Soli Deo Gloria

Din El, prin El si pentru El sunt toate lucrurile. A Lui sa fie gloria in veci! Amin. Rom.11.36

De ce cred ca diavolu’ este si Baptist

Posted by Calea Domnului on December 3, 2007

 Metraj 1135 cuvinte

Obiectia- Prea multe religii: De ce exista atatea religii? Exista un singur Dumnezeu, nu? Toate pretind ca ne conduc la Dumnezeu si se combat unele pe altele. Eu dupa cine sa ma iau atunci? De unde pot afla pe ce cale sa apuc, care este calea buna? Sunt dezgustat si confuz. Asa ca nu mai ma duc la nici o biserica. M-am saturat de religii.

Era o zi de miercuri dupa terminarea programului la biserica baptista din Roman cand am avut ocazia sa vorbesc cu doi catolici ce ne vizitasera biserica in seara aceia. Desi venisera cu alte scopuri, ca de obicei am adus in discutie problema mantuirii sufletului lor. Din vorba-n vorba, cautand sa “demolez” acea izvodire a mintii cum ca mantuirea depinde de apartenenta cultica am ajuns sa le spun „Stiati ca diavolu’ este baptist?” Ei au zambit. Probabil ca s-au gandit „in sfarsit un baptist ce recunoaste adevarul.” Nu i-am lasat insa sa se bucure prea mult si le-am spus „dar stiati ca diavolu’ este si catolic, si ortodox…?”

Da, eu cred din toata inima ca diavolu’ este Primul Baptist. Nu in sens cronologic ci in sensul ca este „cel mai mare baptist” este si „cel mai mare ortodox, catolic …etc”

Iata argumentele mele:

-stie diavolu’ Biblia? Se pare ca da. Matei 4 si Luca 4 cel putin ne arata ca satana stia Scripturile si chiar cita din ele atunci cand L-a ispitit pe Domnul Isus. Cati dintre noi stim Biblia din memorie ca satana? Banuiesc ca ne intrece pe fiecare. Satana cunoaste Scripturile. Cred ca a facut un update si acum cunoaste si Noul Testament.

-stie diavolu’ Marturisirea de credinca Baptista? Aici, parerea mea personala este ca o stie. Cred ca o stie mai bine decat mine dar cred ca o stie chiar mai bine decat Presedintele Uniunii Baptiste (fr. Oti Bunaciu- sper sa nu se supere:) ), stie si marturisirea de credinta catolica mai bine decat Papa si marturisirea de credinta ortodoxa mai bine ca Patriarhul ortodox.

-frecventeaza biserica? Aici din nou nu cred ca se pune problema. Parerea mea este ca spre deosebire de multi „crestini” satana nu-si pierde vremea la TV, sub plapuma sau in alte moduri atunci cand este program la biserica… si nici nu intarzie.

Singura problema cu satana este urmatoarea: unde este membru? Acum, parerile sunt impartite: ortodocsii spun ca satana este baptist sau oricum evanghelic, (neo)protestant. Baptistii zic ca nu este membru la ei ci la adventisti, la martorii lui Iehova sau chiar la catolici sau ortodocsi numai ca ei au pierdut evidenta membralitatii lui. Parerea mea este ca toti au un pic de dreptate. Eu sunt poate primul baptist care sunt convins (si nu glumesc) ca satana este SI baptist. Dar stiu ca este si ortodox si catolic si …penticostal…etc.

Se ridica poate in mintea dvs o intrebare: care este atunci diferenta dintre mine (Mihail Geabou) si satana? Da, buna intrebare. Amandoi suntem baptisti. Asa este. Numai ca satana nu este si crestin. Eu fac un lucru pe care el nu-l poate face. Este adevarat ca nu stiu Biblia ca el, nu stiu marturisirea de credinta ca el si ca nu sunt prezenta totdeauna trup si suflet la biserica ca si el… totusi Eu Il iubesc pe Domnul Isus Hristos in timp ce el nu poate face asta. Asta imi este si garantia ca am pacatele iertate si daca mor inainte sa termin de scris mesajul asta sunt in Rai.

Da, dragul meu- nu ma intereseaza din ce cult faci parte insa daca nu-L iubesti pe Domnul Isus Hristos nu esti cu nimic mai bun decat satana. Pe Dumnezeu nu-L intereseaza cat de bine stii Scripturile, cat de mult frecventezi intalnirile bisericii sau cata activitate faci pentru biserica ci daca Il iubesti pe Domnul Isus. Tu n-ai nevoie de o religie ci de o relatie, o relatie cu Domnul Isus.

Ill. Domnul Isus, dupa invierea Sa intalneste pe Petru pe malul marii Tiberiadei si-l intreaba „Simone, fiul lui Iona cunosti Scripturile, vei fi prezent la biserica, te angajezi ca o sa stii marturisirea de credinta? Nu! Nu! Nu! Sa nu ma intelegeti gresit: nu este rau ci dimpotriva este chiar indicat, este vital si fundamentala cunoasterea Scripturilor, participarea la partasia frateasca insa Domnul Isus il intreaba „Simone, fiul lui Iona, Ma iubesti?”Ioan 21.15-17

Daca Domnul Isus…scuzati am gresit- nu daca ci in mod sigur Domnul Isus este interesat de un raspuns din partea ta. Ce intrebarea crezi ca ti-ar pune tie? Din ce cult faci parte?… sau …

Concluzii

-haideti sa nu mai facem propaganda cultului nostru intrucat stim bine ca sunt poate (Nu poate ci sigur )multi de-ai nostri care vor fi printre primii in iad. Sa facem publicitate doar Domnului Isus Hristos -singurul care nu mi-a inselat si nu ne-a inselat asteptarile nici unuia dintre noi.

-trebuie sa intelegem ca toata harababura asta cu cultele este un praf in ochi de care satana se foloseste sa-i indeparteze pe oameni de Domnul Isus iar noi facand atata caz de cultul nostru nu facem altceva decat sa raspandim principii contra evanghelistice si asta din lipsa de intelepciune. Ravna nu este totul. Trebuie si pricepere. (Rom.10.2)

Sunt mandru ca sunt baptist insa niciodata nu fac caz de asta. Si imi dezvalui identitatea baptista doar daca este cazul, daca cineva insista. Caut sa-I leg de Domnul Isus si de Scripturi. De restul se ocupa Duhul Sfant. Ii sfatuiesc pe oameni sa mearga acolo unde gasesc partasia celor „ce cauta pe Domnul dintr-o inima curata” (2Tim.2.22) Iar ca doctrina ii indrept fie spre cultul Crestin dupa evanghelie, Penticostal sau Baptist (cu avertizarile de rigoare). Ii avertizez cu privire la invatatura adventista si martorii lui Iehova- invataturi extrem de periculoase in spatele carora se afla duhuri puternice …apoi ii incredintez in mana Domnului cu urarea „Daca Il veti iubi pe Domnul Isus, ne vom intalni in Rai!”

Scopul mesajului

Care e rostul acestui mesaj? Am realizat ca foarte multi oameni sunt indusi in eroare de multitudinea denominatiunilor existente. Nu stiu care este calea si asta mai ales datorita faptului ca noi am indus in mintea oamenilor ca un cult ar fi Calea. Corectam: Domnul ISUS singur a spus „Eu sunt Calea, Adevarul si Viata. Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine“(Ioan 14.6).

Biblia spune ca exista un iad si un Rai. Deci si lumea nu se poate imparti decat in doar doua categori: cei ce iubesc pe Hristos si cei ce au fost indiferenti sau au urat pe Hritsos. In ochii lui Dumnezeu lumea nu se imparte dupa cult, secta sau altceva de genul asta.

De aceea ma vad nevoit in majoritatea cazurilor sa apelez la un procedeu proleptic in evanghelizarea personala. Caut sa preintampin obiectiile pe care stiu ca oamenii le au in mintea lor ci care numai solutionate fiind ii elibereaza spre o apropiere de Domnul Isus. Alegerea cultului este treaba lor dupa cum Duhul Sfant ii va lumina.

Este Domnul Isus baptist? Parerea mea- Domnul Isus este Hristosul.(PUNCT)

Sunt eu baptist? In primul rand sunt crestin. Baptist sunt doar acum in ce priveste traditia si mostenirea religioasa nu si credinta in adevaratul sens al cuvantului. La numele de baptist pot renunta oricand. La numele de crestin, prin harul Lui, niciodata.

Esti tu crestin?  

1Cor.16.22 Daca nu iubeste cineva pe Domnul nostru Isus Hristos sa fie anatema! Maranata! Domnul nostru vine!

Advertisement

33 Responses to “De ce cred ca diavolu’ este si Baptist”

 1. teologeanu said

  In plus crede ca exista Dumnezeu.

 2. Daniel said

  Trebuie sa recunosc ca Diavolul “este” si penticostal … ne stie doctrina, vine si la adunare, se mai intretine cu unii “frati” … DAR sa stie toata lumea : Diavolul nu este membru in Biserica lui Hristos !

  • Marius_EMI said

   Cam jucause cuvintele, pe aici…
   Daniele, fratele meu! Diavolul nu are treaba cu doctrina bisericii penticostale! Nu asta-l intereseaza pe el. Ci el a avut grija ca in doctrina bisericii penticostale sa strecoare acel 1 la suta, neadevar, in asa fel incat, “putin aluat…” Tot astfel a procedat si cu celelalte denominatiuni. Si, daca astazi se poate spune fara echivoc, ca nici o doctrina nu a ramas nelalterata ( la nivel colectiv, adica de cult), se “datoreaza” tatalui minciunii, care spune adevarul, ori de cate ori vrea sa minta 100 la 100.

   Oameni buni! Frati iubiti, daca nu o sa ne apucam SERIOS si la nivel PERSONAL, VOM PIERI CU TOTII, IN MOD SIGUR!

   POST, RUGACIUNE STUDIU SFINTELOR SCRIPTURI SI POCAINTA, este singurul tratament si unicul remediu.
   Vedeti bine ca dragostea de Dumnezeu a celor mai multi, dintre cei mai multini, care mai sunt crediniciosi, S-A RACIT.

   ESTE VREMEA SA NE INTOARCEM LA “CREDINTA DATA SFINTILOR, ODATA PENTRU TOTDEAUNA”!

   Si la aceasta sa ne ajute Dumnezeu, tuturor, Amin!

 3. un baptist said

  Domnule, esti teribil! Goana dupa senzational te face sa debitezi expresii ce denota o judecata firava, superficiala, ex: “diavolul este baptist”. Este -pornind de aici – o explicatie pentru faptul ca in zi de craciun, d-ta , baptist, ca si “colegul” ai fost intr-o forma de “jale”! Inca ceva : nu te lepada de neplacutul (probabil) termen “baptist” (in ce sutana esti imbracat?) N`ai reusit sa-ti clarifici identitatea doctrinara dar accepti sa iei solda de la o biserica…baptista? Daca doctrina baptista este BIBLICA de ce arunci peste bord BAPTISMUL? Daca crezul baptist nu e biblic, de ce-ti pierzi vremea prin biserici…baptiste? O bucurie si o nedumerire de final : Bucuria – ca nu sunt membru in Biserica unde vorbesti, Nedumerirea – membrii bisericii tale stau bine cu auzul si, poate (daca-i vorba de blog) cu vazul? Fii sanatos si …serios!

 4. benjib said

  Foarte bun mesajul. E adevarat ca cel mai mult ducem lipsa de relatia cu Dumnezeu nu de cunoasterea DESPRE Dumnezeu.
  Totusi.
  Daca credinta baptista doar ai mostenit-o, dece nu cauti alta care poate e mai buna ?
  Poate materialul de aici te va ajuta sa fii baptist din convingere nu din traditie.
  http://abaptistvoice.com/Romana/carti/Urma_Sangelui%5B1%5D.carti.htm

 5. solideogloriablog said

  Beni- am auzit ca este interesanta cartea asta. nu am citit-o. Eu cred ca autenticitatea credintei noastre nu se argumenteaza in relatie cu stramosii nostrii, nu o relatie pe orizontala inapoi ci este suficient o relatie pe verticala acum. (…nascuti nu din sange, nici din voia vreunui om ci din Dumnezeu”- asta cred ca exclude descendenta de orice fel din ramura umana. Dumnezeu nu are nepoti sau stranepoti ci doar copii. Asta implica o relatie nemijlocita care este absolut necesara si suficienta. altfel cred ca ne luam la intrecere cu ortodocsii sau catolicii.) Cu alte cuvinte este suficient sa ai Cuvantul Scripturii si Duhul Sfant si in felul asta esti crestin si pe Luna fara sa fi avut vreodata vreun contact cu anabaptistii.
  Eu unul nu mai caut o credinta pentru ca L-am gasit pe Domnul.

  Cat despre termenul de baptist? ca sa fiu inteles corect este suficient doar sa cititi comentariul celui ce se intituleaza “un baptist” (comentariul anterior lui Beni). Comentariul acesta ilustreaza ceea ce este un baptist si doar atat. Scopul mesajului meu insa, daca ar fi fost citit integral si cu bun simt, era sa-i indemne pe oameni sa nu fie doar baptisti. “Un crestin” cred ca s-ar fi exprimat mai deosebit.

 6. benjib said

  Eu nu spun ca trebuie sa ai stramosi ca sa poti fi cresitni. Primii apostoli n-au avut stramosi crestini. Nici primii pagani convertiti la crestinism. Si cum am spus mai sus, sunt de acord cu tine ca accesul la Dumnezeu este garantat oricui crede in jertfa mantuitoare a lui Isus care este Cristosul. INSA. Sunt de acord cu “un baptist” pt ca trebuie sa te definesti din punct de vedere doctrinar. Trebuie sa ai CONVINGERI nu PARERI. Daca esti baptist doar pentru ca parintii tai au fost baptisti si nu altceva, cred ca trebuie sa te gandesti daca esti convins de ceea ce cred si parintii tai (doctrina in care tu te-ai format si pastoresti). Esti baptist doar pentru ca parintii tai nu au fost altceva? Sau esti baptist pentru ca esti convins ca doctrina baptista te ajuta cel mai bine sa il cunosti pe Dumnezeu cat mai bine posibil. (Evident, cu rezerva ca Dumnezeu e infinit iar noi finiti, si cu mintea noastra nu putem sa ni-l explicam pe Dumnezeu doar intr-o infinit-mica masura, si nu putem face asta decat in masura in care El alege sa ni se descopere). Fii binecuvantat.

 7. solideogloriablog said

  Nu este rau sa fii si baptist. Este insa tragic sa fii doar baptist. Este extraordinar sa fii macar crestin.
  Ideea mesajului meu este ca orice alta religie crestina fara relatie cu Hristos Domnul este cea mai fatala iluzie.
  Cat despre identitatea mea este normal ca am una- sunt crestin. Nu am curaj sa spun ca am convingeri baptiste pentru ca in felul acesta as incalca “drepturile de autor” Doctrina pe care eu o accept este crestina, este biblica, este a Domnului chiar daca cultul Baptist simpatizeaza si unii chiar o accepta prin credinta. Ar trebui sa spun ca am o Biblie baptista? Am o doctrina crestina pe care o proclam. Din intamplare se face ca ea este acceptata momentan de marturisirea baptista (macar ca teorie) si de aceea eu ma gasesc astazi baptist. S-ar putea ca maine baptistii sa nu mai accepte doctrina crestina biblica si atunci …s-ar putea sa nu mai fiu baptist si sa raman doar crestin. Si e ok.
  Cum de mai predic in Biserici Baptiste? -se intreba “un baptist” Pai eu nu predic baptismul nici pe baptisti. Singurul de care nu mi-e rusine si caruia indraznesc sa-I fac publicitate este Hristos. Filip “a pornit de la Scriptura aceasta si L-a propovaduit pe Hristos” famenului etiopian. Prin harul Domnului vreau sa predic pe Hristos- nu un hristos baptist. Apropo- am predicat si la penticostali si la crestini dupa evanghelie si n-am avut probleme.
  mai discutam alta data despre astea…
  Duminica seara un preot spunea la amvonul unei biserici baptiste “Ioan Botezatorul a fost primul baptist.”
  Altcineva spunea ca Avraam a fost primul baptist atunci cand i-a zis lui Lot: daca tu o iei la stanga eu o iau la dreapta, daca tu o iei la dreapta eu o iau la stanga. Si s-au despartit acolo.
  SDG inseamna Gloria sa fie numai a Domnului. Si noi baptistii sa-I dam lui Dumnezeu ceea ce este al Lui.
  [Cred ca mesajul a fost inteles gresit. Trebuia inteles accentul. Baptismul fara Hristos este o religie moarta ca oricare religie fara Hritsos. Scopul mesajului n-a avut nimic de-a face cu vreo religie fie ea chiar baptista. Asta o spun in special pentru “un baptist”]

 8. ioan said

  Cum va raportati la Cina Domnului din perspectiva Marturisirii de credinta? painea si vinul sant doar un simbol si Masa Domnului doar o cmemorare macar ca acesti termeni nu se regasesc niciunde in ascriptura sau asnr elemente in care se regaseste mistic Trupul si Sangele Domnului, Hristos prezent nu in carne si sange ci prezent mai mult, altfel decat simbol?

 9. solideogloriablog said

  Ioan, cred ca cina si botezul sunt simboluri. Daca vrei te rog sa formulezi inca o data intrebarea. Nu cred ca am inteles prea bine ideea comentariului tau

 10. slujitorul lui Hristos said

  Draga crestine, sa-ti spun un secret… diavolu’ nu este deloc baptist !!!
  Sa-ti spun si de ce…
  Pai, ca sa fii baptist ce trebuie sa faci… trebuie sa raspunzi cu DA la intrebarea:

  “Te întreb în faţa tuturor martorilor văzuţi şi nevăzuţi, dacă crezi ca Domnul Isus este Domnul si Mantuitorul tau personal?”

  ce crezi ca a raspuns diavolu’ “tau”?

  intr-adevar nu toti cei ce se numesc baptisti vor ajunge in cer cu Domnul Isus, multi baptisti vor ajunge in iad daca nu se pocaiesc aici pe pamant

  sunt un combatant al baptismului modern, incerc sa-l vad pe Domnul Isus chiar si stunci cand merg la biserica “mea” baptista… uneori este foarte greu, si Domnul Isus stie asta…
  citeste Apocalisa sa te convingi… nu numele nostru de baptist ne mantuie… ci numai Domnul Isus… dar trebuie sa avem foarte mare grija ce vorbim… pentru ca vom da socoteala de fiecare cuvant ce l-am scos din gura noastra… in fond noi suntem Biserica… iar biserica nu va fi alcatuita din baptisti sau din penticostali sau din catolici sau din ortodoxi ci…
  numai din mantuiti!

  pe Domnul Isus nu-L intereseaza apartenenta ta la un cult sau o confesiune… ci strict mantuirea ta…
  esti mantuit … atunci numele tau este scris in ceruri…
  iar in cartea vietii… nu figurezi ca si baptist sau penticostal sau catolic, etc ci ca salvat, mantuit prin jertfa Mielului Slavit ISUS HRISTOS… iar asta daca-L marturisesti pe el in apa botezului in fata martorilor vazuti si nevazuti…
  deci, gandeste de zeci de ori inainte sa scrii o aberatie, pentru ca, prin cuvintele tale poti sa ridici sau poti sa darami pe cineva…

  ca si concluzie finala … Diavolu’ nu este baptist…
  ca se infiltreaza (ia chip de inger, asta este cu totul altceva)… dar baptist nu e…
  sa fereasca Dumnezeu ca Satana sa fie baptist… asta ar insemna ca trebuie sa ma mut de la cultul acesta…

  faptul ca unii asa numiti baptisti sunt ai Satanei nu inseamna ca toti baptisti sunt ai lui…
  in fond ai satanei sunt doar cei patati…
  iar Domnul Isus spune ca va infatisa Biserica, Mireasa curata si fara pata, zbarcitura inaintea Tatalui… asta inseamna ca petele si murdariile/zbarciturile le va da Satanei…
  iar ceea ce este curat… este a Domnului in veci.

  membral apartin cultului baptist… dar sufleteste apartin Domnului Isus, inca de aici de pe pamant. Cand m-am predat, nu m-am predat cultului baptist ci Domnului Isus. Ii apartin Domnului Isus iar asta nu ma face baptist ci ma face FIU al LUI in veci de veci.
  Amin.

  Ioan 1:12 “Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu;”

  Noi toţi, în adevăr, am fost botezaţi de un singur Duh, ca să alcătuim un singur trup, fie Iudei, fie Greci, fie robi, fie slobozi; şi toţi am fost adăpaţi dintr-un singur Duh.

 11. gxg.4christ said

  Mihail Geabou a spus: “Da, eu cred din toata inima ca diavolu’ este Primul Baptist. Nu in sens cronologic ci in sensul ca este „cel mai mare baptist” este si „cel mai mare ortodox, catolic …etc”.”
  Daca la aceste cuvinte se cuprinde “crezul baptist”, nu-i de mirare unde s-a ajuns cu biserica baptista din zilele noastre (si poate ca in mare parte ai dreptate).
  Il cunosc pe tatal tau (Fr. Pascu) si am toata recunostinta pt. el. Banuesc ca acesta credinta a ta nu a fost “asezata ” in inama ta de tatal tau (sau poate sa intamplat cat a fost plecat in State). Exista o diferenta ft. mare intre ce credea fr. Pascu si ce afirmi tu asa cum exista o ft. mare diferenta in ceea ce credeau primii baptisti si ce cred cei din zilele noastre.
  Este destul de tarziu ca sa pot face mai multe comentarii, dar iti promit ca am sa revin. Pana atunci …. poate gasesti de bine sa cercetezi Scripturile si istoria Baptista. Nu stiu daca ai urmat link-ul Benjib de la comentariul nr. 4, dar te-as sfatuii sa nu treci cu superficialitate peste sfaturile altora mai “mici”.
  Cu speranta ca Domnul nu va veni inainte ca sa te edifici in ceea ce crezi, Harul, indurarea si pacea sa fie cu tine!

 12. gxg.4christ said

  …. sa continui: Ai plecat de la premiza “Prea multe religii”. eu as vrea sa precizez cu “Prea multe imitatii”. Cred din toata inima ca Domnul a infiintat o singura Biserica care este Imparatia Lui instituita din cei 12 aplostoli si care sa multimplicat pana la noi, dar nu exista nici o religie pe care s-o urmeze omul si sa fie mantuit.
  Sa fiu mai clar: Dl. Isus a asemanat Imparatia cerurilor in mai multe pilde, printre care si cu un aluat (Mt. 13:33). Inca de pe vremea Dl. Isus existau mai multe aluaturi (al fariseilor, al carturarilor si aluatul lui Irod). Orice aluat stim ca are scopul de a fi folosit pentru a creste si a se multiplica. Biserica trebuia sa se pazeasca de orice alt tip de aluat (invatatura sau comportament) pentru a ramane sfant cum si plamadeala este sfanta. (Mt.16:6-12,Marcu 8:15 si Lc.12:1)
  Daca in decursul timpului acest aluat avea sa se strice, nu aveai cum sa mai aduci inapoi, la faza initiala acel aluat si deci el urma sa se multiplice compromis si sticat pana la sfarsit. (Ex. pilda cu sarea care isi pierde gustul).
  Domnul Isus a promis Bisericii Sale continuitate si victorie asupra acestei lumi si nu cred ca a fost nevoie de reformatori ca sa o reformeze. De fapt o religie nascuta inca din paganism nu avea nici o urama din aluatul Bisericii Adevarate, ci a fost si este o imitatie dar si o amestecatura de paganism, iudaism si crestinism.
  Personal cred ca a existat totdeauna o ramasita a Biserici Adevarate care nu sa compromis si care a urmat invataturile Domnului si a sfintilor apostoli si mai cred ca printre ei se pot strecura persoane care nu au fost regenerate de Domnul, dar a spune ca “diavolul este primul baptist” si “cel mai mare baptist” este sa arunci cu noroi in Biserica Domnului (chiar daca ai spus-o cu sensul ca nu religia mantuie) si acest lucru cade sub jurisdictia Domnului.
  Concluzii: 1) Ai bagat baptismul in categoria religiilor;
  2) Daca unul singur (diavolul) este baptist, se pune problema: cat de mult sa multiplicat? care mai este procentul dintre baptisti care sunt draci?
  3) daca el este “cel mai mare baptist”, se poate intelege ca el este tatal baptistilor sau daca nu Pastorii care ii conduc.
  Este bine ca altadata sa meditezi mai bine inainte de a scrie ceea ce ai de scris. Sper ca nu iti ti si predicile din biserica la fel!!!

 13. MUNTEANU AUREL said

  DRAGUL MEU EU FAC PARTE DINTR-O BISERICA CARE ARE TOATE SEMNELE ENUMERATE IN ‘URMA SANGELUI’ DE J M CARROLL REFERINTA DATA DE BENJIB.MIE NU IMI E RUSINE CA SANT BAPTIST SI CA INAINTASII MEI ANABAPTISTII AU APARAT UN DOMN O CREDINTA SI UN BOTEZ.BAPTISTII DE AZI CA SI MARTURISIRE DE CREDINTA SI ORGANIZARE NU AU NICI IN CLIN NICI IN MANECA CU INAINTASII LOR INAINTE DE 1918 DE CAND SA FORMAT CULTELE SI UNIUNILE LA BAPTISTI.SANT SISTEME IERARHICE FALSESITUATE DEASUPRA BISERICII LOCALE DE CARE AZI SE FOLOSESTE DIN PLIN SI CU BRAT PUTERNIC ECUMENISMUL.APARTENENTA LA O ADUNARE NU TE SALVEAZA DE LA PIEIRE DAR E IMPORTANT SA FACI PARTE DINTR-O BISERICA NOU TESTAMENTALA.SA MA SCUZE CRESTINII DUPA EVANGHELIE DAR EI NU AU PRETENTIA CA SANT ECCLESIE A LUI CRISTOS PT. CA EI AU APARUT PE SCENA LUMII IN 1831SUB DENUMIREA FRATII DE LA PLYMOUTH FONDATOR FIIND A. N . GROVES SI J .N.DARBI . AU FOST ANGLICANI CARE LA RANDUL LOR AU FOST CATOLICI.TOTI PROTESTANTII ,NEOPROTESTANTII,SI ASA NUMITELE BISERICI RESTAURATOARE NU AU O CONTINUITATE IN URMA DE-A LUNGUL VEACURILOR FIE AU IESIT DIN CATOLICI FIE SANT SCIZIUNI DIN PROTESTANTI SI NEOPROTESTANTI .SLAVA DOMNULUI CA EL ARE ALESII LUI SALVATI PRIN HAR SUVERAN EI POT FI INSELATI TEMPORAR DAR NU PT. TOTDEAUNA .SA NU UITAM CA SATANA E AMAGITORUL DAR EL NU ARE PARTE DE HAR CREDINTA SI BOTEZ FIINDCA E SPIRIT SI ARE SOARTA PECETLUITA SI ZILELE NUMARATE DOMUL SA VA BINECUVANTEZE CU HAR PACE SI INDURAREA SA ,DA AMIN.

 14. Cristi Hinda said

  Un comentariu legat de Urma Sangelui, cartea recomandata de Benjib. Apartine baptistilor landmarchisti, care in Romania s-au infiltrat in biserici baptiste, fara a-si declara identitatea si intentiile, au racolat membrii, i-au rebotezat, desi erau botezati adulti si au format noi adunari (adunaturi). Un exemplu de felul acesta este in Bocsa. Am trecut prin “pretioasa” carte -e slabuta, un fel de Tragedia Veacurilor a lui Ellen White, in care “toate drumurile duc la Roma”, dar mai subtire ca aceasta. Deci la nevoie diavolul poate sa devina si baptist, ba chiar sa aiba si “succesiune apostolica”, pt a-si urmari scopurile. Sa fim seriosi, n-a inceput crestinismul cu baptistii si nu se va termina cu noi – in caz ca, prin absurd, am pieri cu totii. Sunt pastor baptist, insa inainte de asta sunt fiu de Dumnezeu, nascut din Duhul si trebuie sa privesc “obiectiv”, atat cat imi permite subiectivismul meu omenesc, bineinteles. Fiti binecuvantati!

 15. solideogloriablog said

  Citind comentariul lui Aurel parca ii vedeam pe ortodocsi care spun -“suntem crestini de 2000 de ani” sau care ne intreaba “voi de cand sunteti?” Am mai primit alte doua comentarii de la un Aurel. A trebuit sa le sterg pentru ca in ciuda faptului ca se declara baptist totusi limbajul si atitudinea se asemana foarte mult cu a unui pagan necivilizat. Totusi atitudinea asta si chiar ideile in sine ma surprind. Nu am crezut ca si printre baptisti exista asa ceva.
  Cand voi reusi sa am un timp mai linistit poate voi aborda acest subiect- cat de importanta este succesiunea in validarea crestinismului autentic? trebuie sa ma uit inapoi sau …in sus? marturia trecuta a inaintasilor sau credinta coborata de sus ma valideaza ca adevarat credincios? conteaza de cand a fost infiintata “firma” sau ca am credinta “veche”?
  Cristi multumesc pentru interventie. Acum am mai priceput la ce se face referire cu cartea asta. Am auzit si eu de landmarchisti astia. Imi place analogia pe care o faci cu “Tragedia veacurilor”
  Mult har tuturor si intelepciune in a distinge duhurile. Cercetati si luati ce este bun!

 16. MUNTEANU AUREL said

  FRATILOR VA MULTUMESC PT PROMTITUDINEA CU CARE MI-ATI RASPUNS LA COMENTARIUL MEU. MI SE PARE LOGICA SI DE BUN SIMT IDEEA SUCCESIUNII BAPTISMALE SUSTINUTA DE ANABAPTISTII STRAVECHI SI DE BAPTISTII LANDMARK DIN ZIUA DE AZI.DE CE ? DIN CEL PUTIN 2 MOTIVE: 1 BISERICA NU VA FI INFRANTA NICIODATA DE PORTILE LOCUINTEI MORTILOR 2 DOMNUL II PROMITE O CONTINUITATE DIN VEAC IN VEAC PANA LA RAPIRE.VI SE PARE ABSURD CA DOMNUL ISUS ISI PASTREAZA BISERICI CU ACELAS DOMN ACEEASI CREDINTA SI ACELASI BOTEZ DE APROAPE 2000 DE ANI SI LE VA MAI PASTRA PANA LA RAPIRE?PANA NU AR DESCOPERII CRISTOFOR COLUMB AMERICA EXISTAU 4 BISERICI CRESTINE CE AVEAU PRETENTIA CA AU O CONTINUITATE PANA LA CRISTOS ISUS:CATOLICII OTRODOXII BAPTISTII SI MENONITII LUI SIMON MENNONS -ANABAPTISTUL.PE CINE DAU TOATE CULTELE DE AZI CA MARTIRI AI EVULUI MEDIU INTUNECAT?CU CINE DIN INAINTASII LOR SE LAUDA PT CREDINTA LOR ? SE PARE CU SARMANII ANABAPTISTI SI CU ACEIA CARE AVEAU ACEEASI CREDINTA SI BOTEZ CU AL LOR CHIAR DACA DE-A LUNGUL TIMPULUI PURTAU DIFERITE DENUMIRI DATE DUPA ZONA UNDE LOCUIAU SAU DUPA VREUN PREDICATOR MAI PROEMINENT.SANT CONSTIENT CA ACEASTA POZITIE ESTE CAM EXCLUSIVISTA DAR DACA AVETI O ALTA MAI DEMNA SI ARGUMENTATA SOLID SANT GATA SA O STUDIEZ.ORTODOXII SI CATOLICII SANT SCOSI DIN CALCUL DIN START PT CA AU MAINILE PLINE DE SANGE SI CUGETUL INSEMNAT CU FIERUL INROSIT .ADEVARUL ESTE CA MULTI DINTRE ANABAPTISTI SI BAPTISTI DE-A LUNGUL TIMPULUI AU CAZUT SI EI IN APOSTAZIE DAR ASTA NU INSEAMNA CA TOATE AU CAZUT SI DOMNUL A RAMAS FARA MARTURIE PE PAMANT PRIN BISERICA LUI CARE ESTE STALPUL SI TEMELIA ADEVARULUI.MULT HAR MULTA PACE SI INDURARE .AMIN

 17. Iosif said

  Frate Mihail, am citit aproape toate subiectele tratate de tine pe acest blog si pot spune ca sunt de acord cu tine in aproape toate. Aici insa, nu sunt de acord, si as vrea sa iti spun si de ce, si o voi face raspunzand la argumentele pe care le aduci in favoarea afirmatiei “diavolul este baptist”.
  Este adevarat ca Diavolul cunoaste Biblia mai bine decat o cunoastem noi. Este adevarat ca el cunoaste marturisirea de credinta baptista. Nu stiu daca a venit personal la vreun serviciu baptist, dar soli a avut sigur. Sa presupunem ca a venit si el.
  Acum, da-mi voie sa fac o paralela. Pot spune despre mine ca am studiat si cunosc Biblia destul de bine. Cunosc si crezul catolic, si ceva din politica lor bisericeasca, trecuta si prezenta. Am frecventat mai multe slujbe catolice si principalele lor centre din Europa. Si cu toate acestea, nu sunt catolic.
  Nu as fi mai catolic decat acum (adica deloc) daca as invata scolasticismul lui Aquinas “ca pe Tatal nostru’ si nici daca l-as cunoaste personal pe papa Benedict.
  E nevoie de mai mult decat o insusire mentala a unui sistem de gandire sau credinta pentru a fi membru sau a te identifica cu un curent sau o religie.
  Eu indeplinesc vis a vis de catolicism toate conditiile pe care diavolul le indeplineste vis a vis de baptism (desi nu la aceeasi scara, bineinteles), si cu toate acestea, eu nu sunt catolic. De aceea cred ca nici el nu este baptist.
  Sa mai dau un exemplu, din vremurile biblice (desi risc sa ma lungesc prea mult).
  Spuneai ca Diavolul cunoaste bine Scripturile. Este adevarat. Vedem asta din modul in care le foloseste cand l-a ispitit pe Isus. Dar gasim vreun verset care sa ne permita sa il putem incadra printre “prozelitii la iudaism” fiindca cunoastea Legea? Nici macar dupa ce mozaismul a devenit din credinta adevarata o simpa “religiune a iudeilor” nu il gasim ca membru acolo, intre cei care ii persecutau pe crestini…
  Acestea sunt cateva din motivele pentru care nu subscriu afirmatiei tale, desi sunt de acord cu unele din premisele de la care pleci si cu semnalele de alarma pe care le tragi.
  Sper sa revin cu un comentariu referitor la acestea!
  O zi binecuvantata!

 18. solideogloriablog said

  Iosif, tu spunei asa: “Pot spune despre mine ca am studiat si cunosc Biblia destul de bine. Cunosc si crezul catolic, si ceva din politica lor bisericeasca, trecuta si prezenta. Am frecventat mai multe slujbe catolice si principalele lor centre din Europa. Si cu toate acestea, nu sunt catolic.”- asta ai spus tu si te cred- nu esti catolic.

  Iosif, tu nu esti catolic dar poti fi? Crestin fiind poate ca imi vei spune- nu pot. Bine zici, dar te poti da drept catolic daca vrei, asa-i? Raspunsul este Da. Daca ai avea vreun anume interes si daca ai fi lipsit de caracter ca astfel sa poti insela te-ai putea da drept catolic.

  Acum vreau sa-ti spun ca satana nu are caracter si pe deasupra are si interes de aceea se da baptist, catolic ..etc El poate imita perfect religiozitatea baptista, catolica …etc. Tu nu vrei sa fii catolic insa el vrea sa fie catolic intre catolici si baptist intre baptisti. El vrea pentru ca are interes sa insele. Tu nu vrei sa fii catolic pentru ca n-ai interes. Nu uita “diavolu’ se PREFACE in inger de lumina.” Sunt lucruri pe care satana le poate imita- asta era ideea mesajului meu. Mesajul meu pentru toti cititorii este sa iesim cu totii de sub camuflajul denominational si „sa ne cercetam sa vedem daca suntem in credinta adevarata.” Camuflajul denominational poate fi imitat cu succes si de satana insa nu poate imita iubirea pentru Domnul Isus.

  Chemarea mea prin acest mesaj este sa cautam esenta crestinismului si sa nu ne pierdem in chestiuni lipsite de importanta si care pot fi imitate chiar si de satana.

  Cand voi avea timp, daca nu uit si daca mai este cazul voi incerca sa aduc lamuriri. Oricum Iosif, nu astept ca toti sa fie de acord cu ce scriu aici. Sunt om supus greselii insa deocamdata nu sunt convins ca am gresit in ceea ce am scris la postul acesta.

 19. un frate said

  Fratilor! Sunt convins ca pe Domnul Isus Il doare faptul ca Adunarea Sa a falimentat in ce priveste MARTURIA UNUI SINGUR TRUP. Nu gasim nicaieri in Scriptura ca cei credinciosi mai au un NUME in plus: baptist, crestin dupa evanghelie, etc. In Fapte 11. 26 ucenicii au fost numiti (cred ca de catre necredinciosi)- crestini. Toate Adunarile locale erau in partasie la Masa Domnului, fie cea din Ierusalim, Efes, Corint, Roma, etc. Sa nu creada cineva ca sustin ecumenismul! Nici vorba! Copiii lui Dumnezeu nu trebuie sa se numeasca decat . Pentru asta trebuie parasit orice SISTEM OMENESC sau TABARA, oricum s-ar numi. E dureros (relatii de familie rupte), dar e dupa Cuvant (Evrei 13.13). La frangerea painii, dai marturie ca esti un singur trup cu toti copiii lui Dumnezeu (1 Corinteni 10. 16,17). Daca ai “gard” baptist, crestin dupa evanghelie, etc. vei frange painea DOAR in interiorul gardului si e logic, pentru ca o PARTASIE are doua aspecte: de doctrina si de practica nu-i asa? Atunci doar Baptistii sunt ADUNAREA? Doar Crestinii dupa Evanghelie sunt ADUNAREA? Invata Biblia ca TRUPUL LUI HRISTOS este …dezmembrat? E harul lui Dumnezeu ca inca exista in Romania marturii despre UN SINGUR TRUP. Sa ne intoarcem la CUVANT dragilor de dragul DOMNULUI NOSTRU ISUS. “…ai pazit Cuvantul Meu…” In legatura cu acest subiect IMPORTANT, va recomand BIBLIA.

 20. Sorina said

  foarte interesant, nu mi-am pus niciodata problema asa… si in legatura cu commenturile de sus, eu nu stiu ce tot vorbiti voi acolo pe cuvant. eu cred ca e important sa fi crestin si sa ai convingeri crestine, nu baptiste. unde scrie in Biblie sa fi baptist? sunt perfect de acord cu “Slujitorul Lui Hristos” (nr. 10), poate diavolul are tarsaturi baptiste, penticostale sau ortodoxe, cum ar fi cele enumerate de tine mita, dar cred ca trebuie sa aibe credinta in Domnul Isus pt a putea fii baptist, penticostal…

 21. Pe Ioan Botezatorul Domnnul Isus l-a numit Baptistul draga Sorina.Este foarte important sa faci parte dintr-o biserica scripturala pt ca nu tot ce se numeste azi biserica chiar este o Biserica a Domnului Isus.

  D
  e ce există astăzi o aşa varietate de biserici? Oare toate sunt adevărate? Le-a înfiinţat Domnul Isus pe fiecare? Dacă nu, care este cea adevărată, cea înfiinţată de Mântuitorul? Cristos a întemeiat un singur fel de biserică şi ei i-a promis victorie asupra porţilor iadului şi prezenţa sa continuă în mijlocul lor. De aceea, considerăm importantă cunoaşterea originii bisericii din care faci parte, fiindcă o biserică adevărată, astăzi, trebuie să se identifice cu cea întemeiată de Isus în doctrină, practică şi origine. Dacă vreuna din aceste cerinţe nu este îndeplinită de biserica în care eşti membru, atunci pretenţia ei de a fi biserică a lui Cristos este nejustificată. Prezentăm în continuare, pe scurt, originea principalelor biserici:

  Bisericile baptiste: din materialul pregătit de Ioan Botezătorul, Isus a organizat şi întemeiat Biserica Sa în timpul lucrării sale personale aici pe pământ. Îl găsim pe Isus proclamat ca Întemeietor în Mat. 16:18, „Şi Eu îţi spun: tu eşti Petru (Greceşte: Petros.), şi pe această piatră voi zidi Biserica Mea, şi porţile Locuinţei morţilor nu o vor birui.”
  Contrar credinţei multora, biserica a fost fondată înaintea Cincizecimii. Apostolii au reprezentat prima biserică. Ei îndeplineau toate cerinţele unei biserici:
  Aveau Evanghelia
  Erau credincioşi botezaţi
  Se întruneau ca şi corp organizat şi aveau chiar şi casier
  Aveau acelaşi Cap ca şi biserica de astăzi, Isus Cristos
  Aveau rânduiala botezului şi lor le-a fost instituită Cina Domnului
  Se adunau împreună ca biserică pentru rugăciune înaintea Cincizecimii
  Au convocat o adunare generală pentru a-l înlocui pe unul care a căzut din funcţia sa.

  Bisericile baptiste au existat din timpul lui Cristos până în prezent. De-a lungul istoriei au fost cunoscuţi sub multe nume diferite: montanişti, tertulieni, novaţieni, donatişti, paterinieni, albigenzi, waldenzi, lolarzi, anabaptişti (însemnând rebotezători), iar în final s-a renunţat la ana şi au fost cunoscuţi doar ca baptişti. Aceste nume le-au fost date de duşmanii lor în semn de reproş. Nu intenţionăm să spunem că orice biserică ce îşi zice baptistă este neapărat o biserică adevărată, dar susţinem că bisericile adevărate se află printre cei care se numesc baptişti.
  Trebuie subliniat că baptiştii nu sunt „protestanţi.” Aceştia din urmă au ieşit din catolicism. Baptiştii nu au fost niciodată catolici.
  Dacă va privi cineva la mulţimea diferitelor denominaţii, va observa că atunci când Cristopher Columb a ajuns la ţărmurile Americii, în lume nu existau decât două organizaţii care îşi ziceau biserică: baptiştii şi catolicii (atât ramura apuseană cât şi cea răsăriteană).

  Biserica Catolică (în latină catolic înseamnă universal): În 313 d.Cr. Constantin (împăratul Romei), din motive politice a luat decizia de a deveni creştin. Constantin a chemat bisericile existente să participe la un conciliu care a avut loc în 325 d. Cr. Deşi nu toate bisericile au luat parte la conciliu, acesta a fost începutul clar a ceea ce mai târziu s-a dezvoltat în Biserica Catolică sau „universală.” Deşi aceasta pretinde că apostolul Simon Petru a fost primul „papă,” Grigorie cel Mare este acela care a îndeplinit această slujbă pentru prima dată. El a devenit primul papă în 590 d.Cr. Puţin înaintea ultimului Conciliu Răsăritean, ţinut la Constantinopol în anul 869 d. Cr., papii celor două ramuri ale catolicismului, Nicolae I la Roma şi Pontius Grecul la Constantinopol au ajuns să se excomunice reciproc. Aceasta este data începerii schismei în urma căreia grupul minoritar s-a dezvoltat în Răsărit în ceea ce cunoaştem astăzi sub numele de ortodoxism.

  Biserica Luterană: Fondată de Martin Luther în 1520 d.Cr. Aceasta a fost prima separare protestantă de Biserica Catolică.

  Biserica Episcopală: Fondată de Henry al VIII-lea în 1534 d.Cr.. Se mai numeşte şi Biserica Anglicană. A ieşit din Biserica Catolică.

  Biserica Prezbiteriană: Fondată în 1536 d.Cr. de John Calvin, care era catolic; John Knox a fost unul din promotorii ei timpurii care a reuşit să facă din Biserica Prezbiteriană religia de stat a Scoţiei.

  Biserica Metodistă: Fondată în 1735 d.Cr. de John şi Charles Wesley care au fost membrii ai Bisericii Anglicane. Ei au intenţionat să formeze din aceasta o societate şi nu o biserică. Amândoi au murit membrii ai Bisericii Anglicane.

  Biserica Creştină: Fondată în 1827 d.Cr. de Alexander Campbell care a fost un prezbiterian. Cunoscută ca Bisericile lui Cristos sau Ucenicii.

  Bisericile Sfinţeniei a apărut în 1830 ieşind din Biserica Metodistă şi păstrând învăţăturile lui John Wesley despre sfinţirea instantanee şi abolirea păcatului până la perfecţiune. Bisericile şi grupările din cadrul acestei mişcări poartă diferite nume ca Biserici ale lui Dumnezeu (există peste 200 de grupuri de acest fel), Biserica Nazarinenilor (fondată în 1895 de Phineas Bressee în California), etc.

  Bisericile Penticostale au apărut la începutul secolului XX în Topeka, Kansas (1901) şi Los Angeles (1906) la Azusa Street Mission, căminul infamei femei predicator Aimie Simple MacPherson. Penticostalismul îşi are rădăcinile în mişcarea Sfinţeniei şi este în mare măsură responsabil pentru apariţia mişcării carismatice şi a altor numeroase grupuri mai mici care urmează, de obicei, un autoproclamat profet ale cărui cuvinte sunt considerate inspirate. Deşi există unele biserici penticostale independente, majoritatea s-au organizat în denominaţii.

  Culte moderne:

  Sfinţii zilelor de pe urmă sau Biserica mormonă a fost fondată de Joseph Smith în 1830. Mormonismul nu se bazează pe Biblie, ci pe Cartea lui Mormon şi alte cărţi ridicate la rang de Scriptură.

  Biserica Adventistă de ziua a şaptea a apărut în 1863 d.Cr. Deşi mişcarea a început în 1844 cu William Miller, aceasta nu a devenit o denominaţie oficială decât în 1863 sub conducerea lui Joseph Bates, James White şi a soţiei sale, Ellen Harmon White, ale cărei scrieri sunt considerate autoritate în interpretarea Bibliei. Ei cred în ţinerea Legii morale şi a unei părţi din cea ceremonială. Nu se întrunesc duminica, în prima zi a săptămânii, ci sâmbăta, după modelul Sabatului evreiesc.

  Martorii lui Iehova sunt cunoscuţi sub acest nume doar din 1931. Ei au fost numiţi milenişti sau studenţi internaţionali în Biblie. Înainte de aceasta, s-au numit russelliţi, de la fondatorul lor, Charles Taze Russell. Primul grup oficial a fost fondat de Russell în 1872.

  Bisericile Carismatice au apărut la sfârşitul anilor ’50 şi începutul anilor ’60 printre principalele denominaţii non-penticostale, punând accent pe experienţele penticostale ca vorbiri în limbi, vindecări şi variate fenomene fizice (căderi, leşinuri, râs necontrolat şi alte excese). Deşi carismaticii se găsesc printre toate denominaţiile protestante şi chiar printre romano-catolici, în prezent, multe biserici şi denominaţii ce erau penticostale au devenit carimatice în doctrină şi practică.

  Creştinii după Evanghelie, sau Fraţii, au apărut în Plymouth, Anglia în anul 1831 fiind înfiinţaţi de A.N. Groves şi J.N. Darby . Sunt împărţiţi în multe grupuri, unii cooperând cu alte denominaţii alţii refuzând orice fel de cooperare.

  Bisericile Menonite au rădăcini baptiste, fiind numiţi după Menno Simmons, un proeminent predicator anabaptist, dar astăzi sunt împărţiţi în multe grupuri. Nu mai sunt identificaţi cu baptiştii, iar unii dintre ei practică stropirea sau turnarea de apă în locul imersiei. Pun accent pe acţiuni sociale, şi militează pentru pace, majoritatea menoniţilor având patru rânduieli: botezul credinciosului, Cina Domnului, spălarea picioarelor şi sărutarea frăţească.

  Mişcarea ecumenică modernă îşi are originea în Edinburgh Missionary Conference ţinută în anul 1910. Consiliul Mondial al Bisericilor a fost înfiinţat în Amsterdam în 1948 ca rezultat al Conferinţei din Edinburgh. Consiliul include aproape în unanimitate toate denominaţiile majore şi favorizează teologia liberală şi politica de stânga. Mişcarea ecumenică este în prezent foarte populară printre pastorii şi bisericile ce s-au îndepărtat de doctrina biblică în favoarea popularităţii şi audienţelor mari. Chiar şi printre baptişti se găsesc persoane care cooperează cu biserici penticostale, ortodoxe şi romano-catolice, alături de alte organizaţii şi biserici nescripturale. Fără îndoială că această mişcare va avea ca rezultat unirea bisericilor într-o singură biserică mondială, despre care vorbeşte Biblia ca existând în zilele de pe urmă.

 22. chivoiu ionel said

  I-mi pare rau prietene esti in afara problemei . Nu ai cultura biblica si nici respect fata de oameni CREDINCIOSI Diavolul este diavol este opusul lui Dumnezeu Si Domnul ISSUS a venit sa nimiceasca lucrarile diavolului si cred ca te va nimici si pe tine ca esti deja partener cu diavolul. Domnul ISSUS a spus ferice de cei cu inima curata ca ei vor vedea pe Dumnezeu.Nu ortodoxsi il vor vedea pe Dumnezeu nici baptisti nici catolici Ci cei ce au inima curata .Oricum tu esti pierdut dar poate intr-o zi se va indura Dumnezeu si de tine

  • chivoiu ionel said

   mesajul meu a fost scris pentru domnul care a spus ca diavolul este babtist ,sau catolic sau ortodox. daca te-am ranit prea tere te rog iarta-ma.

 23. Petru said

  Frate Crestin, MIHAIL GEABOU,
  SĂ AI BUNĂTATE NEMERITATĂ, ÎNDURARE ŞI PACE DE LA DUMNEZEU TATĂL ŞI DE LA DOMNUL ISUS HRISTOS!
  Te rog doar atât: explică-mi ce ai vrut să spui prin cuvintele: “Ii avertizez cu privire la invatatura adventista si martorii lui Iehova – invataturi extrem de periculoase in spatele carora se afla duhuri puternice …”.
  Daca se poate, fă o dovadă în acest sens.
  Iti multumesc.
  BUNĂTATEA NEMERITATĂ SĂ FIE CU TINE!

 24. Mda… Pareri, care mai de care mai argumentate sau mai ne-argumentate. De recunoscut este faptul ca fiecare trage “focul la oala lui”. Putini sunt aceia care judeca lucrurile deliberat.
  Unii se bizuiesc pe numarul de ani pe care-i are congregatia din care fac parte. Altii, Pun mult ccent pe numarul de membrii. Mai sunt unii care stiu stiu multe, dar prefera sa ramana indiferenti, pentru ca le merge bine, acolo unde sunt, adica, oameni comozi, pasivi. Alte categorii de “viteji” sunt cei carora le place sa infiltreze. Ei pun gaz pe fos si tot ei – chipurile- incearca sa amelioreze conflictul,, practic inexistent. Din fericire, mai exista inca o categorie de oameni, care daca nu ar fi ne-am asemana cu Sodoma si-am fi ajuns ca Gomora, vorba prorocului, si-anume: sinceri si predispusi la orice fel de schimbare in bine, pe baza unor demonstratii bine argumentate. Astfel de oameni, nu se preocupa de apartenenta lor religioasa,nici de prestigiul lor in societate etc., atata timp cat, exista cel putin un adevar, care nu poate fi tagaduit, nici rastalmacit.
  Cu astfel de oameni va voi lauda eu!

  Caut un lucru pe care cei mai multi nu-l gasesc, si ma incumet sa-l descopar, pentru ca nu imi este frica de singurul si cel mai periculos lucru si pe atat de vital: ADEVARUL…

  Cauta-L numai daca esti SIGUR ca vrei sa-ti asumi riscul sa-L gasesti si nu-L provoca, daca esti un fricos, care supravietuiesti cu suavele impulsuri umane, ca vei muri inainte de vreme! Victoria este pentru cei puternici si reusita, pentru invingatori. Adevarul este pentru titanii sinceritatii, si realitatea pentru cei care pot sa o infrunte, lasandu-se castigati de ea. Daca nu esti unul dintre cei putini, sa sti ca te-ai pierdut printre fricosii marii multimi, care isi gasesc refugiul in tulburatura unei lumi amestecate de tot felul de iluzii, fictiuni, supozitii, probabilitati, prognosticuri tendentioase, nesiguranta, irealitati, polemici, politici, superstitii, autosugesti, filozofii, datini, traditii, ideologii, toate infasurate in minciuna si irealitate, compun lumea in care ne nastem, traim si murim… Si acum, placa-ti sfatul meu, cauta adevarul, cata vreme se poate gasi si El te va scapa de groaza care va surprinde intreaga lume, care zace in cel rau si care este gata sa te inghita si pe tine. Fi operativ dar si rascumpara vremea, caci vremurile sunt grele, iar timpul nu inseamna bani, ci viata!

 25. Mircea said

  Pacea Domnului Isus am citit si urmarit cu atentie mesajele D-stra interesant este ca toti vorbiti de mantuirea prin credinta care este un dar si un har nemeritat de noi oricant am incerca sa fim buni prin faptele noastre cea ce ne leaga pe noi crestini indiferent de varsta ,de categorie socio-profesionala ,religie sau doctrine care ingradesc societate crestina este Domnul Isus Hristos ,jertfa Lui pe cruce pentru noi ca (noi )sa fim una in El.Biserica locala nar fi biserica fara Cristos
  Credinta nar fi daca nar fi Cristos
  Crestinism nar fi daca Cristos.
  Domnul Isus ne-a spus .Va dau pacea va las pacea si nu vo dau cum vo da lumea…..
  Apostolul Pavel in epistola catre Romani cap 12:2 sa nu va potriviti chipului veacului acestuia…in biblia Spaniola spune mai clar .Sa nu fiti imitatorii veacului acestuia……

  Nu fiti imitatori ai cuvantului Lui Dumnezeu ci talmaciti sciptura prin Duhul Sfant si prin studierea cuvantului si invatati de la mai mari vostri modul de slujire de inchinare si adorare .Iubitil pe Dumnezeu , indragostitiva de Cristos prin Duhul.Ramaneti in Harul Domnului Isus.Pastor Lazar Mircea.Pe noi ne puteti gasi pe adresa Biserica Crestina dupa Evanghelie Betania Coslada Madrid

 26. Eludar said

  Imi plac mult articolele tale si cred ca ai dreptate ca diavolu nu tine cont de denominatie si ca fiecare biserica este alterata mai mult sau mai putin!
  Am increderea ca ai putea sa-mi recomanzi si mie o biserica mai aproape de Isus !

  Iti multumesc!

  • solideogloriablog said

   Eludar, ma bucur ca ai inteles mesajul. In ce priveste recomandarea unei biserici “mai aproape de Domnul Hristos”, cred ca tu stii cel mai bine. Eu nu te cunosc si nu stiu ce biserici aveti in localitate. Oricum, asigura-te ca nu cauta o Biserica …ci pe Domnul Isus. Cautandu-L pe El vei afla si Biserica potrivita unde sa te opresti si sa te implici. Biserica pe care o recomand eu este urmatoarea:
   -cristocentrica in constitutie
   -evanghelica in orientare (Penticostala, Crestina dupa Evanghelie sau Baptista)
   -biblica in invatatura (Biblia sa nu fie doar de poza. Predicarea expozitiva, cuvant cu cuvant poate fi un bun indiciu pentru o biserica autentica.)
   -echilibrata in inchinare (nici traditionalista nici libertina)
   -spirituala (traieste in dependenta de lucrarea Duhului. O astfel de biserica pretuieste si accentueaza viata de rugaciune.)
   -calda in partasie
   Cauta o biserica care te ajuta sa te implici in slujire. Trebuie sa fie o biserica care are nevoie de tine. Tu nu trebuie sa mergi acolo ca la un spectacol ci ca madular in trupul bisericii trebuie sa ajuti la cresterea ei. Atentie! Nu cauta Biserica perfecta intrucat nici tu nu esti perfect. Doar moartea este singura cale prin care sfintii imperfecti vom putea sa ne unim cu Biserica perfecta. Concluzia: nu stiu daca esti crestin, dar daca Il cunosti pe Domnul Isus, mergi la Biserica unde merge El, acolo unde El este iubit si pretuit! Mult har!

 27. marius said

  Petru said
  October 1, 2009 at 5:27 pm

  Frate Crestin, MIHAIL GEABOU,
  SĂ AI BUNĂTATE NEMERITATĂ, ÎNDURARE ŞI PACE DE LA DUMNEZEU TATĂL ŞI DE LA DOMNUL ISUS HRISTOS!
  Te rog doar atât: explică-mi ce ai vrut să spui prin cuvintele: “Ii avertizez cu privire la invatatura adventista si martorii lui Iehova – invataturi extrem de periculoase in spatele carora se afla duhuri puternice …”.
  Daca se poate, fă o dovadă în acest sens.
  Iti multumesc.
  BUNĂTATEA NEMERITATĂ SĂ FIE CU TINE!

  nu am vazut un raspus la aceasta cerinta…… daca este.. as vrea sa il primesc si eu……..
  multumesc din inima

 28. marius said

  mai am deasemenea o rugaminte… in comentariu fratelui Aurel Munteanu… am intalnit urmatoarea explicatie despre biserica ADVENTISTA…..”Ei cred în ţinerea Legii morale şi a unei părţi din cea ceremonială. Nu se întrunesc duminica, în prima zi a săptămânii, ci sâmbăta, după modelul Sabatului evreiesc.”

  As dori sa stiu evreii au creat sabatul sau ma rog inchinarea in Sabat… Daca da Mantuitorul de ce nu a schimbat aceasta “traditie” si s-a inchinat tot in Sabat…? Erau si atunci multe credinte pe care Domnul Hristos (apoi ucenicii) le-a atacat prin invatatura Sa (zeloti, farisei, saduchei, esenieni, “greci”)… Din contra a accentuat ca El a venit sa pazeasca Lege, si-apoi “mantuirea am cunoscut-o de la evrei” daca legea nu e buna Domnul Hristos de ce o tine? Si de ce nu da o dierctiva ca dupa moartea Lui sa se tine ziua invierii Lui.. Eu nu am gasit scris ca legea nu mai e valabila… NU scrie nicaieri in Biblie ca daca Hristos a murit el a desfiintat ascultarea de lege…. Daca ma Iubiti veti pazi poruncile Mele spunea El… Si una din porunci este inchinarea in ziua Sabatului (asa scrie)… Eu vad in Scripturi un model de inchinare dat de Dumnezeu nu de Evrei sau de Adventisti sau altii…
  Asadar intreb: cine se inchina dupa un model uman? Adventistii ca urmeaza modelul dat de Dumnezeu la Sinai evreilor, model pastrat de Domnul Hristos si apostoli, sau altii care se inchina Duminica in cinstea invierii(o lege omeneasca data de BIserica ortodoxa, de Constantin cel Mare). si care nu are nici un suport Biblic.?.
  Imi doresc din inima ca sa cunosc adevarul in toate privintele si sa il traiesc prin puterea Lui.. Domnul sa va dea Binecuvantarea Lui tuturor…

  ps. tot pt fratele Aurel : am citit pasaju in care Domnul Isus il numeste pe Ioan – “Botezatorul”… Insa cred ca aici e vorba despre misiunea lui de a boteza si nu despre infiintarea unei noi Biserici… El boteza si oamenii deveneau crestini nu Baptisiti…. Oamenii botezati de el si de apostoli au format Biserica Crestina, biserca primara, biserica lui Hristos nu biserica Baptisa (biserica botezului)… e mai bine sa fii crestin Urmas al lui Hristos, care calca pe urmele Lui… pazeste ce El a pazit, traieste cum El a trait, slujeste cum El a slujit, sufera cum El a suferit, si moare cum El a murit.. Hade-ti sai conducem pe oameni la Hristos nu la o doctrina la un crez, chiar fie el CEL MAI BUN CREZ…

 29. Vlad said

  Prin atata vorbarie se pierde esenta. Scopul final al oricarui crestin este asemanarea cu Dumnezeu. Cum te poti asemana cu un Dumnezeu pe care nu-L cunosti si de care te-ai lepadat cand ai renuntat la credinta ortodoxa in care au crezut bunicii nostrii, stra-bunicii si eroii neamului romanesc , in favoarea unei secte aparute din senin in 1600 si abea dupa 1800 in Romania? Sunt sigur ca multi ma vor acuza de nesimtire pentru postarea acestui mesaj si nici nu astept cuvinte frumoase. Vreau doar sa va fac sa reflectati si, daca este cazul, sa cercetati putin istoria. Cu iubire, un frate intru Domnul!

  • solideogloriablog said

   Vlad, imi pare rău că n-ai reuşit să prinzi ideea articolului. Fie nu ai vrut să-l înţelegi, fie nu l-ai citit în întregime sau, aşa cum se obişnuieşte, ai venit deja cu prejudecăţile de-acasă. Articolul meu nu face reclamă la un cult (nici măcar cultul baptist) ci la o relaţie personală cu Dumnezeu pe care religia nu ţi-o poate da. Faptul că religia nu te apropie de Dumnezeu este dovedit de starea morală a româniei care se numeşte stare creştină dar abia mai respire afundată în mocirla păcatului.
   Ideea ta cu vechimea mă face să înţeleg că tu nu ştii ce este cu adevărat un creştin, cum şi de unde vine credinţa şi ce este cu adevărat Biserica. Credinţa creştină nu se moşteneşte din tată-n fiu şi nu este trecută în testamentul părinţilor. Istoria lui Israel dovedeştă că până şi din părinţi credincioşi au ieşit mari idolati. Ideea asta cu moştenirea credinţei uşurează munca unei religii majoritare: dacă reuşeşti să înşeli pe oameni sî creadă minciuna asta ii ţii legaţi de Biserică chiar dacă n-au nici un Dumnezeu pe lume. (fă un sondaj şi întreagă câţi mai cred în Dumnezeu cu toate că, de ochii lumii mai ţin o tradiţie moartă în care nu cred.)
   Dacă vechimea contrază, atunci te rog răspunde-mi “Când a apărut Biserica Ortodoxă?” Şi dacă-mi vei răspunde la 1054 sau altcândva după Domnul Isus, atunci potrivit raţionamentului tău, un mosaic ar putea să-ţi spună că ortodoxia este o credinţă sau religie falsă. De ce? pentur simplul fapt că mozaicii vin de pe vremea lui Moise…. Vlad, logica asta nu tine. Îţi tai singur craca de sub picioare. Valoarea credinţei în Dumnezeu este cercetată nu atât de mult pe orizontală înapoi cât pe verticală prin relaţia cu Dumnezeu. Dacă citeşti Matei 16 unde apostolul Petru face acea frumoasă mărturie de credinţă cum că Domnul Isus este Fiul lui Dumnezeu, Domnul Isus îi spune: “nu carnea şi sângele ţi-a descoperit lucrul acesta ci Tatăl Meu care este în ceruri.” iar în Ioan 1 spune că “cei care au primit pe Isus Hrisos au devenit copii ai lui DUmnezeu născuţi nu din sânge, nu din voia firii lor, nici din voia vreunul om ci din Dumnezeu.” Părinţii lui Petru n-au fost creştini, dar el a devenit creştin cu toate că înainte a fost mosaic…credinţa I-a fost descoperită de sus de la Dumnezeu. Şi aşa cum spune Ioan, naşterea din nou nu este una naturală cum spui tu, nu este nici prin voia vreunul om ci din Dumnezeu.
   Ideea este următoarea: credinţa creştină nu se evaluează în ani vechime şi nici chiar în continuitate cu tata şi bunicul…etc. Sunt trei elemente care-mi dau încrederea şi convingerea că sunt creştin şi copil al lui Dumnezeu: Originea credinţei mele este Dumnezeu. Suportul credinţei mele este Biblia. Trăirea mea este în conformitate cu trăirea şi învăţătura apostolilor.
   Vezi cum mă raportez la trecut? prin întrebarea “mă asemăn eu cu ei în trăire?” În Evrei 13 spune “uitaţi-vă la sfârşitul felului lor de vieţuire şi urmaţi-le credinţa.” Ce-mi foloseşte să spun că sunt urmaşul lui Petru şi Pavel dacă eu trăiesc în curvie şi minciună? Ce-mi foloseşte să-l sărbătoresc pe Ioan Botezătorul (care n-a băut picătură de alcool) prin beţie iar pe Fecioara Maria prin tot felul orgii sexuale de care România este inundată?
   Vlad, ai tăria şi fii sincer! Nu te costă nimic. Nu mai lua apărarea unui cult şi nu mai face reclamă unui cult ci fă-i reclamă Domnului Isus Hrisos pentru că El este Mântuitorul. Asta fac şi eu. Nu uita, credinţa nu este în ceea ce izbeşte ochiul, în clăduiri impunătoare şi aurite sau în ceremonii fastuoase ci într-o viaţă curate şi sfântă în simplitate.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: