Soli Deo Gloria

Din El, prin El si pentru El sunt toate lucrurile. A Lui sa fie gloria in veci! Amin. Rom.11.36

Cum evaluam oamenii?

Posted by Calea Domnului on March 31, 2010

razvan said

March 31, 2010 at 7:49 pm e

eu am un vecin martor si un coleg de munca. cand am stat de vorba cu ei mi-au aratat ce au de spus din biblia mea. si am ramas surprins ca biblia condamna icoanele samd … lucruri despre care religia mea zice ca sunt bune. asa ca, mi se pare dezinformare ceea ce ai scris. nu tin cu martorii, insa cei pe care ii stiu sunt oameni onesti care chiar se chinuie sa faca ceva bun cu societatea asta sarita.
in ce priveste duhul sfant, nu sunt atat de profund sa inteleg, insa in ce priveste iadul, trinitatea, icoanele, numele lui Dumnezeu si mai sunt cateva chestii, sigur majoritatea religiilor nu sunt in acord cu Biblia asa cum sunt martorii (cu riscul de a imi condamna chiar propria religie).

Reply
 • solideogloriablog said

  March 31, 2010 at 9:39 pm  Razvan, eu nu cred ca trebuia neaparat ca un Martor al lui Iehova sa-ti arate in Biblia ta ca icoanele inseamna idolatrie. Si tu daca ai fi citit ai fi inteles asta. De asemenea un adventist, un penticostal si poate chiar un musulman ti-ar fi putut arata asta.

  1. Evaluam oamenii in functie de cunostintele biblice? Carturarii si fariseii din vremea Domnului, preotii de atunci cunosteau Scripturile. Asta inseamna ca sunt Ok inaintea lui Dumnezeu? Domnul Isus i-a condamnat aspru.

  2. Evaluam oamenii in functie de onestitate si de stradaniile lor de a face bine? In Luca 18.9-14 si 18-30 este vorba despre oameni buni si onesti care nu doar ca erau onesti dar se chinuiau mult mai mult sa faca bine si totusi Domnul Isus spune ca ei nu vor intra in imparatia cerurilor.

  3. Evaluam oamenii in functie de modul in care se poarta cu noi?

  Daca evaluam oamenii in modurile prezentate mai sus vom ajunge intr-o mare confuzie intrucat in toate cultele si toate religiile ba chiar si in gruparile teroriste vei gasi oameni ce pot trece cu brio cele trei teste. Cand este vorba sa evaluam oamenii in privinta vietii vesnice, din perspectiva eternitatii trebuie sa vedem cum ii evalueaza Dumnezeu. Nu este suficient un comentariu sa-ti explic asta dar iata cum i-ar evalua Sfantul Ioan, apostol al Domnului Isus:
  1Ioan 4.2-3 Duhul lui Dumnezeu sa-L cunoasteti dupa aceasta: Orice duh care marturiseste ca Isus Hristos a venit in trup este de la Dumnezeu si orice duh care nu marturiseste pe Isus nu este de la Dumnezeu ci este duhul lui Antihrist…
  Vezi Razvan? Asta este si in Biblia ta. Biblia ta te invata cum sa deosebesti oamenii. Si atunci erau crestinii in dilema in ce priveste evaluarea oamenilor. Ioan insa ii invata in functie de ce anume sa-i descopere pe eretici. Nu in functie de cunostintele sau cultura lor religioasa, nu in functie de caracterul lor, nu in functie de haina pe care o poarta… toate astea sunt ok ceea ce conteaza insa cel mai mult este atitudinea pe care o au fata de Fiul lui Dumnezeu. Asta este cea mai mare jignire pe care o poti aduce lui Dumnezeu: sa-L nesocotesti, sa-L subestimezi pe Fiul Sau. Nu-I mai pasa lui Dumnezeu de toate faptele tale bune sau de cunostinta ta daca tu nu vezi in Fiul Sau ceea ce El vrea ca tu sa vezi. Asta este problema INVATATURII Martorilor lui Iehova. Da, pot fi si stiu ca sunt oameni cunoscatori printre ei (ca si in toate celelalte culte sau religii), stiu ca sunt oameni buni printre ei (ca printre toate celelalte culte sau religii), stiu ca sunt printre ei oameni frumosi si de caracter… dar ce folos daca pe Hristos nu dai doi bani prin faptul ca nu ii recunosti adevarata lui valoare… Asta a fost si problema fariseilor de atunci si a preotilor lui Israel. In esenta aceasta este problema tuturor invataturilor eretice- Hristos dispretuit, subestimat. Si totul se duce de rapa.
  Evalueaza oamenii in functie de vorbele, atitudinea si relatia lor fata de Domnul Isus!

5 Responses to “Cum evaluam oamenii?”

 1. razvan said

  scuze, nu am vazut ca ai facut un alt topic pentru discutie.
  am dat copy-paste aici.

  am inteles … personal nu mi se par fatarnici. ba chiar, asa cum spun ei, sunt singurii car fac ce facea Iisus, adica predica (nici eu nu am vazut pe altcineva).
  in ce priveste motivatia … hm … mie in mod sigur nu mi-ar fi usor sa fac ce fac ei. cum ei nu au beneficii materiale din asta, cred ca motivatia lor este corecta … sunt sigur ca multi oameni nu ii agreaza si totusi accepta suturile.
  in plus legat de invatatura lor despre Iisus, in mod sigur cred in Iisus si cred ca ii acorda un rol important pentru ca stiu ca am primit o invitatie la biserica lor acum 2 saptamani in care Iisus era subiectul central.
  nu stiu care ar trebui sa fie atitudinea lor corecta fata de Iisus, insa daca imi scrii cateva intrebari, sunt chiar dornic sa-i intreb. adica ce ar trebui sa aiba si nu au. revin apoi cu raspuns daca aflu ceva interesant (colegul e la 3 birouri de mine)

  • solideogloriablog said

   Razvan, eu n-am spus ca sunt fatarnici. Nici musulmanii nu sunt fatarnici. Ei sunt sinceri in credinta lor dar faptul ca esti sincer asta nu inseamna ca esti si corect. Noi nu trebuie sa cautam oameni sinceri. E-adevarat, oamenii sinceri, in orice domeniu atrag simpatia celorlalti dar nu ma ajuta cu nimic pe mine daca sunt gresiti.

   Tu spui “sunt singurii care fac ce facea Iisus”. La ce anume te referi? Faptul ca merg din casa in casa? Asta mai fac si Mormonii, cunosc si baptisti care fac asta. Totusi, nici asta nu garanteaza care este credinta corecta. Nu uita… si Mormonii fac asta. Si chiar sunt sinceri si jertfesc mult din tineretea lor sa faca asta. Trebuie sa ma fac mormon doar pentru ca ei fac asta si sunt sinceri? Nu! Ii apreciez doar…dar stiu ca sunt gresiti.

   Au motivatie corecta pentru ca nu au beneficii materiale- zici tu. Totusi Razvan sa stii ca sunt multi oamenii, nu doar ei, care stiu ca cea mai inalta motivatie in viata nu este beneficiul material. Cunoasc oameni de la atatea culte si secte care sunt gata sa sufere pentru credinta lor. Apropo, si eu am luat multe suturi pentru credinta mea dar nu pentru asta le spun oamenilor sa aleaga calea credintei mele (nu ma refer la credinta baptista- Calea este doar Hristos si nu o denominatiune).

   Razvan, Hristos nu se multumeste cu “un rol important” ci El are singurul rol important in Biserica. Daca citesti, in Biblie spune ca “Hristos este Capul Bisericii”. Vrei sa stii cat de important trebuie sa fie Domnul Isus in biserica? atunci intreaba-te cat de important este capul pentru trup. Fara un ochi, fara un picior si multe altele poti trai dar fara cap,, nu poti. Capul trebuie sa fie cap. Altfel trupul ala este handicapat. Nu asa este biserica lui Hristos cand El este CAP.

   Ca si la adventisti, sa stii ca in serile lor de prelegeri, vor incepe cu Hristos. Spre final le vor da spre ale lor. E-adevarat… ca sa cunosti o biserica, uneori nu-ti este suficient sa mergi doar odata. dar in cele din urma iti vei da seama. Bine-nteles ei nu fac asta din viclenie ci din intelepciune.

   Iata cateva intrebari:
   -Ioan 5.23 Cinstesti tu pe Fiul tot la fel cum cinstesti pe Tatal? Ii acorzi aceeasi preturire Domnului Isus ca Tatalui?

   Mai intraba-i:
   ce cred despre rai si iad, invierea mortilor, de ce nu mananca ci doar privesc sfanta impartasanie; cine este autoritatea lor suprema in invatatura- Biblia sau Turnul de Veghere?

 2. razvan said

  foarte de acord. cred ca si talibanii pun bombe intr-un mod sincer, insa eronat.
  tot ce ma intereseaza pe mine, este cine face lucrurile sincer si asa cum trebuie.

  le-am spus de mormoni si de baptisti, si a zis ca nu este acelasi lucru. mormonii fac asta pentru a obtine un rang, iar baptistii o fac de cele mai multe ori
  la ai lor si foarte rar. in timp ce martorii fac aceasta non-stop si la toti oamenii de pe glob (confirm ca i-am vazut si in viena si in frankfurt, nu doar in bucuresti si brasov). si mi-a argumentat cu 2 pasaje in care scria ca Isus mergea din cetate in cetate. apoi discipolii mergeau din casa in
  casa (nu am apucat sa notez, insa o sa le cer la pauza). si a mai zis ca la sfarsit, vor predica pe tot globul asa cum spune in matei 24 cu 14.

  legat de rolul lui Iisus, a spus ca ei il considera Fiul lui Dumnezeu si mediatorul intre oameni si Dumnezeu.
  Isus nu este cel mai mare, ci Dumnezeu pentru ca:
  in Matei 4 cu 10 Isus a spus ca numai lui Dumnezeu sa i te inchini
  Marcu 13 cu 32 spune ca numai Tatal stie data sfarsitului, deci e mai mare decat fiul.
  Mica 4 cu 5 zice ca poporul lui Dumnezeu va umbla in numele Dumnezeului, nu al Fiului.
  Fapte 15 cu 14 dumnezeu are un popor pentru numele Sau. adica, poporul este al lui Dumnezeu, nu al Fiului.

  despre rai a zis ca raiul va fi pe pamant, la fel ca gradina Eden, doar ca pe tot globul. despre iad a spus ca nu exista.
  despre inviere a spus ca oamenii vor invia in paradis. despre sfanta impartasanie nu am inteles mai nimic … ma cam depaseste subiectul. despre cine este
  autoritatea lor suprema, a zis ca biblia pentru ca tot ce spun arata din biblie.

  tu ce parere ai?

  apropo, tu de ce scrii Iisus cu un I?

 3. gigi said

  Pt.Solideogloria:Corect,nu numai noi,martorii ii puteam arata lui Razvan acele lucruri in Biblie.Numai ca,in timp ce pe neoprotestanti Razvan trebuie sa-i caute,noi martorii lui Iehova il cautam pe el.In rest ,daca citim din Biblie,este OK,indiferent cine o face.

 4. gigi said

  Pt.Solideogloria: Nu chestiunea cu evaluarea o comentez,am facut-o pe forumul celalalt si nu revin,insa m-a frapat un lucru; versetul citat de dvs.zice : “orice duh CARE MARTURISESTE ca Isus a venit in trup…”.
  Doua sunt problemele,mari cat roata morii:
  1.Este vorba despre evaluarea (deosebirea) DUHURILOR,SPIRITELOR,NU A OAMENILOR.De unde si cum trageti dvs.concluzii ca dupa spirite pot fi evaluati oamenii…nu pot intelege.
  Apostolul Ioan nu vorbea despre oameni,ci despre duhuri!!!Nu evalua oameni,ci duhuri !! Ciudata “autorizatie” v-ati gasit….
  2….care MARTURISESTE..inca o hiba.Stimate domn,termenul in greaca inseamna “marturiseste public sau marturiseste altora”…pai daca imensa majoritate a celor ce se autodefinesc crestini nu o fac…nici “duhul” lor nu o face….inseamna ca au o problema.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: