Soli Deo Gloria

Din El, prin El si pentru El sunt toate lucrurile. A Lui sa fie gloria in veci! Amin. Rom.11.36

De vorba cu Martorii lui Iehova

Posted by Calea Domnului on March 4, 2008

Duminica seara am avut o discutie cu doi martori ai lui Iehova care sustineau doctrina cultului lor cum ca Duhul Sfant este forta activa a lui Dumnezeu. Nu stiu de unde-au mai scos-o si pe-asta. Am abordat mai multe subiecte insa in special ne-am oprit asupra Duhului Sfant. Iata un fragment al discutiei noastre…Cand am intrat in casa, in jurul unei mese am gasit pe cei doi martori ai lui Iehova- si ei musafiri si probabil rude ale familiei gazda. Ca de obicei aveau cu ei reviste ale Turnului de Veghe. Coperta uneia dintre ele ilustra un om ajuns la o intersectie de drumuri, cu indicatoare in multe directii ce reusisera sa aduce incertitudine si nesiguranta in mintea calatorului. Dupa ce am salutat m-am adresat doamnei…(B. suntem noi, iar M. Martorii)

B. Ce face omul acela acolo? De ce sta in fata indicatoarelor?

M. Sunt peste 3000 de secte si religii. Care este calea cea buna caci Domnul Dumnezeu a lasat o singura cale.

B. Doamna, dupa parerea mea omul ala sta degeaba in fata indicatoarelor. Nu religiile sunt „calea” ci Domnul Isus. Daca el ar tine cont de ce spune Scriptura i-ar fi foarte usor sa stie pe ce cale sa mearga.

[Apropo- Martorii lui Iehova folosesc o Biblie modificata. Au indraznit chiar sa scoata versete din ea si sa modifice altele pentru a se potrivi doctrinei lor. Ce-i drept- au mare indrazneala.]

M. Ce te faci insa ca toti au Biblia si cu Biblia in mana spun ca isi argumenteaza doctina.

B. Da, este adevarat insa nu trebuie sa ne sperie asta. Nu trebuie sa ne induca in eroare caci Domnul Isus a spus: Ioan 5.39 „Cercetati Scripturile pentru ca socotiti ca in ele aveti viata vesnica dar tocmai ele marturisesc DESPRE MINE.” Iata deci care este interpretarea corecta a Scripturilor- atunci cand Scripturile ma conduc la Domnul Isus Hristos inseamna ca le-am interpretat corect.

Scripturile ma duc deci la Domnul Isus. El a spus:”Eu sunt Calea…” Cand Il am pe El nu mai stau ca omul ala in fata indicatoarelor sa ma intreb la ce religie sa ma duc si in ce directie sa apuc.

Cand trebuie sa ajungeti intr-un loc pe care nu-l cunoasteti ce preferati- o harta sau un ghid? Eu prefer un ghid. Dumnezeu Insusi nu ne-a dat o harta ci un Ghid- Domnul Isus este Calea. Nu am nevoie de harta atata timp cat Il am cu mine si in mine prin Duhul Sfant.

Ai pacatele iertate? Ajungi in Rai? 

M.– Nu pot spune, nu pot sti- Dumnezeu stie. Eu nu pot spune ca ajung in rai stiu insa ca ma aflu pe calea ce buna.

B.– Daca dvs nu stiti sigur ca ajungeti in Rai de ce mai cautati sa aduceti si pe altii pe calea asta daca nu le puteti garanta destinatia? Credinta in Hristos Domnul presupune certitudine, siguranta vietii vesnice.

Ill. Credinta dvs se aseamana cu un pilot care ii invita pe oameni sa intre in avion si le spune: eu merg pe directia buna insa nu stiu daca ajung la destinatie. Da, asa ar putea spune orice pilot insa Domnul Isus este Dumnezeu si ne spune nu doar ca El este Calea dar este si Viata Vesnica- adica destinatia este sigura.

1Ioan 5.11-13 marturisirea este aceasta: Dumnezeu ne-a dat viata vesnica si aceasta viata este in Fiul Sau. Cine are pe Fiul are viata, cine n-are pe Fiul lui Dumnezeu n-are viata. V-am scris aceste lucruri ca sa stiti ca voi care credeti in Numele Fiului lui Dumnezeu aveti viata vesnica.

Eu nu vad in aceste versete nici o indoiala. Nu zice „s-ar putea sa aveti” sau „vom mai vedea noi” ci sunt expresii clare si categorice: Dumnezeu ne-a dat, are viata, aveti viata vesnica.

O credinta care Il are pe Domnul Isus ca Temelie nu poate sa se exprime cu incertitudine si nesiguranta cand este vorba despre problema mantuirii. Daca nu-mi puteti garanta vesnicia in rai atunci mai bine lasati-ma in pace; nu ma invitati in barca dvs daca nu stiti ca puteti trece balta. In problemele de credinta si mantuire a sufletului nu merge pe presupuneri- atunci aia nu mai este credinta.

M. Tu unde vei ajunge in Rai- in cer sau pe Pamant?

B. Doamna, daca va fi in cer sau pe Pamant nu pot spune exact. Raiul meu este unde se afla Domnul Isus. Daca El va hotari sa locuim in cer, bine. Daca va hotari sa locuim pe Pamant, iara bine. NU ma intereseaza prea mult unde voi locui (la apartament sau la casa) ci cu Cine voi locui- pentru ca prezenta Lui face Raiul sa fie Rai.

Aveti Duhul Sfant?

Martorul- Nu am Duhul Sfant.

Biblia- In Rom.8.9 scrie asa „Daca n-are cineva Duhul lui Hristos nu este al Lui” Deci dvs nu suntei al Domnului Isus.

M. -Doar celor care propovaduiesc evanghelia li s-a dat Duhul Sfant.

B. Dar dvs cand mergeti din casa in casa, si chiar in acest moment nu predicati evanghelia? Din moment ce nu aveti Duhul Sfant atunci de ce raspanditi invatatura?

M. Duhul Sfant a fost dat doar apostolilor.

B. In Faptele Apostolilor vedem ca Petru le promite iudeilor la Rusalii ca daca se pocaiesc si se boteaza vor primi darul Sfantului Duh. Samaritenii de asemenea au primit Duhul Sfant. Neamurile si Corneliu au primit Duhul Sfant iar Pavel ii intreaba pe cei aprox. 12 ucenici din Efes „ati primit voi Duhul Sfant cand ati crezut?” De asemenea Petru la conciliul de la Ierusalim spune ca „Dumnezeu a dat neamurilor Duhul ca si noua.”- Deci Duhul Sfant nu a fost dat doar apostolilor ci si neamurilor. Dvs din ce categorie faceti parte: iudei, samariteni sau neamuri?

M. Dintre neamuri.

B. Neamurile au primit Duhul. Dvs de ce nu?

M. Duhul Sfant este doar o forta activa a lui Dumnezeu.

B. Haideti sa vedem daca este asa. Fapte.13.2 „Pe cand slujeau Domnului si posteau Duhul Sfant a zis:…” O intrebare- forta vorbeste? De exemplu- forta gravitatiei ati auzit-o vorbind. Daca Duhul este o forta cum a putut vorbi? Ca sa vorbesti, ca sa ceri trebuie sa ai o dorinta. Fortele au dorinte?

M. ?

B. Efes.4.30 „sa nu intristati pe Duhul Sfant al lui Dumnezeu…” O forta poate fi intristata? O forta simte durere? Ati intristat vreodata forta gravitatiei?

M. ?

B. Fapte.5.3 „Anania pentru ce ti-a umplut Satana inima ca sa minti pe Duhul Sfant…?” …v.9 „Cum de v-ati inteles intre voi sa ispititi pe Duhul Domnului?” Deci- forta poate fi mintita? O forta poate fi ispititia? Este pentru prima data cand aud asa ceva.

M. (doamna deschide poseta si scoate o carticica. Probabil Noul Testament al lumii noi. Cauta undeva la sfarsitul cartii si-mi cere sa gasesc cateva referinte.) Cauta te rog Fapte.2.1-3

B. Fapte.2.1-3 …deodata a venit din cer un sunet ca vajaitul unui vant puternic si …niste limbi ca de foc au fost vazute impartindu-se printre ei…”

Unde scrie aici ca Duhul este o forta? Doar pentru ca spune aici ca a venit „un sunet”? Sa va intreb ceva: cand eu am oprit masina la poarta probabil ca dvs ati auzit sunetul motorului. Asta a inseamnat ca eu sunt un sunet? Nu! Ci venirea noastra aici a fost insotita si de anumite manifestari. Faptul ca acolo s-a auzit un sunet asta nu inseamna ca Duhul este un sunet sau o forta ci ca venirea Persoanei Duhului a fost insotita de acele manifestari. Faptul ca au fost acolo si limbi de foc asta nu inseamna ca Duhul Sfant este inflamabil sau ca El este focul.

M. Citeste Fapte.1.8 „Ci voi veti primi o putere cand Se va cobori Duhul Sfant peste voi…” Unde scrie aici ca Duhul Sfant este o putere? Cand primesc ei puterea? Cand se coboara Duhul, nu asa? Iata cum inteleg eu- ucenicii aveau nevoie de putere insa puterea nu o pot primi separat de Duhul Sfant. Puterea este una si Duhul este altceva. Ei nu puteau primi puterea fara Persoana Duhului Sfant. Cand avea sa vina Duhul Sfant- persoana, atunci aveau sa primeasca si puterea. Nu gasesc aici ca Duhul Sfant este puterea sau forta activa.

[M. Cum poate o Persoana sa fie turnata? In Fapte.2.4 …toti s-au umplut de Duh Sfant” iar in 2.18 „…voi turna in zilele acelea din Duhul Meu…”- Asta este o dovada ca Duhul Sfant este o forta activa.

B. David A. Reed- daca logica aceasta este una corecta atunci am putea spune ca nici Pavel nu este o persoana intrucat a spus: Fil.2.17″…chiar daca va trebui sa fiu turnat ca o jertfa de bautura” 2Tim.4.6 „Eu sunt gata sa fiu turnat ca o jertfa de bautura..”- Inseamna ca Pavel a fost un lichid, o bautura? Nu! Tot asa si faptul ca spune „voi turna din Duhul Meu” nu inseamna ca Duhul Sfant nu este o Persoana.

Sa nu ne grabim totusi… ma gandesc eu- chiar daca argumentul dvs ar fi valabil si Duhul Sfant ar fi intr-adevar o forta, va intreb- o forta poate fi turnata?

Cum poate fi Duhul Sfant o persona pentru ca nu are trup. Ca ceva sa fie o persoana trebuie sa aiba trup.

Raspunsul meu- noi, dupa ce murim nu mai avem trup. Mai suntem persoane sau nu? Da, suntem. Deci- pentru a fi persoana nu trebuie neaparat sa ai trup.]

Spre sfarsitul discutiei, intrucat erau de fata la discutie si alte cateva persoane, barbatul s-a simtit nevoit sa adauge…

M. Dvs va legati de „un singur” verset….

B. D-l Mihai (asa il chema si pe el), este bine ca avem de ce sa ne tinem, de ce sa ne legam. Rau este atunci cand doctrina nu se sprijina pe nici un verset Biblic. Chiar de-ar fi adevarat ca ne tinem de „un singur verset” totusi este bine intrucat Domnul Isus a spus-   Luca 16. 17 Este mai lesne să treacă cerul şi pămîntul decît să cadă o singură frîntură de slovă din Lege.- iar in alta parte spune „Cerul si Pamantul vor trece dar cuvintele Mele nu vor trece.”

94 Responses to “De vorba cu Martorii lui Iehova”

  1. teologeanu said

    Am avut o discutie similara cu un martor (de fapt doi). Similara in sensul argumentatiei circulare. Unul din ei incerca sa ma convinga ca raiul e aici. Si atunci, conform Ioan 14 i-am spus: Pai din ce citesc eu in Scriptura Isus zice ma duc sa va pregatesc un loc…

    Raspunsul unuia dintre ei a fost:
    Hai X-lescule sa mergem. Cu asta nu ne intelegem.
    A fost cea mai lunga discutie cu martorii, si singura in care au cedat ei.

    • Emanuel said

      Frate Teologeanu (in caz ca esti fratele Ruben Ologeanu :D), ca si baptist, cred, conform Scripturii, ca va fi un cer nou si un pamant nou, si vom locui pe noul pamant. (Apocalipsa 21) Versetul acela din Ioan 14 nu zice ca locasul pregatit e in cer, ci doar ca de acolo il pregateste (nu ca locul respectiv n-ar fi deja pregatit de la intemeierea lumii – Matei 24). Probabil vorbeste de pregatire in sensul achitarii in fata Tatalui pentru pacatele noastre.

      Felicitari autorului blogului pentru argumentatie. Si eu ma lupt din rasputeri cu ei, aici in Timis. Dumnezeu sa aiba mila! Greseala pe care o fac mai mereu este ca ma lupt sa castig un argument in loc sa ma lupt sa castig sufletul pentru adevaratul Hristos. Nu trebuie sa pierdem din vedere acest aspect. (sa castigam si persoana, nu doar argumentul).

      Har si pace!
      Emanuel ITB, anul 2

  2. ana said

    Fantastic, ma bucur mult pentru argumetele pe care i le-ai prezentat celui de la martorii lui Iehova.

    Imi este foarte de ajutor ce le-ai spus pentru ca de mai multe ori am avut discutii cu ei si de atatea si atatea ori au plecat suparati/suparate ca nu “am inteles” si ca “nu interpretez bine Biblia”

    La mine discutiile s-au axat mult pe pamantul asta, despre care eu spuneam ca va arde si ei spuneau ca va fi vesnic si-mi argumentau cu un verset din ps 37, nu mai stiu care.

    oricum, mi-a placut ce ai spus, ca nu conteaza locatia, conteaza in Prezenta Cui vom fi! Slava Lui si numai Lui
    trebuie sa spun ca de atatea ori imi “plac” situatiile astea in care am cu cine sa ma contrazic desi n-ar trebui, ar trebui sa imi planga inima pentru niste oameni care merg in iad si care ii conduc si pe altii acolo.

    Te rog mai scrie daca mai ai discutii cu ei :)) si de asemenea daca mai discuti si cu mormoni 🙂 – pe mine s-au suparat pentru ca le-am citat versetul din Galateni 1 despre cei care vin cu o alta evanghelie- anatema – si nu mai vin pe la mine pe acasa

    Mult har

  3. alexander said

    1Ioan 5.11-13 marturisirea este aceasta: Dumnezeu ne-a dat viata vesnica si aceasta viata este in Fiul Sau. Cine are pe Fiul are viata, cine n-are pe Fiul lui Dumnezeu n-are viata. V-am scris aceste lucruri ca sa stiti ca voi care credeti in Numele Fiului lui Dumnezeu aveti viata vesnica.

    Credinta in Hristos Domnul presupune certitudine, siguranta vietii vesnice.

    Gandirea si mentalitatea lor este fragila si confuza.
    Cred ..parerea mea ca si ei asemeni Musulmanilor traiesc intr-un fatalism.
    Frumos si real versetul din 1 ioan . Fii binecuvantat

  4. Sabina said

    “VICTORIA, Mihai prin Isus avem biruinta!”

    Ana: Poate ne faci un “raport” despre tema ta preferata!

    Teologeanu: Ioan 14:2 In casa Tatalui Meu sunt multe locasuri. Daca n-ar fi asa, v-as fi spus…
    Multe, multe fratilor :)- imi place sa le spun! Doar 140 000 sa ajunga in cer este un numar infim fata de cati oameni se nasc pe pamant!

    Imi place de Domnul Isus cum contracara in avans toate ratacirile.

  5. solideogloriablog said

    Ruben- ai dreptate. Normal ca nu poti vorbi decat unui martor. Intotdeauna sunt doi. Este cineva care sa fi vorbit doar unui martor?  Interesant- Domnul Isus a trimis ucenicii doi cate doi. [ Apreciez ravna lor insa imi pare rau ca n-au pricepere. Rom.10.2]
    Referitor la Imparatie daca va fi pe pamant sau in cer- am auzit unii baptisti care spun ca este pe pamant.

    Ana- Domnul sa iti dea intelepciune si har ca sa poti conduce multe suflete la Domnul Isus prin evanghelizare personala. Este de apreciat ca exista si fete interesate de asa ceva.
    Referitor la mormoni- nu prea am avut de-a face cu ei. In 2002 am intalnit un morman (adica 2). Ar fi trebuit sa citesc testamentul lor dar mi se pare prea SF si pentru ca nu imi plac SF am renuntat. In evanghelizarea lor insa cred ca este un pic mai dificil intrucat nu pornim de la o baza comuna- ei pornesc de la scrierile lor iar noi de la Biblie. Asa ca, trebuie intai de toate gasit o baza comuna de unde sa porniti.
    Sabina zice bine- daca ai timp si vrei, scrie ceva despre mormoni aici pe blog.

    Alexander- zilele trecute am discutat zilele astea cu alt martor. [Ai Duhul Sfant? Dumnezeu stie. Ai pacatele iertate? Dumnezeu stie? Ajungi in rai? Dumnezeu stie. Il iubesti pe Domnul Isus? daca pazesc poruncile…]…daca nu uit o sa scriu ceva despre asta. Ai dreptate Alexander… certitudinea este o caracteristica a credintei adevarate in Domnul Isus.

  6. Biserica Betesda said

    fain postul… si blogul…. si numele blogului…. mai vin si alta data sa mai citesc…

  7. solideogloriablog said

    Sa fie pentru zidire spirituala (extinderea Imparatiei) si Gloria Lui…. biserica Betesda

  8. MUNTEANU AUREL said

    FRATILOR TREBUIE SA STAPANIM BINE SCRIPTURA PENTRU MARTORI DOMNUL ISUS A VENIT IN 1914 .DIN ANUL 1918 EI SE AFLA IN MILENIU ACUM .CEL MAI MARE EVENIMENT PE CARE-L ASTEAPTA ACUM ESTE ARMAGHEDONUL .IN CER CU DOMNUL ISUS VOR MERGE CEI 144000 CEILALTI MARTORI RAMAN PE PAMANT SI VOR FII TESTATI 100 DE ANI!TRUPUL DOMNULUI ISUS A PUTREZIT IN MORMANT SI DOAR DUHULLUI A INVIAT SI S-A INALTAT LA CER.SUFLETUL CONSTA IN SANGE SI NU SE ACCEPTA TRANSFUZII CA ACESTEA SA NU SE AMESTECE! EI SI ADVENTISTII SPUN CA DOMNUL ISUS INAINTE DE INTRUPARE A FOST ARHANGHELUL MIHAIL SI INCA CEVA TAZE RUSSELL CEL CE I-A FONDAT IN 1872 DUPA CE A SCOS O TRADUCERE CARE SA-I DOVEDEASCA DOCTRINA A FOST CHEMAT IN INSTANTA PT A DA SOCOTEALA DE ERORILE DE TRADUCERE FIIND CUNOSCUT CA UNUL FARA O PREGATIRE TEOLOGICA PREALABILA A FOST PUS SA RECUNOASCA LITERELE ALFABETULUI GRECESC SI NU A REUSIT SA IDENTIFICE NICI MACAR O LITERA!MAI MULTE DETALII GASITI IN CARTEA -IMPARATIA CULTELOR ERETICE- DOMNUL CU VOI TOTI . MULTA PACE.

  9. Iosif said

    Felicitari pentru argumentatie!

  10. lucian said

    D-voastra a-ti scris/intrebat:B. Efes.4.30 „sa nu intristati pe Duhul Sfant al lui Dumnezeu…” O forta poate fi intristata? O forta simte durere? Ati intristat vreodata forta gravitatiei?

    Acum va intreb si eu.Daca eu va intristez duhul prin ceva anume ,pe cine intristez eu? nu pe dumneavoastra(persoana in totalitate),asa este si cu intrebarea pe care a-ti pus-o martorului( versetul respectiv),daca eu intristez Duhul lui Dumnezeu/Duhul Sfant care i-L reprezinta pe Tatal pe cine intristez ? nu pe Dumnezeu-Tatal personal pe al carui Duh am intristat s-au mintit(apropo de versetul cu anania si safira).
    Duhul Sfant este o persoana in sensul ca este Duhul Tatalui(puterea Tatalui prin care lucreaza,dar nu este o persoana distincta/separata.Domnul Isus sufla peste ucenici si le spune:luati Duh Sfant din cate stiu si eu nu se poate sufla o persoana peste cineva dar o putere da

  11. solideogloriablog said

    Lucian din intrebarea ta inteleg urmatoarele lucruri:
    1. recunosti ca Duhul Sfant este Dumnezeu
    2. recunosti ca Duhul Sfant este o persoana

    Sunt cateva exprimari confuze legate de Duhul in comentariul tau:
    -Duhul Il reprezinta pe Tatal. [Nu stiu exact la ce te gandesti aici. Stiu ca Duhul “va marturisi despre Mine” spunea Domnul Isus dar nu despre Tatal]
    -Duhul este o persoana in sensul ca este Duhul Tatalui-spui tu iar apoi simti nevoia sa pui in paranteza (puterea Tatalui). Nu inteleg rostul.

    Daca zici ca Duhul “nu este o persoana distinca/separata” de Tatal inseamna ca recunosti divinitatea Duhului Sfant. Totusi te contrazici atunci cand spui ca Duhul “Il reprezinta pe Tatal”- asta inseamna ca este distinct de Tatal. Ca sa poti reprezenta pe cineva trebuie intai sa fii distinct de acel cineva. Altfel ce rost mai are sa mai reprezinti cand pur si simplu esti acel cineva.

    Analogia dintre mine/duhul meu respectiv Domnul/Duhul Sfant nu se potriveste pentru ca eu sunt si trup insa Dumnezeu nu are trup.[Ioan 4.24 Dumnezeu este Duh…] La mine este usor sa spui “duhul tau” distinct de trup dar cum se aplica asta la Dumnezeu?

    Cum explici tu faptul ca Duhul si Tatal sunt neseparati in aceste texte:
    La botezul Domnului Isus, Duhul lui Dumnezeu a coborat in chip de porumbel si din ceruri s-a auzit glasul Tatalui. Daca Duhul si Tatal ar fi unul si acelasi (cum spui tu) atunci de ce glasul s-a auzit din cer si nu a glasuit porumbelul?

    1Ioan 5.7 trei sunt care marturisesc in cer: Tatal, Cuvantul si Duhul Sfant. [nu zice “sau” ci dimpotriva ii numara si-I identifica ca fiind trei persoane distincte. In nici un caz Duhul nu este confundat cu Tatal.]

    Matei 28.19 botezandu-i in Numele Tatalui si al Fiului si al Duhului Sfant [din nou “si…”]

    Ioan 14.26 Dar Mangaietorul, adica Duhul Sfant pe care-L va trimite Tatal… [daca Duhul este tot una cu Tatal- cum se poate trimite Tatal pe Sine?]

  12. […] Comments solideogloriablog on De vorba cu Martorii lui …lucian on De vorba cu Martorii lui …violeta on Aboutsolideogloriablog on Aboutvaisamar on AboutSimplu crestin on “S-or pocait […]

  13. lucian said

    1Ioan 5.7 trei sunt care marturisesc in cer: Tatal, Cuvantul si Duhul Sfant. [nu zice “sau” ci dimpotriva ii numara si-I identifica ca fiind trei persoane distincte. In nici un caz Duhul nu este confundat cu Tatal.]

    frate drag sa nu uitam ca majoritatea avem in case/biserici o biblie ortotoxa ,versetul acesta nu este scris de catre Ioan ci este un verset adaugat ulterior in sprijinul doctrinei respective de aceea este si scris in paranteza.Daca comparati cu biblia de Cornilescu revizuit acest verset nu apare si nici in vechile manuscrise s-au noul testament grec.

    Matei 28.19 botezandu-i in Numele Tatalui si al Fiului si al Duhului Sfant [din nou “si…”] iaras un vers adaugat care nu se mai regaseste in alta parte. unde este marturia a doi s-au trei ?

    nu tot acelas lucru scrie si Luca 24 : 46. Şi le-a spus că aşa este scris şi aşa trebuie să pătimească Hristos şi aşa să învieze din morţi a treia zi.

    47.Şi să se propovăduiască IN NUMELE SAU pocăinţa spre iertarea păcatelor la toate neamurile, începând de la Ierusalim.

  14. MUNTEANU AUREL said

    INCA CEVA FRATILOR DACA INTALNITI UN ASAZIS MARTOR INTREBATIL DIN PARTEA MEA CUM COMENTEAZA AFIRMATIA URMATOARE :DOMNUL MEU SI DUMNEZEUL MEU ! OARE TOMA ERA TOT NESTIUTOR EL CARE A TRAIT CU DOMNUL ISUS DE LA INCEPUTUL LUCRARII LUI ?SA-MI SPUNETI SI MIE CA TARE SANT CURIOS VA ROG.

  15. Ad!TzA said

    MEi….ganditiva umpic….ce rai sa existe mai sau iad…..cand Isus la inviat pe Lazar..el s-a apucat sa zica ‘VAII AM FOST IN RAI/IAD’ CEVA DE GANU??SAU DACA AR FI FOST IN RAI,Isus lar mai fi inviat inapoi pe pamant la suferintza si durere???nu lar fi lasat in ‘RAI’?

  16. Sabina said

    Mai Ad!Tza

    da’ ce-o fi vrut sa spuna Domnul Isus talharului de pe cruce ca “astazi vei fi cu mine in Rai”?

  17. anghilinii sorin said

    Sunt un tanar de 15 ani si vreau sa spun ca, fiind tanar si oseravand ca lumea nu seamana cu basmele pe care mi le ctea mama cand eram mic, mi-am dorit o schimbare a vietii mele.
    Mam implicat in religie.Citeam o gramada de carti ortodoxe si bineinteles Biblia.Ma rugam si pot spune ca eram un bun crestin ortodox.
    I nsa totul s-a schimbat cand intr-o zi la usa mea au batut M artori lui Iehova.Eu un tanc de copil m-am avantat in discutii docrinale cu ei. I ncercam sai convin ca Ortodoxia este religia adevarata intemeiata de Hristos ptr. ca eram pus intrucatva in subiect.
    Cu acest scop am inceput un studiu biblic asa cum numesc ei ceea ce la noi se numeste catehizare.Din nefericirea fericilor ca sa numai vb atat de pe larg despre infruntarile mele teologice prin versete bine alese si intoarse dupa o logica aprofundata ei au reusit sa ma determine sa le accept convingerile.
    Prin urmare am fost botezat in religia lor.Dar Domnul care doreste ca toti oamenii sa ajunga la mantuire m-a ,,trimis,, latara unde departe de influenta lor am meditat profun lucrurile.
    Pe masura ce citeam Biblia mai mult gaseam multe versete care contrastau cu ceea ce invatau ei.
    Cand am ajuns acasa am rupt legatura cu ei si am reinviat in biserica ortodoxa atat cu convingerile cat si oficial reinnoind botezul ortodox prin mirungere(deoarece am fost botezat de mic ortodox).
    Acum fiindca ii cunosc foarte bine pot sa spun ceva despre ei.
    Este adevarat ca au luat-o pe-o cale gresita insa ma irita inca faptul cand vad neadevarurile spuse despre ei.NU ma refer la ceea ce s-a scris pe acest site.
    Vreau sa spun totusi ca sunt cei mai de incredere oameni si care respecta autoritatile si mediul inconjurato…etc.
    Doctrina aceea este total gresita.Pentru ca se bazeaza pe logica si ratiune exceptand poate cateva cazuri. Ei ar trebui sa inteleaga ca logica lui DUMNEZEU nu este aceeasi cu logica omeneasca.
    Ei au la baza religiei iubirea de oameni.DE multe ori cand imi amintesc de momentele petrecute cu ei imi vine sxa plang ptr. ca niciodata n-am avut asemenea prieteni.
    Ca si oameni sunt extraordinari dar ca si religie lasa mult de dorit . Imi pare rau si fac un apel prin prezenta ca toti credinciosii sa se roage ptr. oile,,ratacite ale turmei,, ptr ca eu stiu ca nu este vina lor.
    Ei cred cu adevarat ceea ce cred si din IUBIRE spun pe la case ceea ce spun chiar daca nu este corect . conteaza oiarecum si motivatia .
    Cred ca ar trebui respinsi intrun mod respectuos.Nu merita ceea ce li se atribuie de cele mai multe ori.Imi pare rau de aceasta ratacire.Sunt oameni cu valori morale inalte.
    Ei au la baza iubirea noi ortodoxi dreptatea .Este un punct de vedere aceasrta afirmatie. fiinca iubirea izvoreste din inima iar biblia spune,,nebun este acela carte se increde in inima lui insa dreptatea alegee ceea ce este corect .Aici este superioritatea bisericii noastre. DACA AM AFIRMAT CEV A GRESIT MA SCUZATI.Daca doreste cineva sa ma sfatuiasca cv sau sa-mi spuna cv id meu este sweet_soryn777.

  18. solideogloriablog said

    Sorin multumim pentru gandurile impartasite cu noi si pentru sinceritatea ta. Referitor la modul in care ii respingem pe martorii lui Iehova sunt de acord cu tine. Ma aflam la cineva cand pe strada doi martori imparteau tractate. O ruda de-a mea mi-a atras atentia de fata cu ei sa nu primesc tractatele de la ei. Atunci am mustrat pe ruda mea si am zis:”daca d-ta ai face evanghelizare ti-ar conveni ca oamenii sa se poarte cu d-ta cum te porti acum cu martorii?” Da, Sorin cu asta sunt perfect de acord. Personal ii respect pe martori pentru indrazneala si zelul lor. Nu stiu exact daca motivatia este corecta. Oricum, i-am laudat pentru asta si tare mi-as dori sa fim si noi cu ravna pentru adevar cum sunt ei cu ravna pentru o invatatura ce duce in ratacire. Eu primesc tractatele de la ei cu toate ca nu le citesc si nici nu le pastrez dar in semn de respect pentru ceea ce fac.

    Pentru ca vad ca cercetezi Scripturile as dori sa te gandesti la ceva: care este fundamentul biblic pentru botezul copiilor? Unde vorbeste Biblia despre botezul copiilor?

  19. maria said

    nu am putu citii decat pana acolo unde spui ca martorii au modificat biblia… minciuna sfruntata!!! este exact traducerea dupa manuscrise numai ca intr-un limbaj modern ca sa fie accesibila… numele lui iehova apare in bibliile ortodoxiei vechi… eu una am avut in mana o editie a noului testament din 1886 scoasa din ortodoxie in care era pretutindeni scris numele lui dumnezeu… vi s-a spus ca duhul sfat este forta activa al lui dumnezeu… se zice ca exista un spirit sau un duh in fiecare… unde e? l-ati vazut? e in vre-un organ?

  20. Sabina said

    Draga Maria,

    Atingem aici un subiect extrem de important care e bine ca ne “rascoleste” pe noi toti cei ce cautam cu sinceritate si suntem insetati dupa Adevar.

    E o surpriza neplacuta ca te grabesti sa ne categorisesti intr-un anumit fel. Am admirat intotdeauna din partea Martorilor lui Iehova tactul, eleganta, calmul, evitarea calomniilor si defaimarilor la adresa altora. De altfel stim din 1 Corinteni 6:10 ca “defaimatorii” nu vor mosteni Imparatia lui Dumnezeu. Iar in 4:12 Pavel pe ale carui urme suntem chemati sa calcam ne spune “cand suntem blestemati, binacuvantam; cand suntem persecutati, rabdam; cand suntem vorbiti de rau, ne rugam.” Doamne ajuta-ne la aceasta!

    Exemplu clar de traducere eronata:
    ====================================

    Ioan 1:1-4 – in brosura „Trebuie sa crezi in trinitate?”(cel putin la noi are subtitlul „Este oare Isus Cristos Dumnezeul Atotputernic?) publicata in zeci de milioane de exemplare incepand cu anul 1989, exista un atac detaliat impotriva trinitatii in care apare argumentul pentru care se face urmatoarea traducere:

    Martorii lui Iehova: „Cuvantul era un dumnezeu” –fiinta cereasca, dar nu pe deplin divina

    Obiectia 1(p.27): lipseste articolul hoatarat grecesc ho = „ul” care nu apare in fata cuvantului theos => traducerea „un” dumnezeu.

    Dar specialistii din limba greaca prin regula lui Colwell, spun ca absenta acestui articol hotarat nu face decat sa afirme ca „Dumnezeu” face parte din predicatul nominal construit cu verbul „a fi” si nu este subiectul propozitiei. Martorii lui Iehova au fost de acord cu acest aspect dar isi sustin pozitia in continuare. Inconsecventa lor este dovedita in imediata traducere a urmatoarelor versete v6, v12,v13, v18 unde „theos” ar trebui tradus pin expresia „un” dumnezeu dar, este tradus cu „Dumnezeu”.

    Obiectia 2(p.28): „… cand o cere contextul, traducatorii pot introduce in tsructura unei astfel de propozitii un articol nehotart in fata substantivului. Cere contextul un articol nehotarat in Ioan 1:1? Da, pentru ca marturia intregii Biblii este aceea ca Isus nu este Dumnezeu Atotputernic”

    A sustine un punct de vedere fara nici o dovada este o absurditate. Daca contextul o cere, unde sunt argumenetele din context? Daca este vorba de contextul extins al intregii Biblii se poate demonstra prin urmatorul demers

    Dialog despre Duhul Sfant (distinct sau nu de Tatal?)

    ca nici macar restul Bibliei nu afirma acest lucru.

  21. alehandro said

    Sabina!
    Ce intelegi tu prin cuvintele “tatal este mai mare decat mine” din Ioan 14:28?
    Eu cred ca Biblia vorbeste despre Isus ca fiind supus tatalui,ascultator,trimis de tatal.Chiar titlul fiul lui Dumnezeu scoate in evidenta asta!
    Deci contextul ar cere traducerea “un Dumnezeu”

  22. solideogloriablog said

    Alehandro si eu cred ca Biblia vorbeste despre Domnul Isus ca a fost supus Tatalui dar asta nu inseamna ca este inferior. Este vorba despre economia mantuirii unde Tatal, Fiul si Duhul au colaborat. De exemplu: daca un politist imi spune sa opresc masina iar eu opresc, inseamna asta ca el este superior mie? Nu, suntem egali numai ca pentru o buna conlucrare trebuie ca eu sa ascult.

    Cat priveste traducerea “un Dumnezeu” Alehandro as vrea sa te intreb cati dumnezei adevarati sunt?

    Daca raspunsul tau este “Unul” atunci inseamna ca “un dumnezeu” poate fi tradus fara probleme chiar “singurul dumnezeu” sau “Dumnezeu.”

    Daca raspunsul tau este “mai multi” atunci intri in contradictie cu Scripturile care spun ca “Domnul este singurul Dumnezeu.”

    Daca raspunsul tau este “exista un sigur Dumnezeu adevarat si altii falsi” atunci inseamna ca Domnul Isus este un dumnezeu fals deci un idol si poate chiar mai rau decat aceasta.

    Ioan 5.23 pentru ca toti sa cinsteasca pe Fiul cum cinstesc pe Tatal. Cine nu cinsteste pe Fiul nu cinsteste pe Tatal Care L-a trimis.
    -tu si eu trebuie sa cinstim pe Fiul dar nu oricum. Trebuie sa cinstim pe Fiul cum cinstim pe Tatal. Fa asta! sa facem asta!
    Cat despre titlul “Fiul lui Dumnezeu” sper sa nu uit sa scriu ceva si despre asta in curand

  23. alehandro said

    E clar ca Tatal colaboreaza cu fiul si ei au acelasi scop,dar nu am gasit nicaieri ca Tatal si fiul ar fi una si aceiasi persoana ci doua persoane distincte!
    In Marcu 15:34 Isus a strigat:”Dumnezeul meu,Dumnezeul meu,de ce m-ai parasit?”
    Cui s-a adresat Isus?
    Daca Isus=Dumnezeu de catre cine a fost parasit?
    Eu cred ca se adresa Tatalui care este superior lui!

  24. solideogloriablog said

    Da, sunt doua persoane distincte.

    In cadrul Trinitatii nu se poate vorbi de “superior” si “inferior” intrucat Domnul Isus este Dumnezeu. In cazul amintit de tine, rastignirea, Domnul Isus era plin de pacatul nostru iar Tatal Si-a intors fatza de la El.

  25. alehandro said

    Nu esti convingator!
    Asa e:in cadrul trinitatii nu exita superior si inferior,
    dar in biblie exista-“capul lui Cristos este Dumnezeu”-1 Corinteni 11:3
    Asadar raman la invataturile Bibliei,decat sa accept “invataturi omenesti”

  26. solideogloriablog said

    Alehandro convingerile Credintei in Dumnezeu nu se transfera de la om la om ci doar de la Dumnezeu la om. In acest domeniu, desi cred si sunt convins de ceea ce ti-am spus totusi nu eu m-am convis ci Scripturile si Duhul Sfant. Asta este ceea ce cred eu. Nu mi-am propus sa te conving. Asta este lucrarea Duhului Sfant. Ramai smerit la dispozitia Domnului in invataturile Bibliei sub ilumimarea Duhului. Doar Duhul Sfant iti poate da convingerile care duc la Viata. Mult har

  27. georgi said

    Chiar si persoanele care nu apartin de la “martorii” cred ca raiul si iadul sunt pe pamant, adica asa isi face viata fiecare: un rai sau un iad.
    Dar nu! iadul este focul gheenei adica locul in centrul pamantului, unde s-a pogorat Isus dupa ce a murit. El a spus “unde focul nu se stinge” si “mai bine sa-ti tai o mana decat sa fii aruncat in iad”.
    Cele doua taramuri au fost create de asemenea. Cerurile pentru sfinti si ingeri, si pentru noi cei care devenim sfinti… ne-a pregatit un loc ca unde este El sa fim si noi. “In casa Tatalui Meu sunt multe locasuri, daca nu era asa nu v-as fi spus.”
    Iadul e pentru diavol si ingerii lui, nu pentru oameni, dar cei necredinciosi si cei care traiesc in minciuna si iubesc minciuna.
    Apoc 22:17
    Şi Duhul şi Mireasa zic: ,,Vino!“ Şi cine aude, să zică: ,,Vino!“ Şi celuice îi este sete, să vină; cine vrea, să ia apa vieţii fără plată!

  28. valyzah_82 said

    vorbiti fara a stii despre ce vorbiti aveti atat orgoliu in voi,daca ei gresec vor da socoteala,dar daca nu gresec ? cine va da socoteala fata de DUMNEZEU.

  29. alice_31 said

    Nu exista rai sau iad pentru morti: “Cei vii, in adevar, macar stiu ca vor muri; dar cei morti nu stiu nimic , si nu mai au nici o rasplata, fiindca pana si pomenirea li se uita” (Eclesiastul 9:5)
    ” Tot ce gaseste mana ta sa faca, fa cu toata puterea ta! Caci in locuinta mortilor, in care mergi, nu mai este nici lucrare, nici chibzuiala, nici stiinta, nici intelepciune!”(Eclesiastul 9:10)
    In Apocalipsa 21:1-8 se explica foarte bine viata noua ce va veni dupa judecata , pe pamant bineanteles, nu in cer, iad sau rai…si se vorbeste chiar si de a doua moarte….oricum in Geneza sunt date coordonatele locului unde a fost Gradina Edenului, adica paradisul sau raiul – Geneza 2:10-14…cred ca undeva prin actuala Turcie…deci tot pe pamant…
    Corect este:”Adevarat iti spun astazi: vei fi cu mine in Rai (Paradis)”- Luca 23:43, pentru ca dupa 3 zile de la moartea sa, Isus i-a spus Mariei Magdalena:”…caci inca nu M-am suit la Tatal Meu…”(Ioan 20:17)

  30. […] Comments Sorina on De ce cred ca diavolu’ e…alice_31 on De vorba cu Martorii lui …solideogloriablog on Ce trebuie sa stie un tanar de…solideogloriablog on Ce te pot […]

  31. solideogloriablog said

    Pentru inceput, Alice tu cum crezi ca este corect: “Adevarat iti spun astazi…” sau “adevarat iti spun, ca astazi vei fi cu mine in rai…”. Cum este logic? Exista si varianta “Adevarat iti spun maine…”? Nu este normal ca atunci cand spui, spui astazi? De ce crezi ca Domnul Isus pe cruce ar mai fi trebuit sa-i aminteasca talharului la ce timp si cand vorbea?

    Atentie teologilor! Pentru a face teologie nu este suficient sa avem cap. Ne trebuie si o doza suficienta de “bun simt.” Iar daca vrem ca teologia noastra sa aduca viata si nu moarte, pe langa toate acestea trebuie calauzirea Duhului Sfant si glorificarea Domnului Isus.

    Hai sa mergem la problema noastra acum:

    Alice, dupa parerea ta care dintre cele doua Testamente ofera mai multa si mai clara informatie despre viata de dupa moarte, Noul sau Vechiul?

    O a doua intrebare, daca intr-adevar revelatia lui Dumnezeu pentru oameni este progresiva (adica cu timpul Domnul ne-a descoperit mai mult decat la inceputuri), unde ne-am astepta noi sa gasim mai multe claritate asupra doctrinei despre viata de dupa moarte: in Vechiul sau in Noul Testament?

    Presupun ca raspunsul celor mai multi este evident: Noul Testament.

    Eu unul, daca ma apropii de Scripturi cu scopul de a ma lasat invatat (si nu de a-mi justifica propriile opinii) nu m-as duce la Eclesiastul sa invat teologie sau, cel putin as tine cont de contextul si starea autorului care a scris-o.

    Mesajul ei: sa nu faci ca mine!

    Este Eclesiastul o carte inspirata? Este voia lui Dumnezeu sa fie in Scripturi? Raspunsul meu este Da. Exista insa doua moduri prin a oferi invatatura: oferind exemplul bun pentru a fi urmat si exemplul rau pentru a nu fi urmat. Eclesiastul este incadrat la cazul al doilea.

    1. Eclesiastul prezinta ceea ce eu am numit “teologia de sub Soare.” Dupa ce am citit comentariul tau am recitit Eclesiastul si, la simpla lectura am observat ca de cel putin 30 de ori se repeta expresia “sub Soare” sau “sub ceruri” (1.3,9,13,14; 2.3,11,17-20…etc).

    2. O alta expresie care se repeta este “am vazut…, am mai vazut…, m-am uitat apoi…, am mai vazut…etc” (1.14; 2.11; 3.16; 4.1…etc). Este clar pentru mine ca scopul lui Solomon a fost sa analizeze viata de ”sub Soare” si apoi sa traga anumite concluzii din ea asa cum de fapt afirma el inca din inceputul scrierii sale: 1.13 Mi-am pus inima sa cercetez si sa adancesc cu intelepciune tot ce se intampla sub ceruri… Pozitia lui Solomon nu este nici de cum aceea de teolog ci mai degraba este pozitia omului de rand care vrea sa intelega sensul vietii sub Soare.

    3. Solomon se aseaza in pozitia de observator si analizeaza viata de sub Soare din perspectiva “omului de sub Soare.” De aceea nu este de mirare ca a ajuns la concluzia: “totul este desertaciune si goana dupa vant“, refren repetat de mai multe ori.

    Ce invat eu din cartea Eclesiastul? Daca ma uit si analizez “viata de sub Soare” din perspectiva “omului de sub Soare” (adica a omului firesc) in mod automat ajung la concluzia “totul este desertaciune si goana dupa vant.” Eu cred ca asta este mesajul cartii. Noi insa desi “traim sub Soare” totusi “ne gandim la lucrurile de sus nu la cele de pe Pamant…”(Col.3.1-2)

    Autorul cartii

    Solomon este omul “tarat de iubire” care ajunge sa se inchine idolilor (1Imp.11.2) si astfel sa manie pe Dumnezeu: “Domnul S-a maniat pe Solomon pentru ca isi avatuse inima de la Domnul Dumnezeul lui Israel care i se aratase de doua ori…”(1Imp.11.9)

    Teologia omului de sub Soare este teologia omului fara Dumnezeu, a omului ce traieste in pacat. Nu este nimic nou. Da, tot mai des auzim si astazi oameni care zic “aici e raiul aici e iadul” pe cand Domnul Isus spunea “acolo va fi plansul si scrasnirea dintilor”, “acolo si atunci” nu “aici si acum.”

    Disonanta teologica cu intregul Scripturii

    2Petru 1.20 sa stiti ca nici o proorocie din Scriptura nu se talcuieste singura caci nici o proorocie n-a fost adusa prin voia omului ci oamenii au vorbit de la Dumnezeu, manati de Duhul Sfant.

    Cat priveste Solomon in perioada aia ma tem ca nu era calauzit de Duhul Sfant. Un om in pacat nu poate fi locuit de Duhul. Totusi Scripturile trebuie privite in ansamblul lor. Ce zici de asta:

    Ecl.2.14 inteleptul isi are ochii in cap iar nebunul umbla in intuneric dar am bagat de seama ca si unul si altul au aceeasi soarta. [Asa ne invata Scripturile? Da, mentalitatea “omului de sub Soare” nu poate fi alta insa Scripturile ne invata cu totul altceva.] vezi Ps.73, 1Pet.4.1-6

    Ecl.3.18-19 oamenii sa vada ei insisi ca sunt niste dobitoace, caci soarta omului si a dobitocului este aceeasi. Aceeasi soarta au amandoi; cum moare unul asa moare si celalalt. Toti au aceeasi suflare si omul nu intrece cu nimic pe dobitoc caci totul este desertaciune. [Imi pare rau dar trebuie sa-l contrazic pe Solomon. Poate ca era beat si obosit dupa petrecere. Biblia imi spune mie ca “omul a fost facut dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu.” Ce-i drept sunt unii care cred ca noi ne tragem din maimuta dar, eu unul, nu mai gandesc ca “omul de sub Soare” intrucat am fost nascut de sus. Poti sa-mi spui ce vrei dar eu nu cred ca pisicile si cainele meu au aceeasi valoare ca mine, nici macar impreuna.]

    Ecl.3.21 Cine stie daca suflarea omului se suie in sus si daca suflarea dobitocului se coboara in jos in pamant? [Da, omul robit de pacate nu mai stie nimic. Gandeste ca animalul si se considera animal. Dar se pare ca Solomon se trezeste spre finalul cartii si in ultimul capitol isi aminteste ca “tarana se intoarce in tarana si sufletul la Dumnezeu care l-a dat.”(12.7)

    Mai sunt si alte exemple insa ma rezum doar la acestea. Sfatul meu este totusi “sa fim sinceri cu noi insine si cu Dumnezeu.” Numai omul ce traieste in pacat poate gandi ca Eclesiastul in prima parte a cartii sale.

    Ma adresez in special martorilor lui Iehova care isi sapa temelia credintei lor in invatatura unei carti ca Eclesiastul. Daca voi luati Ecl.9.5,10 ca argument ca nu exista rai si iad, atunci de ce nu luati sfatul lui Solomon pe care il gasiti tot in Eclesiastul: 8.15 Am laudat dar petrecerea, pentru ca nu este alta fericire pentru om sub Soare decat sa manance si sa bea si sa se veseleasca… Asta sa fie fericirea omului? Da, daca totul ar fi doar viata de “sub Soare”. Asa gandeste omul fara de Dumnezeu: mananca, bea si veseleste-te caci maine vom muri.

    Eclesiastul este teologia omului de sub Soare ce analizeaza viata oamenilor de sub Soare dar care se adancesc totusi in intuneric. Domnul Isus a coborat sub Soare ca sa ne aduca lumina vesniciei.

    Citeste Evangheliile si acolo vei vedea cum se vede viata “din Ceruri“!

    Citeste Epistolele Noului Testament si vei gasi oameni care n-au spus niciodata “totul este desertaciune si goana dupa vant” ci unii care “au luptat dar nu ca unii care lovesc in vant.”

    Citeste Invataturile apostolilor si vei observa ca sursa invataturii lor nu este “am vazut…”, nu analiza personala ci “am primit de la Domnul ce v-am invatat…”

    Nu-ti baza teologia si credinta vietii tale pe invatatura lui Solomon din Eclesiastul fara sa o interpretezi corect pentru ca s-ar putea sa ajungi sa spui la fel ca si el “totul este desertaciune si goana dupa vant.”

  32. alice_31 said

    Eu cred ca toata Biblia e cuvantul lui Dumnezeu…nu cred ca ar trebui sa facem selectie doar cu ce ne place si ce ne convine. Eclesiastul este la fel, cuvantul lui Dumnezu, doar ca tu vezi diferit lucrurile. De asemenea nu cred ca ne putem baza credinta pe o frantura sau alta din Biblie, ci pe tot intregul. Deci nu are rost sa spun care dintre cele doua testamente mi se pare mai real…ambele sunt la fel de importante, diferenta intre ele fiind faptul ca relateaza fapte din timpuri istorice diferite, in rest…tot cuvantul lui Dumnezeu este. “Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa ne invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire…” (2Timotei 3:16)- Noul Testament.
    De ce crezi tu ca dupa 3 zile Isus i-a spus Mariei Magdalena ca..inca nu s-a ridicat la Tatal. L-o fi mintit oare pe talharul respectiv?Eu nu cred. Plus de asta…ti se pare ca era Raiul pe pamant la momentul respectiv?
    In ceea ce priveste pacatul lui Solomon, nu cred ca a existat pe pamant om fara pacat in afara lui Isus. Daca Dumnezeu l-a ales pe Solomon, nu avem noi cum sa-L judecam. Oricum a fost pedepsit. Si Adam a fost ales de Dumnezeu, a pacatuit si a fost pedepsit. Pana si Petru s-a lepadat de Isus.
    Ba un om poate fi locuit de Duhul, ca mai apoi sa aleaga sa pacatuiasca sau invers. Tocmai pentru ca e liber sa aleaga. Sau tu crezi ca Duhul Sfant iti spala creierul si te transforma intr-un robotel sau o marioneta trasa de sfori?Normal ca totul se intampla prin prisma mintii omenesti.
    Ce anume ti se pare din lumea aceasta ca nu este desertaciune si goana dupa vant? Nu toate lucrurile sunt trecatoare?Nu se mistuiesc toate in timp?Ma refer la cele fizice, materiale, pe care le vad toti oamenii “de sub soare”, nu numai eclesiastul. Nici macar arhivele vechi care cica ar contine vieti intregi nu mai au o prea mare importanta. Eu cred ca intr-adevar, omul de rand alearga numai dupa faima si si lucruri materiale, placeri de moment, fara sa se gandeasca prea mult la viitor…lucruri care pur si simplu se topesc…asta, pana isi capata intelepciunea necesara intelegerii acestui lucru. Exact asa cum s-a intamplat si cu Solomon. A invatat din propria-i viatza, ca noi toti, el luminat de Duhul Sfant al lui Dumnezeu, nu manevrat de el in vreun fel anume. Este foarte logic.
    Cand spune ca toti au aceeasi soarta (inteleptul, nebunul, animalele), se refera clar la moarte…Sau ai vazut tu vreo vietate care sa traiasca vesnic? E clar ca sufletul se ridica la Dumnezeu, ca practic e suflarea lui (Eclesiastul 12:7)…cine o va merita, o va primi inapoi.
    Viata din ceruri este pt cei ce traiesc si vor trai acolo, asa cum viata de pe pamant este a celor ce traiesc si vor trai pe pamant. (1Corinteni 15:48-50)…dar poti sa citesti si mai inainte, 1 Corinteni 15:40-47, se explica foarte frumos cum Adam a fost om, iar Isus “duh datator de viatza”…deci oamenii vor trai pe pamant, iar “trupurile ceresti, in cer”.
    Nu fac parte dintre Martorii lui Iehova, insa imi place sa caut logica.
    In ceea ce priveste puntea aceea din filmulet…inteleg rolul bratului mai lung, insa, bratul mai scurt ce se intersecteaza…la ce foloseste?in fotogratie ma refer…

  33. dianna_d8 said

    Da,o sa spun si eu ceea ce a spus si Isus in predica de pe munte in evanghelia lui Matei cap 7 cu vers 15-20! Asta pt ca am citit mai sus despre oameni cu principii inalte dar condusi de doctrine false…
    Personal am studiat 2 ani cu Martorii lui Iehova cu scopul de a-i combate! Ei bine,nu am reusit si cat ma bucur pt ca intradevar,am gasit raspunsuri la toate intrebarile care imi chinuiau mintea, am gasit prieteni adevarati cu principii inalte,cu o viata curata de care(sa-mi fie cu iertare) ortodoxia (si alte confesiuni religioase)este straina!
    Asadar dragilor,lasati prejudecatile deoparte(daca puteti!)si daca aveti dorinta de a-i fi placuti lui D-zeu(nu Martorilor lui Iehova!)cereti-i sa va indrume(lui D-zeu-sa nu fiu inteleasa gresit) si atunci cand o va face acceptati-i indrumarea,nu o respingeti.Si “cercetati toate lucrurile si pastrati ce este bun”(1 tesaloniceni 5:21)!
    Nu uitati nici ce a spus Isus:”ingusta este calea care duce la viata si putini sunt cei care o afla…” Va doresc din toata inima, si eu si oricare alt Martor al lui Iehova de pe pamantul asta care face multe eforturi pt a va ajuta, sa fiti pe acea cale ingusta,sa traiti asa cum ne dorim si noi,pt totdeauna!Fiti fericiti si invatati IUBIREA,TOLERANTA,BUNATATEA…si chiar daca nu sunteti deacord in unele privinte cu altii(apropo-nici ortodocsii nu sunt de acord intre ei…)invatati sa-i tratati pe altii cu demnitatea care li se cuvine!

  34. dianna_d8 said

    Aaaa, am uitat ce era esential! Alice_31, mi-a placut mult argumentatia ta, as vrea sa te cunosc.

  35. me said

    de ce va luati de martori lui iehova credeti ca ei nu sunt oameni dar sa stiti ca sunt oameni si chair mai destepti ca alti ….eu sunt o martora a lui iehova si chiar ma bucur ca am iesit din mocirla in care este aceasta lume pentru ca uni nu inteleg sensul cuvantului martori lui iehova si nu va voi permite sa imi jigniti frati x(x(

  36. Ionel said

    Toata lumea sare pe Martorii lui Iehova oare de ce si celelante culte neoprotestante cum ar fii adventisti,penticostali, baptisti,evanghelisti etc.Fac asta pt ca ei nu sustin doctrina Trinitatii.Faptul ca la Ioan 1 cu 1 apare sau nu apare articolul nehotarat ;un; nu e un argument pt a sprijinii doctrina Trinitatii. Ce sa mai vorbim din moment ce in cadrul invataturilor existente in Babilonul antic si nu numai in Babilon exista ideea de a personifica fortele naturii; apa, vant, etc si existau triade de zeitati ce sa mai zicem ara de stiu atunci ca cei care urmau sa paganizeze crestinismul curat din secolul 1 trebuiau sa introduca TOATE invataturile si simbolurile pagane in adevaratul crestinism.Sa zicem ca la Ioan 1 cu 1 scria asa;La inceput era Cuvantul si cuvantul era Dumnezeul Atotputernic. Da da se termina cu;si Cuvantul ERA CU DUMNEZEU.Pai daca cuvantul era cu Dumnezeu cum era el insusi Dumnezeu egal,etern si Atotputernic.Despre Dumnezeu Tatal se spune ca nu poate fii ISPITIT ,stim ca Satan a ispitit prima pereche umana, DAR Hristos a fost ispitit,pai daca era o parte a Trinitatii egala cu Dumnezeu Tatal si Atotputernica ce rost ar fii avut ispitirea lui.Pana si in Cartea apocrifa a lui Enoh apare cineva cu o ravna mare pt Domnul Domnilor Iehova Dumnezeu nimeni altul decat Hristos ca Fiu subordonat Tatalui dotat si el cu liber arbitru putand sau nu sa ramana fidel lui Dumnezeu.In cartea Primii Crestini se spune ca primii Crestini nici nu au avut in gand macar intentia de al confunda pe Hristos cu Tatal si nici nu au facut din Duhul Sfant o persoana,asa cum urma sa faca vestitele Concilii.Am in fata cartea domnului Isidor Martinca preot romano-catolic Decan al Facultatii de Teologie cartea se cheama ;Duhul Sfant;La capitolul Istoria numelui de Trinitate Treime se spune;Invatatura decretului Sfantului Scaun din 2 iunie 1927 neaga autenticitatea citatului din Ioan 1;5;7 Trei persoane marturisesc din cer,,,,etc Acest citat a fost introdus pentru prima oara de catre un scriitor spaniol din Priscilla in 380 intr-o forma si continut eretice si in consecinta in Biblie nu exista termenul Trinitate.In Vechiul Testament se vorbeste mult de Duhul lui IHWH adica Yahve.Substantivul Ruah [Duh] este folosit pt a indica suflare respiratie vant.Duhul Ruah in ebraica este pus mereu in relatie mai mult sau mai putin stansa cu unicul Dumnezeu Yahve.Faptul ca Biblia personifica Duhul Sfant nu e o dovada ca ar fii o persoana. Si moartea si pacatul sant personificate in Biblie.Un capitol se incepe asa ASUPRA LUI MESIA SE VA ODIHNI DUHUL LUI YAHVE. Deci Hrisos a fost invatat de Tatal,daca era el egal cu Tatal si Atotputernic pe deasupra si stia tot si totul ce rost mai avea sa fie invatat de cineva.Deci daca se stie bine si de catre Biserici istorice acest lucru ce sa mai zicem.Asa ca doamna Solideogloriablog sau cine esti ved ca mai sant pe acest blog si persoane care gandesc logic si aduc argumente clare la prostiile tale.La fel si cu textul ;Adevarat iti zic AZI vei fii cu mine in Rai;.Adica Hristos a mers la cer abia dupa 40 de zile si talharul sa dus in ziua cand a murit.Adica a luato el inaintea lui Hristos.Cand se spune ca el urma sa fie intaiul rod pt Dumnezeu urmand apoi Apostolii fideli.Pentru ca doctrina Sfintei Treimi sa fie adevarata si biblica ea ar trebui sa se gaseasca in TOATA Scriptura,fara texte unde oamenii pot fii umpluti de ex de Duh Sfant,,,etc.Voi reveni cu alte multe argumente asa ca lasati Martorii in pace sa-si faca treaba.Sa-mi scrieti daca aveti curaj la TIANCU@hotmail.ro astept cu nerabdare.

  37. Sabina said

    Pocainta nu este nicidecum un lucru amuzant. Este ceva mult mai greu decat sa-ti ceri iertare sau sa te umilesti. Inseamna sa te dezveti de toata infumurarea si incapatanarea eului cu care noi oamenii am fost invatati de mii de ani. Inseamna sa dai mortii o parte din tine, sa treci printr-un fel de moarte. De fapt este nevoie ca omul sa fie bun ca sa se poate pocai. Aici vine ciudatenia. Numai un om rau are nevoie sa se pocaiasca, numai un om bun se poate pocai in mod desavarsit. Cu cat esti mai rau, cu atat ai mai mare nevoie sa te pocaiesti si cu atat mai putin o poti face. Singura persoana care ar fi putut-o face in mod perfect ar fi o persoana perfecta – iar aceasta nu are nevoie de pocainta.
    […]deci, trebuie sa trecem prin pocainta. Dar aceeasi rautate care ne face sa avem nevoie de pocainta, ne face sa nu fim in stare sa ne pocaim. O putem face daca ne ajuta Dumnezeu? Da, dar la ce ne referim cand spunem ca ne ajuta Dumnezeu? Ne referim la faptul ca , intr-un fel, Dumnezeu pune in noi o farama din Sine. El ne da putin din puterea Lui de a gandi si asa ajungem sa gandim; El pune in noi putin din dragostea Lui si asa ajungem sa ne iubim unii pe altii. […] Dar din nefericire, noi avem nevoie sa facem ceva ce Dumnezeu, in natura Lui, nu face niciodata – noi trebuie sa capitulam, sa suferim, sa ne supunem, sa murim. Nu exista nimic in natura lui Dumnezeu care sa aiba legatura cu acest proces. Drumul pe care avem nevoie acum de calauzirea lui Dumnezeu mai mult decat orice este un drum pe care Dumnezeu in natura Lui nu a mers niciodata.
    […]Dar sa presupunem ca Dumnezeu a devenit om – sa presupunem ca natura noastra umana care poate suferi si muri a fost amalgamata cu natura lui Dumnezeu intr-o persoana – atunci persoana aceea ne-ar putea ajuta. El si-ar putea supune vointa, ar putea suferi si ar putea muri, deoarece El ar fi om; si el ar putea face toate acestea in mod desavarsit pentru ca El ar fi Dumnezeu. Tu si eu putem trece prin acest acest proces numai daca Dumnezeu face lucrarea in noi; dar Dumnezeu o poate face numai daca devine om. Incercarile noastre de a muri numai daca noi, oamenii, ne facem partasi mortii lui Dumnezeu, la fel cum gandirea noastra poate reusi numai pentru ca este un strop din oceanul inteligentei Lui: dar noi nu ne putem face partasi mortii lui Dumnezeu decat daca Dumnezeu moare; si el nu poate muri decat daca este om.

    C.S. Lewis – Crestinism redus la esente

  38. duhul fant este duhul lui dumnezeu

  39. dumnezeu ne incearca daia nu ne da bogatie asa de ca sa vada cu cn tii cu diavolul sau cu dumnezeu .

  40. duhul fant il primesti la botez eu sunt impotriva martori lui iehova

  41. suferinta va disparea la sfarsitul lumi cand Dumnezeu va invinge pe dusmanul sau satana .atunci va fi sfarsitul lumi acesteia lumea inceputului nou raiul paradis cerul.

  42. dianna_d8 said

    Interesant, scopul acestei discutii a fost de a demonstra ca Martorii lui Iehova nu au Duh Sfant si pt a-i pune intr-o lumina nefavorabila. Cel putin asta am inteles eu; daca am inteles gresit imi cer scuze.
    Nu o sa ma opresc asupra acestui aspect pt ca fiecare om are dreptul sa-si exprime parerea in modul in care o doreste.
    Vreau doar sa atrag atentia unui singur aspect pe care adevaratii crestini trebuie sa-l aiba in vedere: iubirea de aproapele si promovarea invataturilor biblice, nu blamarea unora care “nu vad lucrurile ca noi”!
    Si, pt Martorii lui Iehova care intra in discutie pe acest site, inainte de a va grabi sa raspundeti insultelor, numarati pana la 10 si amintiti-va ca si pe Cristos l-au vorbit de rau desi nu a facut nicio greseala (fiind perfect) si El insusi a spus ca si continuatorii lui vor fi vorbiti de rau, vor fi batjocoriti, insultati, persecutati…
    “fericiti sunteti voi cand oamenii va batjocoresc si va persecuta si, mintind, spun tot felul de lucruri rele impotriva voastra din cauza mea! Bucurati-va si saltati de bucurie, fiindca rasplata voastra este mare in ceruri; caci asa i-au persecutat si pe protetii dinaintea voastra!” -Matei5:11,12.

  43. solideogloriablog said

    Draga Diana… eu ce am avut de spus am spus. Nu am intervenit la fiecare mesaj ce a mai venit apoi intrucat cred ca ADEVARUL nu trebuie APARAT ci doar Eliberat. “Cum aperi un leu?” intreba cineva. Raspunsul este scurt-“Elibereaza-l! se apara singur.”
    Nu-mi fac griji ca adevarul nu se apara singur. Din cauza aceasta dar si din lipsa de timp nu intervin dupa fiecare comentariu. Acum sunt in vizita prin Bucuresti si m-am gandit totusi sa raspund de data asta.

    1. Iata cateva versete:
    -schilodeasca-se odata cei ce va tulbura
    -paziti-va de cainii aceia, paziti-va de scrijilatii aceia
    -vai de voi …fatarnici, morminte varuite.., vulpe…etc
    Diana, ce parere ai despre aceste expresii? Nu-i asa ca nu este pic de dragoste? Nu-i asa ca autorii lor au fost plini de ura? Cine altul ar fi putut spune asa ceva?
    Da, stiu ca stii unde vreau sa ajung. Expresiile de mai sus au fost rostite de Apostolul Pavel si de Insusi Domnul Isus pe care nu-i putem acuza de lipsa de dragoste.
    Diana, ideea este alta- nu confunda dragostea cu tolerarea ereziei si pacatului. Daca citesti in biblia ta, ca sa intelegi ce este dragostea acolo spune clar “dragostea nu se bucura de nelegiuire ci se bucura de adevar.” CE-i drept adevarul deranjeaza, supara ca si penicilina dar administrarea lui este o dovada de dragoste.
    Domnul Isus si Pavel au spus ce au spus pentru ca au IUBIT BISERICA si este normal ca au “urat” pe dusmanii bisericii. Cititorii sinceri ai acestui blog trebuie sa inteleaga spiritul mesajului in acest sens.

    Inca o remarca- nu stiu daca la intamplare sau intentionat din versetul din Matei ai omis cel putin un cuvant si cel mai important. Din cate stiu eu acolo scrie “lucruri rele SI NEADEVARATE” sublinierea este foarte importanta. Daca ceea ce eu am spus despre INVATATURA martorilor lui Iehova este neadevarat atunci ei se pot “bucura si veseli” asa cum a spus Domnul Isus. Altfel se bucura degeaba. Altfel n-au dreptul sa se puna in randul martirilor si a victimelor credintei. Deci atentie la Scriptura- daca gresesim la citirea ei atunci cu atat mai mult sa nu ne asteptam ca vom fi corecti in interpretarea ei.

  44. dianna_d8 said

    Am intrat intamplator pe blogul tau, de fapt e singurul pe care am intrat pt ca m-a atras titlul: “de vorba cu martorii…”.
    Crede-ma, stiu la ce sa ma astept cand vb cu semenii mei despre Biblie (pt ca o fac in fiecare zi) si de aceea e greu sa ma scoata din sarite afirmatii de genul celor de mai sus (nu la ale tale ma refer – spre deosebire de altii tu esti coerent si chiar daca esti taios totusi apreciez punctul tau de vedere sincer)!
    Noi mergem in acea lucrare de predicare despre care vb la inceput stiind ca majoritatea oamenilor ne vor respinge, dar ii cautam pe aceeia care vor sa-l cunoasca pe D-zeu si mesajul Bibliei. Poate unii care vor citi aceste randuri vor spune ca nu intereseaza pe nimeni asa ceva dar eu si multi altii ca mine suntem “marturii vii” ca exista oameni care se roaga pt a-l cunoaste pe Dzeu si pt a intelege scopul vietii ! Si pt ca eu am gasit in Biblie raspunsuri la toate intrebarile mele si pt ca am o speranta minunata, ma simt responsabila sa le impartasesc si altora ceea ce am primit: adevarul din cuvantul lui Dzeu! Acel ADEVAR despre care Isus a spus ca ne va elibera…daca-l cunoastem! Ioan 8:32. Si cum as putea dormi linistita daca stiu ca eu am cunoscut acel adevar dar il tin pt mine? “Si cum vor crede oamenii daca nu au auzit…si cum vor auzi fara sa predice cineva…si cum vor predica daca nu au fost trimisi?” – Romani 10:13-17
    Nu o sa ma apuc sa te contrazic sau sa te judec ptr ca nu am acest drept si, sincer, sunt ocupata sa caut modalitati de a zidi credinta celor cu care intru in contact nu sa vb de rau alte culte religioase cu care nu sunt de acord. Faptul de a-l cunoaste pe Dzeu si pe Isus Cristos ne poate conduce spre viata vesnica nu faptul de a identifica noi pt altii cine sunt proorocii mincinosi! Asta e, pana la urma, datoria fiecarui om sa-i identifice singur pe acestia pe baza dovezilor si a cunostintei exacte. Noi crestinii trebuie sa semanam samanta adevarului (Regatul lui Dzeu), nu samanta discordiei!
    Iti multumesc ca mi-ai raspuns totusi si chiar iti doresc sincer sa fii si tu printre cei care “se vor bucura si se vor veseli” de rasplata lui Dzeu!
    Dzeu sa-ti dea multa intelepciune si o inima curata ca sa te bucuri de aprobarea Lui. In felul acesta vei fi fericit si-i vei putea ajuta si pe altii sa gaseasca ADEVARUL!
    Multa sanatate!

  45. solideogloriablog said

    Draga Diana, apreciez dragostea si ravna ta pentru Dumnezeu. Te respect pentru asta si vreau sa te asigur ca nu am avut si nici nu am intentia sa te scot din sarite.
    Cat priveste lucrarea de misiune sa stii ca la fel gandesc si eu: cand merg in evanghelizare ma astept ca multi sa ma respinga insa si eu ii caut tot pe aceia cativa ascunsi in “zgura” dar care asteapta sa fie gasiti de Dumnezeu. Si eu cred in Imparatia lui Dumnezeu. Cred ca Isus Hristos este Imparatul din dinastia lui David, Dumnezeu-Om care va imparati pe Pamant. Astept Imparatia Lui, pregatesc si eu Imparatia Lui. Soli Deo Gloria este tinta mea, Rom.11.36 motto-ul meu si Steaua lui David simbolul lucrarii pe care o desfasor.
    Daca scopul tau este sa-i ajuti pe oameni sa se increada si sa iubeasca pe Domnul Isus dupa adevar atunci suntem parteneri si sunt convins ca ne vom intalni in Raiul Sau. Iti doresc succes si mult har!

  46. dianna_d8 said

    Iti multumesc pt mesajul tau pozitiv, a avut un efect placut asupra mea. Si eu respect orice om care e constient de necesitatile lui spirituale si se lasa modelat de Creator pt a infaptui vointa lui. Un astfel de om dovedeste spirit de sacrificiu, calitate atat de rar intalnita in zilele noastre. Si, un astfel de om care cauta sa faca vointa lui D-zeu, care ii cere indrumare si se lasa indrumat cu umilinta, in mod cert va simti iubirea lui D-zeu si va fi capabil sa manifeste in viata de zi cu zi roadele duhului amintite in Galateni 5:22,23.
    Ma gandeam acum cu placere la apostolul Pavel care inainte de a-l cunoaste pe Isus era un persecutor al crestinilor dar care s-a lasat modelat pt o lucrare de evanghelizare impresionanta.
    Sunt sigura ca esti de acord cu mine ca acest om deosebit, Pavel, este un exemplu pt noi toti cei care cautam sa facem vointa lui D-zeu, pt ca toti trebuie sa facem in permanenta schimbari in ce priveste personalitatea noastra pt a semana cat mai mult cu cea a modelului perfect pe care il avem: Isus Cristos! 1 Corinteni 11:1.
    Iti multumesc pt urarea ta, si eu iti doresc acelas lucru si mi-as dori intradevar sa ne intalnim in paradis (asa-i spunem noi raiului:) )!
    Te salut cu 1 Ioan 2:15-17.

  47. cipita said

    ciudat , ma intalnesc cu martorii zilnic si cei mai buni prieteni ai mei sunt martori , nu sunt oameni de incredere mai mari ca ei , oare tu ai pus discutia cum pun ei problema ? in definitiv pt ce sunt urati ei ? ca dau ascultare cuvantului biblic ? biblia este aceasi si nu au scos versete , daca nu credeti mergeti la marea maorta unde sau gasit suluri si va convingeti :))) , pt ce oamenii le paorta pica , ca pun punctul pe i si prezinta realitatea , si mocirla unde se afla lumea ? un sfat , cunoastetii mai intai , si apoi vorbiti , plus ca sa nu uitam sunt si ei oameni , tu ai fi in stare sa iti ti ferm principiile impotriva unei intregii lumi ?

  48. Maryus said

    salutare tuturor!! Vreau sa aduc si eu o dovada ca in biblie nu exista trinitate!In Filipeni 2:6 cititi si va convinge-ti ne acuza-ti pe nedrept!toate cele bune va doresc.

    • solideogloriablog said

      Maryus imi pare rau pentru tine dar textul asta este tocmai impotriva doctrinei martorilor prin aceea ca arata inca odata ca Domnul Isus este “egal sau deopotriva cu Dumnezeu Tatal”. Pentru mine deopotriva inseamna “egal.” Si asta este adevarul

  49. SOFTKILLER said

    marori nu modifica biblea!dar tu sigur ai modificat conversatia…
    ia legatura cu acei martori si sp ca vrei sa mai discutati doar ca vrei sa folosesti biblia ta…vei observa spre marea ta surpriza ca nu au nimik inpotriva

    PS:NU SANT MARTOR…DOAR CA I INTELEG PERFECT SI RESPECT FELUL LOR DE A ARGUMENTA TOTUL!

  50. david said

    Am citit si eu “discutia” cu martorii lui Iehova si sincer ori e un scenariu facut prost, ori martorul cu care ati vorbit nu era martor a lui Iehova, ori e un material clar sa-i discrediteze pe martori. Mentionez ca am fost crescut intr-o familie de martori, am invatat doctrina lor, si mi se pare ca dezimformati.

  51. gigi said

    Pt. ” solideogloria”.Sunt martor al lui Iehova.Nu inteleg teoria despre cartea Eclesiastul.E o carte indubitabil canonica,se integreaza in intregul scripturilor,nu face distonanta.Dar,sigur,adeptii teoriei platoniene a ” sufletului nemuritor” precum si adeptii dogmei eretice despre “chinul vesnic” sunt arsi de cuvintele Eclesiastului.Nu Solomon a spus insa direct:” sufletul care pacatuieste…va MURI”.
    Iar “discutia” de la inceput,fie e una inchipuita,fie acele persoane nu erau dintre noi,fie este redata ” din memorie”,trunchiata si cu “deformari”.

  52. Petru said

    Pentru Maryus:

    Daca dupa ce citim Filipeni 2:6, mergem la Matei, 28:19, ce vom intelege?
    As vrea ca dupa ce mergi la aceasta trimitere, sa-mi spui parerea ta.
    Cele bune!

    • solideogloriablog said

      Petru si eu zic la fel. Si pe langa asta Filipeni 2.6 arata ca Domnul Isus este EGAL cu Dumnezeu Tatal. Sunt curios cum explica Maryus egalitatea asta? ce inseamna?

  53. razvan said

    eu am un vecin martor si un coleg de munca. cand am stat de vorba cu ei mi-au aratat ce au de spus din biblia mea. si am ramas surprins ca biblia condamna icoanele samd … lucruri despre care religia mea zice ca sunt bune. asa ca, mi se pare dezinformare ceea ce ai scris. nu tin cu martorii, insa cei pe care ii stiu sunt oameni onesti care chiar se chinuie sa faca ceva bun cu societatea asta sarita.
    in ce priveste duhul sfant, nu sunt atat de profund sa inteleg, insa in ce priveste iadul, trinitatea, icoanele, numele lui Dumnezeu si mai sunt cateva chestii, sigur majoritatea religiilor nu sunt in acord cu Biblia asa cum sunt martorii (cu riscul de a imi condamna chiar propria religie).

    • solideogloriablog said

      Razvan nu cred ca trebuia neaparat ca un Martor al lui Iehova sa-ti arate in Biblia ta ca icoanele inseamna idolatrie. Si tu daca ai fi citit ai fi inteles asta. De asemenea un adventist, penticostal si poate chiar un musulman ti-ar fi putut arata asta.

      1. Evaluam oamenii in functie de cunostintele biblice? Carturarii si fariseii din vremea Domnului, preotii de atunci cunosteau Scripturile. Asta inseamna ca sunt Ok inaintea lui Dumnezeu? Domnul Isus i-a condamnat aspru.

      2. Evaluam oamenii in functie onestitate si de stradaniile lor de a face bine? In Luca 18.9-14 si 18-30 este vorba despre oameni buni si onesti care nu doar ca erau onesti dar se chinuiau mult mai mult sa faca bine si totusi Domnul Isus spune ca ei nu vor intra in imparatia cerurilor.

      3. Evaluam oamenii in functie de modul in care se poarta cu noi?

      Razvan, cand este vorba sa evaluam oamenii in privinta vietii vesnice, din perspectiva eternitatii trebuie sa vedem cum ii evalueaza Dumnezeu. Nu este suficient un comentariu sa-ti explic asta dar iata cum i-ar evalua Sfantul Ioan, apostol al Domnului Isus:
      1Ioan 4.2-3 Duhul lui Dumnezeu sa-L cunoasteti dupa aceasta: Orice duh care marturiseste ca Isus Hristos a venit in trup este de la Dumnezeu si orice duh care nu marturiseste pe Isus nu este de la Dumnezeu ci este duhul lui Antihrist…
      Vezi Razvan? Asta este si in Biblia ta. Biblia ta te invata cum sa deosebesti oamenii. Nu in functie de cunostintele sau cultura lor religioasa, nu in functie de caracterul lor, nu in functie de haina pe care o poarta… toate astea sunt ok ceea ce conteaza insa cel mai mult este atitudinea pe care o au fata de Fiul lui Dumnezeu. Asta este cea mai mare jignire pe care o poti aduce lui Dumnezeu: sa-L nesocotesti, sa-L subestimezi pe Fiul Sau. Nu-I mai pasa lui Dumnezeu de toate faptele tale bune sau de cunostinta ta daca tu nu vezi in Fiul Sau ceea ce El vrea ca tu sa vezi. Asta este problema INVATATURII Martorilor lui Iehova. Da, pot fi si stiu ca sunt oameni cunoscatori printre ei (ca si in toate celelalte culte sau religii), stiu ca sunt oameni buni printre ei (ca printre toate celelalte culte sau religii), stiu ca sunt printre ei oameni frumosi si de caracter… dar ce folos daca pe Hristos nu dai doi bani prin faptul ca nu ii recunosti adevarata lui valoare… Asta a fost si problema fariseilor de atunci si a preotilor lui Israel. In esenta aceasta este problema tuturor invataturilor eretice- Hristos dispretuit, subestimat. Si totul se duce de rapa.
      Evalueaza oamenii in functie de vorbele, atitudinea si relatie lor fata de Domnul Isus!

  54. […] Comments solideogloriablog on De vorba cu Martorii lui …razvan on De vorba cu Martorii lui …ana on “S-or pocait Proconsul?…solideogloriablog on Relaţii intime- de ce te […]

  55. marcu said

    Buna ziua tuturor.
    Sigur ca da,aveti dreptate stimate domn: nu putem judeca pe nimeni dupa cunostintele sale.De fapt,nu avem calitatea si nici dreptul sa judecam pe cineva,fie acesta un criminal in serie ori un misionar.Insa,aici apar aunumite probleme:
    1.Eu sunt martor al lui Iehova si beneficiez de Spiritul Sfant.
    2.Eu,asemenea lui Pavel,am UN SINGUR DUMNEZEU: TATAL.Spiritul sau Duhul Sfant nu este numit nicaieri in Biblie Dumnezeu,din simplul motiv ca Dumnezeu are un Nume.Isus asa ne-a si invatat sa ne rugam: ….sfinteasca-se Numele Tau…( atentie,nu Numele Tale,ca si cand ar avea mai multe).Spiritul Sfant NU are un nume.Deci,nu poate fi Dumnezeu.
    Tatal are un Nume : IHWH ( Iehova).Fiul are un Nume: YEHOSHUAH
    (IHWH este salvare).
    Apoi,Stefan,inainte de a fi ucis cu pietre,a avut o viziune: a vazut “gloria lui Dumnezeu: (pt.ca,nu-i asa,pe Dumnezeu nu poate sa-l vada si nici nu l-a vazut omul) si pe Domnul Isus la dreapta Sa.”
    Unde era Spiritul Sfant,daca este-asa cum dvs.afirmati- o persoana ??
    Apoi,dvs.ati auzit de figura de stil numita “PERSONIFICARE” ??
    Pot sa va ofer cel putin 20 de citate biblice in care lucruri sau fenomene sunt personificate:
    La I Ioan 5:6-8 vedem ca apa si sangele depun marturie…in Luca 7:35 citim ca intelepciunea are copii,la Romani 5:14,21 citim ca pacatul si moartea domnesc….etc.etc.Inseamna oare ca toate acestea sunt persoane ??
    3.Daca dvs.l-ati intrebat pe Mihai daca are Duh Sfant si el nu a stiut ce sa raspunda,fie fratele era mai nou la credinta,fie era foarte obosit.Un martor ARE raspunsuri la aceste intrebari.Si aceste raspunsuri vi le ofera din Biblie.Nu vreti sa dialogati
    cu mine pe aceasta tema ??
    Sa aveti o zi deosebita ,in partasie cu Tatal ceresc,prin Fiul Sau si cu ajutorul Spiritului Sfant care va lumineaza pt.intelegerea Scripturilor.

    • solideogloriablog said

      Marcu
      1. termenul de “a judeca” are cel putin doua sensuri: a evalua sau a condamna. Daca esti mai atent la ceea ce am scris pana acum, eu am folosit sensul de evaluare. Chiar asa se si intituleaza unul din posturile mele “Cum sa evaluam oamenii” nu “cum sa-i condamnam.”
      Citeste Biblia cu atentie si vei vedea diferenta intre aceste doua sensuri. Domnul Isus si apostolii ne-au invatat si chiar ne-au dat indicii cum sa evaluam invatatorii spirituali pentru ca in zilele din urma se vor vari multi eretici prin biserici.
      Deci, eu prefer sa ascult ce spune Biblia si nu sfatul dvs care pare plin de dragoste dar de fapt ia omului dreptul de a putea identifica pericolul. Dvs va puteti teme de evaluare sau de aceasta judecata numai daca aveti ceva de ascuns.

      2. Dvs ziceti ca Dumnezeu are un singur nume? Cititi cu atentie Biblia. Exod 6.3 “Eu M-am aratat lui Avraam…ca Dumnezeul Cel Atotputernic dar nu M-am facut cunoscut de el sub Numele Meu ca Domnul. Ce zici Marcu? Are sau nu mai multe Nume?

      3. Mai spuneti despre Duhul ca nu are Nume si pentru asta nu este Dumnezeu. Potrivit logicii dvs ar trebui macar sa credeti ca Fiul este Dumnezeu pentru ca El are Nume.

      Ma opresc aici. In limita timpului voi cauta sa scriu un alt post. Imi pare rau, trebuie sa recunosc ca ma intrica modul rigid si ingust in care percepeti Scripturile. De ex. ptr dvs faptul ca ne rugam “sfintesca-Se Numele Tau” inseamna ca are un singur Nume si acela e Iehova. Ideea de “Nume” in Vechiul Testament avea de-a face cu caracterul persoanei respective. Un caracter perfect si desavarsit asa cum este Dumnezeu nu-i este suficient un singur Nume pentru a se descoperi oamenilor.

      De asemenea observ ca va stabiliti propriile sisteme logice pe care le stabiliti ca fiind adevarate si apoi incercati sa operati cu ele. De exemplu: “spiritul Sfant nu are un nume. Deci nu poate fi Dumnezeu.”

  56. iisusestesalvatorul said

    marcu cred ca prea teai grabit sa zici asta “Spiritul sau Duhul Sfant nu este numit nicaieri in Biblie Dumnezeu,din simplul motiv ca Dumnezeu are un Nume” Pentruca priveste ce zice apostolul Pavel. Citeste cine este si cum Il cheama pe Duhul Sfint care tu zici ca nare nume citeste “2 Corinteni 3:17 Caci Iehova este Duhul; si unde este Duhul Domnului, acolo este slobozenia.” si apoi Isus singur zice “Caci Tatal este Duh si adevar, cine cauta sa i se inchine, sa i se inchine in Duh si adevar”.
    dar cind ai zis”1.Eu sunt martor al lui Iehova si beneficiez de Spiritul Sfant.” nu vreau sa citesti pentru mine ci pentru tine, este spre folosul tau. ca sa vezi daca in adevar ai spiritul Lui Dumnezeu.1 corinteni capitolul 12vers 8-12″De pildг, unuia оi este dat, prin Duhul, sг vorbeascг despre оnюelepciune; altuia, sг vorbeascг despre cunoєtinюг, datoritг aceluiaє Duh;
    9  altuia credinюa, prin acelaєi Duh; altuia, darul tгmгduirilor, prin acelaєi Duh;
    10  altuia, puterea sг facг minuni; altuia, proorocia; altuia, deosebirea duhurilor; altuia, felurite limbi; єi altuia, tгlmгcirea limbilor.
    11  Dar toate aceste lucruri le face unul єi acelaєi Duh, care dг fiecгruia оn parte, cum voieєte.
    .
    ochii mei au vazut oameni care manifesta aceste puteri si pot ferm zice ca ei au Duhul. Ar fi bine sa te intrebi pe tine “Eu am aceste Puteri?” ca sa pot zice Am Duhul!?

  57. gigi said

    Si,stimate amfitrion…noi NU trebuie sa evaluam oamenii…noi trebuie sa-i iubim.De aceea mergem si ii cautam pt.a le vesti Evanghelia.Apoi,noi,martorii lui Iehova,nu-l subestimam pe Christos.Este Regele nostru si domneste acum in cer,urmand ca,in curand,Regatul Sau de 1000 de ani sa se extinda si asupra Pamantului.Noi stim ca Isus s-a jertfit,si-a dat viata pt.noi.Insa nu-i acordam ceea ce El nu-si doreste:gloria cuvenita Tatalui,”singurul Dumnezeu adevarat”-Ioan 17:3.Daca o facem,conform acestui verset,nu putem avea viata vesnica.
    Isus este Fiul lui Dumnezeu,Marele nostru Preot,singurul Mijlocitor intre noi si Dumnezeu.Conform teoriei absurde a trinitatii,ar mijloci intre noi si El Insusi.Conform aceleiasi teorii,Isus ,cand l-a inviat pe Lazar,s-a rugat Lui Insusi(in proportie de 1/3).Sigur ca nu este posibil…Dar,stimate domn,poate imi explicati de ce patriarhii si profetii evrei nu au crezut in trinitate,de ce credinciosii antediluvieni de asemenea nu au crezut in 3 dumnezei,cum se face ca ,in timp ce evreii erau profund unitarieni,aproape toate popoarele din jurul lor credeau in triade de zei si ,in fine,cum se face ca dumnezeul dvs. s-a ascuns timp de 4000 de ani in proportie de 2/3 si s-a “descoperit” la anul 384 e.n.unei biserici deja inchinatoare la idoli,care boteza copiii mici,care avea clasa clericala….????
    Nu ar fi fost logic ca dvs.sa aveti acelasi Dumnezeu ca Avraam,Isac si Iacov ?? Se inchinau acestia lui Isus ?? Se inchinau ei Spiritului Sfant ?? Daca da,poate ca imi aratati si unde scrie in Biblie asa ceva…Sper sa nu incercati cu Avraam si cei 3 ingeri …Ori poate ca imi aratati unde scrie CEVA in Biblie despre “Sfanta” Treime….aici cred ca stiti ca textul din I Ioan cu “trei sunt care marturisesc in cer”…este apocrif,fiind adaugat ulterior de catre “crestinii” apostati din nordul Africii.Cum il puteti numi Dumnezeu omniscient pe Isus care nu cunoaste ziua sfarsitului ?? Sau Atotputernic cand nu are calitatea de a stabili cine va sta la stanga sau la dreapta Sa in cer ?? Astept cu interes comentariile dvs.Tatal ceresc ,Iehova,sa va lumineze prin Spiritul Sau Sfant !!!

  58. gigi said

    Buna seara….Interesant punctul dvs.de vedere…insa cred ca este bine sa ne aplecam asupra textului Scripturilor,pt.a-l intelege
    IN LITERA SI SPIRIT.
    1.Sigur ca Tatal Iehova este Duh…ca este Sfant…asa cum Isus este Duh,asa cum toate fiintele ceresti sunt duhuri (spirite)dar a forta intelegerea versetului de la 2 Corinteni 3:17 pt.a-l aplica la Duhul Sfant,este neproductiv si neavenit,distorsioneaza textul biblic,ceea ce -in conformitate cu Apoc.22:18,19- inseamna un mare pacat.IHWH este Numele Tatalui,iar Yehoshuah este Numele Fiului.Iata ca Tatal si Fiul nu se numesc la fel,fiind indubitabil doua entitati diferite,Fiul fiind supus Tatalui .Pavel a spus:capul femeii este barbatul,capul barbatului este Christos iar capul lui Christos este Dumnezeu.
    Biblia ne arata ca ,la sfarsitul domniei de 1000 de ani,Fiul ii va supune totul Tatalui SI SE VA SUPUNE SI EL….Cum se potriveste acest verset cu dogma trinitatii??
    2.Primul semn al faptului ca Spiritul Sfant este ajutor (Mangaietor) al cuiva este,conform aceluiasi apostol Pavel,INTELEGEREA SCRIPTURILOR.Despre darurile de putere,tot Pavel ne atrage atentia ca acestea nu sunt vesnice,spunand in anul 65: ACUM…raman acestea trei…Deci,atunci deja nu mai era nevoie de acele puteri miraculoase,fapt pt.care nu se cunoaste nici o dobandire de astfel de puteri decat NUMAI in prezenta unui apostol.Cum ultimul a murit la anul 100….De aceea,Isus a spus:va vor cunoaste prin aceea…ca aveti iubire intre voi.Puteri sau pretinse puteri ,inclusiv pt.o imitatie a Evangheliei pot avea oamenii din alte surse,astfel incat Isus le spune acestora la Judecata: NICIODATA NU V-AM CUNOSCUT !!!…Observati ?? NICIODATA…inseamna ca acestia nu au fost nici macar o secunda in slujba lui Isus si ca au astfel de puteri din surse demonice.O biserica in care sunt casatoriti (“in Domnul” ??????) homosexuali,o biserica in care sunt ordinati deja pastori homosexuali,o biserica implicata in politica si razboaie,nu poate invoca astfel de “daruri” ca fiind “peceti” din partea lui Dumnezeu.Apoi,in timp ce Biblia spune clar ca exista “UN SINGUR DOMN,O SINGURA CREDINTA SI UN SINGUR BOTEZ”,astfel de “daruri” sunt invocate de apartinatori ai mai multor denominatiuni,ceea ce este nebiblic.In concluzie,atunci cand valul este aruncat de pe ochii mintii noastre si intelegem Biblia,fiind in masura sa predam altora clar si logic Cuvantul(cititi 2 Cor.cap.4,primele versete)…avem semnul evident ca Spiritul Sfant este prezent si ca lucreaza in noi si pt.noi.Sa dam un exemplu:in sec.I, erau adusi la Templu ori erau asezati pe ulite bolnavii,iar la trecerea,la simpla trecere a unui apostol,TOTI SE VINDECAU.Dumnezeu nu da cu banul si nici nu favorizeaza pe cineva…Se intampla acum asa ceva ?? Cum poate avea cineva pretentia ca are Duh Sfant cand nu intelege chestiuni fundamentale ale Bibliei ca: scopul pt.care Dumnezeu a creat Pamantul si pe om ( cresteti,inmultiti-va si umpleti cerul le-a spus cumva Dumnezeu lui Adam si lui Noe ??),sfintenia Numelui lui Dumnezeu si obligatia noastra de a-l chema pt.a fi mantuiti,raspandirea mesajului Evangheliei pe intregul pamant,unicitatea lui Dumnezeu,plata pacatului este moartea,faptul ca sufletul moare…etc…etc…?????
    3.Ce argumente aveti pt.faptul ca oamenii care v-au prezentat acele “puteri” nu apartin celor dezavuati de Isus?? Ce l-a invatat Pavel pe Timotei??Sa peresevereze in invatare,in predare si SA NU NEGLIJEZE darul primit.Ce sa puna pe primul plan ?? Darul ?? Iata ca nu…Isus a fost cel mai mare profet al tuturor timpurilor,cel mai mare facator de minuni.Dar,era numit de contemporani si de posteritate INVATATORUL.De ce ??Pt.ca aceasta a fost principala Sa preocupare.Oare noi nu trebuie sa facem ca Isus ?? Adica sa marturisim despre Adevarul Cuvantului lui Dumnezeu?? Oare nu trebuie sa facem ca acei 70,pe care Isus i-a trimis in toate satele si cetatile,doi cate doi ??

  59. iisusestesalvatorul said

    Salut gigi, cer scuze dar nu vreau sa ma fa ca sunt cel mai… din toti dar cred stiu precis! ca si tu ai gresit la unele afirmatii> Ex. tu ai zis “Noi stim ca Isus s-a jertfit,si-a dat viata pt.noi.Insa nu-i acordam ceea ce El nu-si doreste:gloria cuvenita Tatalui” Citeste ce gindeste Isus despre afirmatia ta”ioan 5:23 Tatal nici nu judeca pe nimeni, ci toata judecata ia dato Fiului pentruca toti sa cinsteasca pe Fiul cum cintesc pe Tatal. Cine nu cinsteste pe Fiul nu cinsteste nici pe Tatal, care La trimes”.
    A “cinsti” inseamna a da onoare.
    Vezi Isus gindeste diferit decit gindesti tu.
    Nu degeaba este scris”Precum cerurile sunt indeparte de pamint asa si gindurile mele sunt indepartate de gindurile voastre zice Domnul (Dumneyeu).
    Am multe lucruri de scris la ceea ce ai depus Tu
    , dar este tirziu si nu vreau sa trec timpul in zadar.
    mai bine ma odihnesc.
    Sugerez tuturor celor de la Martorii lui Iehova(care se numesc dar vad ca nu sunt).
    Lasativa de logica si ratiune si credti pur ce spune biblia.
    Caci ginditi gresit.
    dar sa stiti o parerile voastre sunt pareri asta nu inseamna nu inseamna ca este adevar.

    Indrumari: Apoc 20:10. 21:8 20:13,15
    Luca 16:19-31
    Matei 5:29-30 10:28
    marcu 9: 43-45
    Luca 12:5
    etc.

    Deja totul depinde de tine vrei crezi, vrei nu. da sa stii Daca nu crezi in ce spune Isus, il faci mincinos.

    • solideogloriablog said

      Foarte bun raspuns! Cred ca Fiul doreste ce vrea Tatal-iar Tatal doreste ca oamenii sa cinsteasca pe Fiul asa cum cinstesc pe Tatal. Sunt curios cum raspunde d-l Gigi la comentariul tau?

  60. marcu said

    Stimate domn,multumesc pt.precizari.Sa vedem insa daca sunt si pertinente:
    1.Judecata I-A DAT-O FIULUI….deci,deducem ca,in fapt,judecata este a lui Dumnezeu,Iehova,Tatal,iar Tatal I-A DAT-O Fiului.Pe cale de consecinta,din versetul citat reiese clar ca Tatal,Dumnezeul Atotputernic i-a dat Fiului autoritatea sa judece.I-a mai dat ceva: TOATA PUTEREA IN CER SI PE PAMANT PT.1000 DE ANI.Insa,pe toate acestea Isus nu le are apriori,ci le-a primit de la Tatal.
    2.Repet: noi cinstim pe Fiul,insa nu cu gloria cuvenita Tatalui.Tatal este “singurul Dumnezeu Adevarat” conf.Ioan 18:3,Fiul fiindu-i supus,asa cum Isus Insusi afirma:”…Tatal este mai mare ca Mine”…..
    Sigur ca a nu-l cinsti pe Isus,inseamna implicit a nu-l cinsti pe Tatal,Cel care l-a trimis pe Isus…
    3.Am rugamintea sa-mi spui ce pareri personale am expus eu aici si care sunt afirmatiile neconforme cu Biblia.Iar daca este posibil,sa nu ne jignesti…pt.ca afirmatiile mincinoase la adresa noastra nu ajuta
    in aceasta discutie.

  61. iisusestesalvatorul said

    marcu imi pare rau ca nu ai citit atent invatatura biblica. Asta tea si dus la parerea eretica ce o ai tu! pentru ce ia dat Dumnezeu judecata lui Isus? citeste pentruca toti sa cinsteasca pe Fiul cum cintesc pe Tatal. Cine nu cinsteste pe Fiul nu cinsteste nici pe Tatal, care La trimes”.
    Ai rugat ca sati scriu parerile care sunt… citeste indrumarile.
    Indrumari: Apoc 20:10. 21:8 20:13,15
    Luca 16:19-31
    Matei 5:29-30 10:28
    marcu 9: 43-45
    Luca 12:5
    etc.
    Si spune ce pari ai tu. Despre asta am si vorbit.

  62. gigi said

    Stimate domn,pt.versetele citate,va felicit.Intr-adevar,Apoc.20:10 trebuie coroborat cu Apoc.21:8 pt.o intelegere corecta a ce reprezinta iazul de foc si pucioasa,adica MOARTEA A DOUA.Exemplele pot continua in aceasta asociere fericita de versete postate.
    Acum va rog din nou sa faceti aprecieri strict pe comentariile mele.Va intreb deci: unde si cum l-am facut mincinos pe Isus ??
    Si va mai intreb ceva: cunoasteti macar o farama din legile,poruncile,legamintele,principiile statuate de catre Dumnezeu in Cuvantul Sau Biblia care sa nu fie logica??Eu nu cunosc asa ceva…Sigur ca in aceeasi logica trebuie inteleasa PILDA bogatului si a lui Lazar.Este o pilda,pt.ca Avraam era mort atunci,este la fel si acum,asteptand invierea si darul nemeritat al vietii vesnice acordat de catre Dumnezeu tuturor celor care l-au servit si l-au onorat sfintindu-i Numele.Daca dvs.intelegeti pilda ca fiind o istorisire,atunci decretati automat ca Biblia se contrazice,pt.ca,la Ecles.9:5,10,la Ioan 11:11-14 scrie ca mortii nu sunt constienti…apoi stimate domn….stramosul meu Avraam nu poate adaposti in sanul sau milioanele de oameni asemeni lui Lazar…iar daca ne-am automutila ori de cate ori gresim,nu am intalni oameni intregi…..Apoteoza citatelor este insa Matei 10:28….Cum ???…Sufletul nemuritor POATE FI UCIS ??????
    Iar gasiti singur inca o hiba acestei dogme absurde,a “sufletului nemuritor”.In Biblie scrie: ” sufletul care pacatuieste…va muri”.Ezechiel 18:4,20.Sunteti de acord ???

  63. marcu said

    D-le ” Isusestesalvatorul” vreti sa raspundeti dvs.la intrebarea pe care at pus-o: de ce i-a dat Dumnezeu autoritatea de judecata Fiului ?? Dar,va rog,cu argumente biblice.Este un subiect interesant,pe care daca il dezbatem crestineste,avem cu totii de castigat.Eu va dau urmatorul raspuns: Tatal i-a dat Fiului,pt.o perioada limitata TOATA PUTEREA in cer si pe pamant.Aceasta include si autoritatea de a judeca.De aceea,dupa ce va veni pe norii cerului si orice ochi il va vedea (grec.AHOMEMNON) ,Isus va avea rolul de judecator ,despartind oile de capre
    (grec.ELTE).Sunt ultimile etape care vor pune bazele lumii noi,noului sistem de lucruri instaurat in intregul Univers.Astept raspunsul dvs.Intrucat versetele in care scrie despre venirea lui Isus si despre autoritatea data Lui de catre Tatal sunt cunoscute,nu le-am mai citat,dar daca vreti,o voi face.Sunt convins insa ca dvs.cunoasteti foarte bine aceste pasaje biblice.
    Tatal ceresc sa ne lumineze cu Spiritul Sau Sfant prin Regele si Marele nostru Preot,Isus Christos !!!

  64. marcu said

    Si,va mai rog ceva:cand faceti o afirmatie -ca aceea ca nu am citit atent invatatura biblica- este bine sa argumentati.Adica,sa-mi aratati cu Biblia ce am gresit in afirmatiile facute.Insiruirea versetelor care au teme diferite nu dovedeste ca am gresit.Daca dvs.ati constatat erori in afirmatiile mele,va rog sa le aratati:iata Marcu,ai spus asa..iar aici,in Biblie ,la…cap…versetul…scrie altminteri.Asa este corect si crestineste sa dialogam,fara cearta,fara contradictii inutile ci constructiv,la modul spiritual,sub rugaciune.Fie sa avem un dialog
    din care sa castigam cu totii.Eu nu am intrat aici cu un alt scop,ci numai de a-mi apara credinta,pt.ca sunt convins ca este cea adevarata.Daca imi arata cineva cu Biblia ca gresesc,am insa umilinta necesara nu doar sa recunosc ,ci si sa fac in continuare ceea ce ne cere Dumnezeu.Atentie ,insa: afirmatii ca aceea ca am o “parere eretica” fara a fi argumentate biblic,imi intaresc increderea ca sunt pe calea buna si ca se implineste ce a spus Isus:” …daca pe Mine m-au urat,si pe voi va vor ura”.

  65. gigi said

    Pt.Solideogloria: Sigur ca Fiul vrea ceea ce vrea Tatal,pt.ca Fiul “face ceea ce vede pe Tatal facand”.Tatal este Autoritatea Suprema in Univers…deci nimic mai logic decat acest fapt.Problema ridicata de mine,este aceea ca noi trebuie sa avem acelasi Dumnezeu ca si Avraam,Isac si Iacov,ca si Enoh,Noe ,Moise,David,Isaia,Ezechiel,Ioel sau Mica.Iar acestia NU CREDEAU IN TREIME….
    Aveti o explicatie pt.acest aspect ??
    Iar faptul ca daca nu-l onoram pe Fiul nu-l onoram nici pe Tatal este logic din moment ce Fiul este Calea,este Marele Preot,este singurul Mijlocitor intre noi si Dumnezeu.Nu putem ajunge si implicit nici onora pe Tatal decat PRIN FIUL.Insa,de aici si pana la a face confuzie intre Tatal si Fiul,a sustine ca ar fi o singura entitate,este cale lunga.Sau Isus-Omul se ruga cumva (in fata mormantului lui Lazar) lui Isus-Dumnezeul ??? Acestea sunt adevaratele probleme:credinta noastra trebuie sa se bazeze pe cunoasterea CORECTA SI EXACTA a adevarului.

  66. iisusestesalvatorul said

    “Care sunt d otrinele lor si cum săi contrazicem?
    M.I Sustin ca iadul nu exista. Şi că iadul în sine este o minciuna alcatuita de însuşi Satana. Şi asta defapt asta susine jurnalele lor . Dar realitatea este că iadul este real şi ca însuşi biblia ne invaţa despre asta. Iadul este sinonimul cuvintelor ,,focul gheenei,, si ,,iazul de foc ,,zic asta ca să va pot reda din biblia lui tradusă de Cornilescu .
    Ce spune Apocalipsa despre iad ?
    Rog sa deschideti la capitolul 21 versetul 8. Despre cine se vorbeşte acolo?
    şi care este rasplata lor?
    Rog să deschideţi la capitolul 20 vers 14,15. Despre cine se vorbeste acolo?
    şi care este răsplata lor?
    Rog sa deschideţi la capitolul 20 vers 10. Despre cine se vorbeste acolo?
    Şi care este răsplata lor?
    In toate versetele se vorbesc despre ,,iazul de foc,,. Întrebarea pe care trebuie să le adresaţi sună astfel:
    Este vorba despre un singur iaz de foc, su e iaz de foc dar de ranguri diferite?
    Şi apoi susţineţii: este un iaz de foc unic aşae?
    Ca să faceţi contur asupra cît o să dureze acest iaz de foc. Recitiţi versetul 10 al capitolului 20 ,,Şi vor fi munciţi zi ţi noapte în vecii vecilor,, Amin.” preluat depe http://iisusestesalvatorul.wordpress.com/2009/10/21/cine-sunt-acei-care-se-numesc-martorii-lui-iehova/
    este comentariul meu sa stiti!
    dar de restul Luati seama, sa nul invinuiti pe Dumnezeu ca el nu vo spus despre asta!
    Voi singuri ati luat decizia sa nul ascultati si sa nu credeti!

  67. iisusestesalvatorul said

    scuze! deschideti rubrica “Erezii moderne” acolo mai sunt intrebari!
    la intrebari pentru M.I.
    cam poe la mijlocul paginii! succese!

  68. gigi said

    Pt.Solideogloria:
    Multumesc pt.raspuns si Dumnezeu sa va binecuvanteze efortul in aflarea adevarului.
    Acum,sa luam la analiza comentariul dvs.de azi:
    1.Noi nu trebuie sa evaluam PE NIMENI.Argumentatia dvs.cu invatatorii falsi este neconcludenta,superflua chiar,pt.ca noi trebuie sa evaluam INVATATURILE,NU INVATATORII.
    In timp ce pt.invataturi avem etalon,Biblia,pt.invatatori nu avem asa ceva si este pacat sa judecam oamenii.
    Va rog sa citati versetele in care scrie ca noi trebuie sa judecam chiar evaluator oamenii.
    2.Interpretati gresit versetul.Stimate domn,intr-adevar,Tatal i s-a descoperit pt.prima data lui Moise ca IHWH(Iehova),dar inainte de aceasta nu s-a descoperit sub nici un alt Nume.Dumnezeu are un singur nume.Va spun aceasta ca si crestin si ca semit.Din ambele perspective,este asa.
    Daca dvs.cunoasteti alt sau alte Nume,va rog sa le scrieti si sa aratati unde spune Dumnezeu ca acelea sunt Numele Sale.
    3.Da Isus este Dumnezeu,dar nu Atotputernic.Este numit Dumnezeu Tare,etc,insa niciodata Atotputernic.Am si aratat intr-un post anterior ca are limite de competenta si ca puterea o are de la Tatal.
    Iar faptul ca Duhul Sfant nu are nume iar Dumnezeu are Nume,nu este logica mea ,ci este Cuvantul Bibliei.
    Iar eu,noi,nu creem sisteme logice.Logica noastra este logica Bibliei.Daca am avut alta,va rog sa aratati unde si cand.Sa aveti succes in demersul dvs.!!!

  69. gigi said

    Pt.Isusestesalvatorul:
    Ce este iadul?? In Biblie,intalnim termenii sheol sau hades,in VT respectiv NT.Cornilescu traduce cel mai des acesti termeni cu “locuinta mortilor”.
    Este doctrina “chinului vesnic ” biblica ??Sa vedem: ce este lacul sau,in traducerile dvs.arhaice iazul de foc ??Biblia ne lamureste:este MOARTEA A DOUA.Apoc.20:14.Daca este sau nu suficient de logic,analizati si alte versete:
    -plata pacatului este moartea (deci nu chinul…)
    -in locuinta mortilor (nephesh,iad)nu este cunoastere,nu este lucrare…
    -cum moare omul,asa moare si animalul
    -cel mort a fost absolvit de pacatul sau
    Acum sunt inca la birou,insa dupa ce ajung acasa,voi indica si textele biblice pe care le-am citat aici.Nu o fac din memorie,pt.a nu gresi…
    Cum puneti dvs.in armonie doctrina abjecta a “chinului vesnic” cu versetul “DUMNEZEU ESTE IUBIRE” ??
    Daca fiul dvs.greseste,dvs.il pedepsiti vesnic,sau il iertati?? Oare Dumnezeu nu iarta ?? Si apoi,cand moare omul,trupul merge in tarana iar spiritul(duhul) la Dumnezeu,care l-a dat.Oare Dumnezeu il trimite la un asa-zis chin vesnic??
    Apoi,in Apocalipsa scrie ca si moartea este aruncata in iazul de foc.
    In Apoc.21:3,4 scrie:…si MOARTEA NU VA MAI FI.Punct.Deci,NU VA MAI FI,asa scrie clar,nu scrie ca va mai chinui.Despre cum si de ce scrie ca “vor fi chinuiti si munciti”…voi reveni.

  70. marcu said

    Pentru Isusestesalvatorul: daca tot va dati un asemenea nume,de ce scrieti Isus cu doi I ??? Basmul cu ebraica nu “tine”,pt.ca Yehoshuah (Isus) nu se scrie cu doi I.
    1.Pt.ca nu-mi apare ultimul comentariu,o sa-l repet pe scurt.Ce este iadul ?? In originalul biblic intalnim termenii SHEOL(ebr) si HADES(gr).Cornilescu traduce cel mai des acesti termeni cu “LOCUINTA MORTILOR”.Atentie,insa: Biblia ne spune ca “TOTI CEI DIN MORMINTE (LOCUINTA MORTILOR,HADES,IAD ETC.) VOR AUZI GLASUL SAU SI VOR IESI AFARA”…”CEI CARE AU FACUT BINELE VOR INVIA PT.VIATA,IAR CEI CARE AU FACUT RAUL PT.JUDECATA”.
    Iadul,sheolul,hadesul sau locuinta mortilor este asadar un loc in care se gasesc mortii,atat cei buni cat si cei rai.
    Ce se petrece acolo? Tot Biblia ne raspunde:NIMIC-Ecles.9:5,10.
    Ce este lacul (iazul) de foc ?? Biblia ne spune :MOARTEA A DOUA: Apoc.20:14.O astfel de intelegere si nu alta este in armonie cu versetele:
    -plata pacatului este moartea:Romani 6:23
    Voi reveni,multumesc.

  71. marcu said

    Pt.Isusestesalvatorul: asa cum am promis,revin cu aprecieri asupra basmelor cu “chinul vesnic”.
    Am aratat(adica am citat din Biblie) ca plata pacatului este moartea,nu chinul vesnic.
    Sa vedem daca mai exista pedeapsa dupa moarte;cititi va rog Romani 6:7-…citez din Cornilescu,pt.a evita noi obiectiuni: …”Caci,cine a murit,A FOST ELIBERAT DE PACAT” !!! Mai,sa fie !! Deci,a fost eliberat,conform altor traduceri a fost absolvit sau iertat…deci NU CHINUIE ( nici nu are cum,pt.ca Solomon ne arata clar ca ” mortii nu stiu nimic”….am citat versetele.
    Am vazut ca HADES este tradus de Cornilescu “Locuinta mortilor”.Asa face si in Apocalipsa 20:13,14,insa…stupoare: iata ca Locuinta mortilor (iadul conform Bibliei ortodoxe) II DA AFARA pe cei de acolo !! Si,culmea!…daca ii da afara pt.judecata…oare ce inseamna ? Am vazut ca,murind,omul a fost absolvit de pacat…vedem aici ca trebuie judecati .Pt.ce ? Pt.ce au facut ? Desigur nu,pt.ca,prin moarte AU FOST ELIBERATI de trecut.Ce deducem ,ce intelegem ??Pai stimabile,pt.cine va fi dezlegat Satan pt.putin timp la sfarsitul domniei de 1000 de ani ?? Iata pt.cine: pt.acestia,ELIBERATI DIN IAD (HADES,LOCUINTA MORTILOR-BO resp.BC) !!
    Mai citim ceva interesant,iar aici citez din Biblia Sinodala:
    Iov 14:13-“Macar de m-ai ascunde in iadul(sheol) cel de jos,pana cand ti-a trecut mania si va veni vremea sa-ti amintesti de mine”…Iov,un credincios care a rezistat atacurilor lui Satan,a cerut sa fie trimis in iad,de unde Iehova urma sa-l scoata…iata deci ca nici Iov nu credea in basmul “chinului vesnic”…
    De ce scrie insa ca “vor fi chinuiti si munciti…” ??
    Pai,stimate domn,sa citim Iuda 7 ,tot din Biblia Cornilescu..
    “Tot asa,Sodoma si Gomora si cetatile din jurul ,lor,care se dedadusera ca si ele cu totul desfranarii si umblau dupa trup strain,SUNT CA UN EXEMPLU,SUFERIND PEDEAPSA UNUI FOC VESNIC”
    INTELEGEM ACUM FIGURA DE STIL ??FOCUL NU MAI ARDE LA SODOMA SI GOMORA,INSA efectul ESTE VESNIC…ADICA ACESTE CETATI AU FOST DISTRUSE PT.TOTDEAUNA.La fel este si in Apocalipsa: vor fi munciti…vesnic in sensul ca moartea a doua in care au fost aruncati este vesnica.O astfel de intelegere si nu alta este in armonie cu versetul “cel rau nu va mai fi” si cu versetul care ne spune ca “moartea nu va mai fi”,precum si cu principala calitate a lui Dumnezeu,IUBIREA.
    Interpretarile date in favoarea “chinului vesnic” au avut drept scop infricosarea populatiei,care trebuia sa “cotizeze” clerului pt.a-i feri de acest chin.Daca doriti,vom analiza intr-un comentariu parabola bogatului si a lui Lazar,pe care Isus insusi o explica in cea mai mare parte ,iar astfel veti vedea ca nu este vorba nici de personaje reale,nici de o istorisire a unor fapte ,ci despre o parabola sau o pilda,cu inteles simbolic.
    Domnezeu sa va calauzeasca !!

  72. gigi said

    Pt.Isusestesalvatorul:
    Sa va expun versetele citate mai sus:
    -Romani 6:7,23
    -Ecles.9:5,10
    -Ecles.3:19
    Dumnezeu sa va calauzeasca prin Spiritul Sau Sfant in studiul Bibliei !!

  73. gigi said

    Mai mult,stimate domn ISUSESTESALVATORUL (sau doamna,ma rog,imi cer scuze dar din pseudonimul dvs.nu rezulta genul):
    -Iov cere sa fie trimis in sheol (iad): Iov 14:13-conf.Bibliei Sinodale,cara asa si reda sheol:iad.
    -din iad se poate iesi:Apoc.20:13,14-conform Bibliei ortodoxe…:”iadul a dat inapoi pe mortii lor…”
    De ce scrie atunci ca ,in iazul de foc vor fi chinuiti vesnic ??
    Pt.a intelege,sa revedem aceeasi metoda folosita in Biblie:
    -Iuda 7 -“Tot asa,Sodoma si Gomora si cetatile din jurul lor,care se dedadusera ca si ele cu totul desfranarii…SUNT CA UN EXEMPLU,SUFERIND PEDEAPSA UNUI FOC VESNIC”. Cum sunt pt. noi ?? UN EXEMPLU…Ce au suferit ?Pedeapsa unui foc vesnic…Arde acum focul la Sodoma si Gomora ??Mai exista acestea? Raspunsul este de doua ori NU.De ce spune “foc vesnic”??Pt.ca focul acela a provocat o distrugere vesnica !! De ce spune chin vesnic ??Pt.ca ,Diavolul,demonii,fiara,profetul fals vor suferi cu totii o DISTRUGERE VESNICA.Aceasta interpretare este in armonie cu Apoc.21:3,4,unde citim ca MOARTEA,un alt lucru aruncat in iazul de foc NU VA MAI FI…adica nu va mai exista,deci nu va suferi…

  74. solideogloriablog said

    Domnilor Marcu si Gigi, cu mare regret imi dau seama ca nu putem discuta cu dvs in felul acesta. De fapt, ma intreb daca dvs stiti sau vreti sa discutati cu oamenii sau vreti doar sa le spuneti ceea ce stiti si atat. Daca ati vrut raspuns cred ca ati fi asteptat. Eu personal nu am timp sa petrec pe internet si nici nu vreau sa raspund superficial. Daca ar fi vorba sa ma adresez aici mortorilor lui Iehova vreau sa stiti de la bun inceput ca nu mi-as pierde timpul. Eu ma folosesc doar de problemele ridicate de dvs pentru a raspunde altora interesati. Tocmai de aceea fac posturi noi pentru raspunsurile mele. Cat despre argumentele dvs, trebuie sa spun cu durere, imi dau seama ca nu provin de la dvs ci de la duhuri straine de cele sfinte. Daca altcineva asteapta raspuns la problemele ridicate de dvs voi raspunde cu toata dragostea dar ceea ce faceti dvs prin comentariile dvs nu este decat o incercare disperata si dezordonata, o tentativa a duhurilor intunericului de a improsca cu mizerie in Domnul Hristos si ceea ce inseamna bun simt si credinta Scripturilor.

    Problema dvs este una majora, una de natura. Nu aveti nasterea din nou si de aceea nici nu puteti intelege lucrurile Scripturii. Nu ma mir ca va apropiati de Scripturi cu mintea unui copil si cu intelectul unui om firesc care nu stie si nici nu poate discerne lucrurile lui Dumnezeu. Va bateti joc de Hristos si de Duhul Sfant. Nu e de mirare ca nu aveti pe nici unul din Ei si nici pe Tatal. Cititi cu atentie ce spune apostolul Pavel:
    1Cor.12-14 Si noi n-am primit duhul lumii ci Duhul care vine de la Dumnezeu ca sa putem cunoaste lucrurile pe care ni le-a dat Dumnezeu prin harul Sau si vorbim despre ele nu cu vorbiri invatate de la intelepciunea omeneasca ci vu vorbiri invatate de la Duhul Sfant, intrebuintand o vorbire duhovniceasca pentru lucrurile duhovnicesti. Dar omul firesc nu primeste lucrurile Duhului lui Dumnezeu caci pentru el sunt o nebunie si nici nu le poate intelege pentru ca trebuie judecate duhovniceste.

    Domnilor asta este problema dvs. Va bateti joc de Duhul Sfant si va mai mirati ca nu pricepeti lucrurile duhovnicesti?! Apostolul Pavel zice ca lucrurile duhovnicesti trebuie judecate duhovniceste iar dvs va apropiati de Biblie cu logica de clasa a-2a cand vorbiti de Trinitate si altele. Credeti dvs ca Dumnezeul Bibliei intra in cutiuta confectionata de mintea neregenerata a celor ce neaga pe Fiul lui Dumnezeu? Nu faceti altceva decat sa va inselati pe voi si pe cei pentru care va osteniti. Logica dvs suna bine din punct de vedere uman dar nu tine… nu tine pana la capat. La inceput le luati ochii oamenilor pentru ca pare ca ganditi normal… dar normal cand te apropii de Scripturi nu inseamna firesc ci trebuie sa fie duhovnicesc. Pavel mai spune: “vorbim despre ele nu cu vorbiri invatate de la intelepciunea omeneasca ci cu vorbiri invatate de la Duhul Sfant..” Intelegeti? Stiu ca nu intelegeti dar spun aceste lucruri nu pentru dvs ci pentru altii.

    Cu privire la intrebarile ridicate de dvs, voi cauta sa raspund. Ma voi stradui sa-mi fac timp dar nu pentru dvs ci pentru altii ca sa stie sa se fereasca de spiritul anticristic care sta in spatele lucrarii dvs. Razvan zicea ca sunteti oameni cinstiti si nu neg, de fapt nu va acuz pe dvs ci spiritul din umbra. Totusi Biblia spune ca nici satana nu are coarne si furcel ci ca se preface in inger de lumina.

  75. gigi said

    Stimate domn,va felicit pt.faptul ca ati afisat comentariile noastre.Imi pare rau ca nu vreti sa dialogati,dar imi pare si mai rau pt.dvs.ca ne judecati.Adica,mai exact,noi am postat aici principii ale credintei noastre,TOATE argumentate biblic.Repet:daca am gresit,sunteti liber sa ne aratati unde,cand si cum.Ma tem insa ca altul este baiul,alta este problema: NU PUTETI.Noi stim ca nu se poate lupta cu un popor condus de Domnul Isus-Regele deja intronat “intre vrajmasi”(Ps.110:1,2),de aceea suntem peste tot.Noi predicam in peste 230 de tari si teritorii,pt.a se implini Matei 24:14,mergem doi cate doi,asa cum i-a trimis Isus pe cei 70 si ne supunem oprobiului public(inclusiv al dvs.), asa cum tot Isus ne-a avertizat ca va fi.Vom face aceasta cu sau fara voia dvs.,a autoritatilor ori a altor religii.Cautam pacea,iubirea,mergem la usile oamenilor cu si din iubire,invatam zinic din Biblie,o avem la noi mereu si o folosim,avem cea mai buna cunoastere a Cuvantului scris -Biblia- dintre toate denominatiunile ce se autodefinesc ca fiind crestine.Studiem textele originale,daca vreti pot sa va trimit in format electronic toate Codexurile,
    studiem diferite traduceri-am Biblia Cantacuzino,Biblia de la Blaj-1793,multe traduceri sinodale din sec,XIX si XX-toate in format electronic…studiem,comparam,apoi credem,asa cum faceau cei din Bereea.
    Noi ne bazam credinta pe CUNOASTERE,nu credem fiindca asa au crezut mama si tata….iar logica noastra si constiinta ne sunt influentate de aceasta cunoastere prin Spirit Sfant.Unii dintre noi sunt nascuti din nou,altii fac parte dintre cei mentionati de Isus ca urmand sa stapaneasca pamantul,dar actionam cu totii unitar pe intreaga noastra planeta.Acestia suntem noi,martorii lui Iehova,aceia care stim ca fara a chema cu sfintenie Numele lui Dumnezeu nu putem fi mantuiti (Ioel 2:32 si Rom.10:13),ca daca nu-l cunoastem pe Tatal ca singurul Dumnezeu Adevarat (Ioan 3:15) nu putem fi mantuiti ,ca daca nu marturisim public Adevarul (Romani 10:10) nu putem fi mantuiti si, asemeni lui Pavel si crestinilor din sec.I avem un singur Dumnezeu-TATAL
    ( I Cor.8:6).Chiar daca nu declamam prezenta Spiritului Sfant in noi,ne straduim sa avem rodul Spiritului si de aceea am iesit din lume,nefacand politica,nefacand razboaie,neocupand functii publice laice care sa ne infrateasca pe noi cu aceasta lume…deci ne bucuram cu adevarat de suportul Spiritului Sfant si de prezenta acestei forte divine in noi.
    Sigur ca nu suntem iubiti si nici laudati de lume,Hitler,Stalin,Dej ori Ceausescu deopotriva aruncandu-ne in lagare,in inchisori,omorand pe multi dintre noi.Nici acele opresiuni si nici acuzele nefondate pe care dvs.ni le aduce nu vor opri lucrarea noastra,una modiala,condusa de Regele Isus.Nutres speranta ca dvs.veti reconsidera cele afirmate mai sus si veti continua dialogul,crestineste,fara a ne mai “evalua”,aducand in discutie texte biblice drept argumente.Tatal ceresc sa va calauzeasca !!

  76. marcu said

    Eu va propun sa incepem un alt tip de dialog,desigur dupa ce vom epuiza raspunsurile la obiectiile noastre,ori in paralel,cum doriti.
    Propun sa discutam gradual despre Legaminte,Legi si principii biblice.Sa incepem cu Legamintele…incepand cu cel Adamic.Sa vedem in mod treptat si pe baza Bibliei care dintre aceste Legaminte sunt valabile azi,care vor fi valabile in viitor si cerintele ce rezida din acestea.
    Nu va felicit pt.tonul dat ultimului post,pt.acele sentinte date asupra noastra,dar nici nu va critic,nici nu va condamn.Este atributul altcuiva sa o faca…Succes in cercetarea fara prejudecati a Cuvantului !!

  77. iisusestesalvatorul said

    Gigi! sunt baiat sa stii.
    imi pare rau pentru tine… sincer.
    te inseli singur.
    Cei de Sodoma si Gomora au murit ca si bogatul Din Luca 16:19-31.
    Acel foc nu se vede cu ochiul nostru carnal. Ai sal vezi numai dupa moarte… fereasca Dumnezeu sa nu fii si tu acolo!
    repet Sa nul Invinuiesti pe Dumnezeu ca Nu tea anuntat despre acest adevar, Singur alegi sa nu crezi… si in plus te inseli singur.
    imi pare rau pentru tine

  78. Matei said

    IN ATENTIA DOMNULUI GIGI, MARTOR AL LUI IEHOVA:
    Stimate domn, va rog sa imi trimiteti in format electronic Codexurile,Biblia Cantacuzino si Biblia de la Blaj-1793.
    V-as fi recunoscator. De ceva vreme, merg la Sala Regatului in Craiova, iar acolo am un prieten bun care cauta de ceva vreme Codexurile, traduceri sinodale, ori traduceri ale Bibliei din diferite perioade de timp.
    Va multumesc anticipat.
    Adesa mea de e-mail este: m_matew@yahoo.com

  79. RUBEN said

    Stimata gazda, daca spuneti ca Martorii lui Iehova badjocoresc sfantul duh, reducandu-l la o forta, aratati-mi cu DOVEZI BIBLICE ca ei gresesc. Dar vreau DOVEZI SOLIDE nu idei sau interpretari personale. Multumesc anticipat.

  80. Andrei said

    da, Ruben, iata dovada:
    Faptele apostolilor 13:2 Pe când slujeau Domnului şi posteau, Duhul Sfânt a zis: „Puneţi-Mi deoparte pe Barnaba şi pe Saul, pentru lucrarea la care i-am chemat.”

  81. Anghiliniii Sorin said

    Va salut din nou pe toti!!!
    Au trecut cativa ani buni de cand am lasat un coment pe respectivul blog.In prezent am 19 ani si vreau sa va marturisesc o noua parere despre subiectele pe care le abordam cu totii aici.In ultimul coment spuneam ca am revenit cu bine din ,,capcana martorilor lui Iehova” si eram foarte entuziast cu privire la credinta pe care multi din noi am primit-o din stramosi pe acest pamant al Romaniei.
    Acum am mai crescut ,si cum spuneam,fiind pasionat de religie am inceput sa citesc si sa ma documentez intr-o goana nebuna despre tot ce inseamna religie si mai ales esensta tutor Mitologia.Oricum,oricat de mult am citit si studiat problema in ultiimii 3 ani raman un novice in subiect,si vreau doar sa imi exprim o concluzie sau parere personala, nu am venit aici in calitate de ,,,
    expert””.De fapt cine ar putea spune ca este expert intr-un asemenea subiect.?
    In fine,acum cand am dat din nou de acest blog dupa atata vreme,va dati seama nam apucat sa citesc toate comenturile,insa mi-am dat seama despre ce este vorba in general.O batalie pasnica(sper ca nu e prea dur cuvantul batalie)a parerilor despre dogmele diferitelor confesiuni.Fiecare isi susnie confesiunea sau altiii isi sustin viziunea mai liberala.Oricum un blog de nota 10 pentru ca fiecare e stapan pe argumentele sale.
    A cum…ufff.. as vrea sa ridic o noua problema(alta!?) cu ajutorul vostru.As vrea sa intreb de ce ne batem atat de mult pe dogme.Adica pana la urma esenta tuturor rligiilor poate fi cuprinsa de cele 2 legi ale lui Iisus,,Sa-l iubesti pe domnul dumnezeul tau cu toata puterea ta ,din tot sufletul….”si sa-l iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti”.Acum care dintre confesiunile religioase, indiferent ca e hindusa, musulmana,crestina sau budista nu promoveaza aceste 2 legi la baza?Si daca un hindus le si traieste in fapte la fel ca un bun ortodox sau bun budist de ce doar unul are credinta adevarata?Si ceilalti 2 ajung in iad sau alte forme de chinuire vesnica.?Ar putea Dumnezeu sal pedepseasca pe cineva din orice religie daca acea persoana l-a iubit din toata inima si si-a iubi si aproapele si l-a ajutat?Il va trimite in ,,iad” pentru ca atunci cand facea rugaciunea de seara ii spunea Iehova sau ii spunea Sfanta Treime?
    A cum punetiva voi putin in locul lui Dumnezeu pentru o clipa..aveti la picoarele voastre un hindus si un ortodox care respecta acele 2 poruci enuntate de Iisus. Unul va spune Shiva,Brahma si Vishnu iar celalalt se roaga la persoana voastra cu numele Tatal,Fiul si Duhul Sfant.Amandoi va iubesc la fel de mult, siau ,,sacrificat” viata pentru dumneavoastra pentru ca nu e usor sa respecti poruncile..Ce ati face.?L-ati pedepsi vesnic pe unul din ei pentru ca nu v-a spus pe nume?
    Parerea mea este ca nu conteaza din ce religie faci parte atat timp cat tu te simi implinit si aproape de Dumnezeu.2 oameni din religii diferite pot spune cu sinceritate,,m-a ajuta Dumnezeu,mi–a raspuns la rugaciune ,il simt in viata mea prezent si aproape de mine”
    Imi place personal filozofia hindusa care spune <>Adica daca il iubesti pe Dumnezeu vei ajunge langa el indiferent ca faci sau nu parte dintr_o oarecare religie.Si inca o parere personala ,cred ca Dumnezeu a vrut sa fie si lase atat de multe religii pe pamant pentru ca noi suntem atat de diferiti.Ar putea fi chiar un dar de la el.(sunt sigur ca multi veti spune ca exagerez).. Dar ceea ce vreau sa zic este ca unii suntem oameni rationali ,,altii mai visatori,,altii mai practici,,altiii mai teoretici.Si daca privesti in jur poti caracteriza multe religiii cu aceste tipuri de personalitati.De exemplu eu sunt mult atras de latura mistica a partii religioase,,(acesta poate fi un motiv pentru care nu am ramas in continuare la martorii lui iehova)am fost atras de atmosfera mistica de la liturghiia ortodoxa,,,apoi am fost atras de misticismul care pluteste in curentul hindus(in special practica yoga).Si pot spune ca desi am trrecut prin 3 curente extrem de diferite(martorii,ortodoxia,si hinduismul) in momentele de cumpana l-am simtit pe Dumnezeu mereu aproape de mine.
    Acum multi vor riposta cu versete din Biblie gen:::,,Sa nu ai alti Dumnezei afara de mine””,Ingust este este drumul,larg este….””.Da,adevarat si desi as fi preferat sa trec peste argumente de genu ar fi mai bine sa le <>
    Acum care alti Dumnezei….se poate referi la nume?Imi vor spune ca Vishnu ,buddha, Iahve,Allah nu este unul si acelasi Dumnezeu.Fiecare crede ce vrea.parerea mea este ca sun doar nume diferie nu dumnezei diferiti.Dar atuci la ce se referea versetu?Pai in Biblie sunt denumiri de Dumnezei falsi,,,dumnezeul bagatieiei lacomiei etc.pentru mnb acestia sunt Dumnezei falsi
    Si daca cv imi va spune ca sunt condamnate in Biblie si alte religiii ale altor popoare ca Egipt,babilonia,roma, greci etc…il voi intreba daca acelea respectau acele 2 porunci enuntate de Iisus.Acele religii practicau adulterul,sacrificii umane ,orgii etc..care nu prea aveau legatura cu iubirea aproapelui.Cred ca junge…astept comenturile voastre si mai vorbim,Imediat ma pot apuca de scris carti:))

    • solideogloriablog said

      Salut Sorin,
      Mulţumesc pentru comentariu. Este un comentariu pe care, îmi dau seama că trebuie să-l iau în serios. Din păcate, fiind sâmbătă seara, nu am timp acum, dar mi-ar face plăcere să discutăm despre problemele ridicate de tine. Eu ţi-aş propune să începem poate un post nou întrucât cred că pot constitui subiecte de sine stătătoare dar şi pentru că sunt probleme foarte importante şi mulţi se confruntă cu ele. Pentru început, iată care sunt aspectele la care aş încerca un răspuns individual; paragrafele de mai jos sunt selectate din mesajul tău. Fiecare paragraf cred că ar trebui să primească un răspuns.

      De ce ne batem atât de mult pe dogme?

      Adica pana la urma esenta tuturor rligiilor poate fi cuprinsa de cele 2 legi ale lui Iisus,,Sa-l iubesti pe domnul dumnezeul tau cu toata puterea ta ,din tot sufletul….”si sa-l iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti”.Acum care dintre confesiunile religioase, indiferent ca e hindusa, musulmana,crestina sau budista nu promoveaza aceste 2 legi la baza?

      Si daca un hindus le si traieste in fapte la fel ca un bun ortodox sau bun budist de ce doar unul are credinta adevarata?Si ceilalti 2 ajung in iad sau alte forme de chinuire vesnica.?

      Ar putea Dumnezeu sal pedepseasca pe cineva din orice religie daca acea persoana l-a iubit din toata inima si si-a iubi si aproapele si l-a ajutat?

      Il va trimite in ,,iad” pentru ca atunci cand facea rugaciunea de seara ii spunea Iehova sau ii spunea Sfanta Treime? A cum punetiva voi putin in locul lui Dumnezeu pentru o clipa..aveti la picoarele voastre un hindus si un ortodox care respecta acele 2 poruci enuntate de Iisus. Unul va spune Shiva,Brahma si Vishnu iar celalalt se roaga la persoana voastra cu numele Tatal,Fiul si Duhul Sfant.Amandoi va iubesc la fel de mult, siau ,,sacrificat” viata pentru dumneavoastra pentru ca nu e usor sa respecti poruncile..Ce ati face.?L-ati pedepsi vesnic pe unul din ei pentru ca nu v-a spus pe nume?

      Parerea mea este ca nu conteaza din ce religie faci parte atat timp cat tu te simi implinit si aproape de Dumnezeu.2 oameni din religii diferite pot spune cu sinceritate,,m-a ajuta Dumnezeu,mi–a raspuns la rugaciune ,il simt in viata mea prezent si aproape de mine”

      cred ca Dumnezeu a vrut sa fie si lase atat de multe religii pe pamant pentru ca noi suntem atat de diferiti.Ar putea fi chiar un dar de la el.(sunt sigur ca multi veti spune ca exagerez).. Dar ceea ce vreau sa zic este ca unii suntem oameni rationali ,,altii mai visatori,,altii mai practici,,altiii mai teoretici.Si daca privesti in jur poti caracteriza multe religiii cu aceste tipuri de personalitati.De exemplu eu sunt mult atras de latura mistica a partii religioase,,(acesta poate fi un motiv pentru care nu am ramas in continuare la martorii lui iehova)am fost atras de atmosfera mistica de la liturghiia ortodoxa,,,apoi am fost atras de misticismul care pluteste in curentul hindus(in special practica yoga).Si pot spune ca desi am trrecut prin 3 curente extrem de diferite(martorii,ortodoxia,si hinduismul) in momentele de cumpana l-am simtit pe Dumnezeu mereu aproape de mine.

      • Anghiliniii Sorin said

        Multumesc ca ai bagat in seama mesajul.!Sunt cu totul de acord despre un nou post si mi-as dori sa isi lase cat mai multi parerile despre subiect.Sunt increzator ca multe dintre ideile oamenilor simpli ca noi vor contine idei profunde si personale pe care nu le-am putut gasi in cartile de specialitate.Ceea ce vreau sa aflu despre subiect nu se poate gasi in carti,,pentru ca ele respecta mereu anumite standarde si rigori care de multe ori nu sunt ale autorului
        In fine,n-as vrea sa mai scru din nou un ,,roman”,astept raspunsurile pe care mi le-ai promis((fara nici o graba,atunci cand vei avea timp) si astept de asemenea si alte pareri ale celor interesati de un argument pro sau impotriva a ceea ce spuneam.Totul este spre dezvltarea noastra.

  82. […] despre Iad?solideogloriablog on De vorba cu Martorii lui …Anghiliniii Sorin on De vorba cu Martorii lui …E on Ce crezi […]

  83. solideogloriablog said

    Sorin, tocmai am postat răspunsul meu la prima ta întrebare https://solideogloriablog.wordpress.com/2012/03/24/de-ce-ne-batem-atat-de-mult-pe-dogme/

  84. […] (Aici este continuarea răspunsului meu pentru Sorin. Comentariul lui integral îl găsiţi aici) […]

  85. Longhinus said

    Omul are citeodata obiceiul sa uite lucruri importante. 🙂
    Daca Trinitatea ar fi o speculatie cum tin Martori lui Iehova cum de a ramas aproximativ 2000 de ani in “viata”? 🙂
    Nu credeti ca mina Domnului pazeste adevarulile Scripturi?
    Nu uitati ca Scriptura este Cuvintul lui Dumnezeu!
    Daca credem din inima acest lucru atunci ar fi bine sa avem incredere totala in Dumnezeu.
    Eu cred din tot sufletul meu ca Dumnezeu nu ar lasa nimic sa “murdareasca” Sfinta Scriptura.

Leave a comment