Soli Deo Gloria

Din El, prin El si pentru El sunt toate lucrurile. A Lui sa fie gloria in veci! Amin. Rom.11.36

Lumea de langa noi- Originea

Posted by Calea Domnului on December 27, 2007

Dupa cum Imparatia lui Dumnezeu isi are originea in Dumnezeu, in Hristos- Stapanul ei tot asa si lumea ca imparatie, ca sistem isi are originea in Stapanul ei. De aceea pentru a afla originea lumii si spiritul ei trebuie sa descoperim cine este stapanul ei.  

Ioan 16.11 stapanitorul lumii acesteia este judecat…

Ioan 18.36 „Imparatia Mea nu este din lumea aceasta” a raspuns Isus

Satan este cel ce conduce si sta la carma sistemului lumii. Dumnezeu conduce lumea ca univers insa lumea ca sistem il are conducator pe satan. Imparatia Domnului Isus este complet distincta de lumea aceasta. Lumea ca sistem nu prezinta nici cel mai mic interes pentru Domnul Isus.

1 Ioan 5.19 Stim ca suntem din Dumnezeu si ca toata lumea zace in cel rau

Un crestin trebuie sa stie ca isi are originea in Dumnezeu dar tot la fel de bine trebuie sa stie si ca toata lumea zace in cel rau. Astfel putem sa constientizam mai bine separarea categorica ce exista intre noi si lume cu toate ca locuim impreuna cu ea si in mijlocul ei.

In timp ce noi originam din Dumnezeu, lumea isi are originea in cel rau si mai mult de atat nu se poate elibera de cel rau ci zace in cel rau.

1Ioan 5.4 …oricine este nascut din Dumnezeu biruieste lumea si ceea ce castiga biruinta asupra lumii este credinta noastra.

Cum poti birui pe cineva daca nu lupti cu cineva? Nu exista biruinta fara lupta si nu exista lupta daca nu sunt beligeranti. Tot asa si cu cel nascut din Dumnezeu si lumea: ce inseamna ca cel nascut din Dumnezeu biruieste lumea? Inseamna ca lumea se alfa in conflict, in lupta cu cei nascuti din Dumnezeu. Intre ei nu exista si poate fi pace si intelegere iar noi trebuie sa fim constienti de asta.

Putem deci incheia noi un tratat de pace cu Lumea? Poate crestinul sa traiasca in pace cu lumea? Se pare ca nu- intre noi si lume nu exista solutie de compormis: ori biruim lumea ori suntem biruiti de ea. Domnul Isus Insusi n-a incercat sa faca compromis cu lumea si ne indeamna si pe noi nu sa ne impacam cu lumea ci ne-a incurajat „in lume veti avea necazuri dar indrazniti, Eu am biruit lumea.”(Ioan 16.33)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: