Soli Deo Gloria

Din El, prin El si pentru El sunt toate lucrurile. A Lui sa fie gloria in veci! Amin. Rom.11.36

Tsunami din Japonia si Sfarsitul lumii

Posted by Calea Domnului on March 13, 2011

Daca vrei sa intelegi stirile trebuie sa le asculti cu Biblia in mana. Altfel ai pierdut esentialul. Fara o intelegere corecta a Sfintelor Scripturi, mass-media este instrumentul cel mai potrivit pe care diavolul il foloseste cu succes in dezinformarea si denaturarea adevarului pentru oameni. Nu vreau sa spun prin aceasta ca nu a fost un tsunami in Japonia. Ba da, cred ca a fost o tragedie asa cum am vazut cu totii. Problema este ca in ciuda multitudinilor de imagini si videoclipuri, in ciuda comentariilor facute s-a pierdut Esentialul.

Desi am putut citi titluri precum „Apocalipsa…” sau „Sfarsitul lumii..,” titluri care ne dau impresia ca ei dau crezare scrierilor sfinte,  totusi metoda de abordare a realitatii si a informatiilor primite din Japonia a exclus cu totul din ecuatie persoana lui Dumnezeu. Numele lui Dumnezeu nu este pomenit. Pentru lume, Dumnezeu este absent. Se vorbeste despre „dezlantuirea Naturii.” Pentru pressa, tragedia din Japonia este o intamplare, un accident si nu o intentie sau o hotarare divina.

Ce scrie in Biblie despre astfel de evenimente? Iata ce a spus Domnul Isus in Sfanta evanghelie dupa Luca:

 

Vor fi semne in Soare, in Luna si in stele. Si pe Pamant va fi stramtorare printre natiuni care nu vor sti ce sa faca la auzul urletului marii si al valurilor. Oamenii isi vor da sufletul de groaza in asteptarea lucrurilor care se vor intampla pe Pamant caci puterile cerurilor vor fi clatinate. Atunci vor vedea pe Fiul Omului venind pe un nor cu putere si glorie mare. Cand vor incepe sa se intample aceste lucruri sa va uitati in sus si sa va ridicati capetele pentru ca izbavirea voastra este aproape.” (Luca 21.25-28)

 

Se implinesc aceste lucruri? Da, chiar sub ochii nostri. Chiar zilele-acestea s-a vorbit la stiri despre explozii solare care au avut loc chiar luna trecuta. Se spunea cum acestea pun in pericol activitatea satelitilor, schimbarea polilor pamantului, posibilitatea de a dirija zborurile navelor aeriene si ca ar pune in pericol si viata pe Pamant.

Nu doar Biblia vorbeste despre semne in Luna ci si stirile. Tot zilele-acestea se spunea ca Luna se apropie mai mult de pamant si ca asta ar fi cauzat cutremurul si inundatiile din Japonia. Oamenii de stiinta au cercetat si au observat ca de fiecare data cand Luna s-a apropiat mai mult de Pamant, omenirea s-a confruntat cu eruptii vulcanice, cutremure, inundatii, uragane, trunami si alte catastrofe naturale.

De asemenea am mai vazut la stiri ca intr-adevar „oamenii nu stiu ce sa faca la auzul urletului marii si al valurilor” si oameni in Japonia chiar au murit pur si simplu de groaza. De multe ori am citit asta in Biblie si n-am avut idee la ce se refera. Acum stiu sau poate ca am macar o idee.

 

Ce am inteles eu de la stirile despre tsunami din Japonia?

 

1. Am inteles ca  Dumnezeu dispune de natura si ne vorbeste prin natura. Nu este prima data cand o face. Prin natura, printr-o stea a vorbit magilor din rasarit despre nasterea Domnului Isus dar tot prin natura, printr-un potop de ape a nimicit lumea din vremea lui Noe. El nu doar ca a creat totul dar dispune de tot; toate sunt in mana Lui. In timpul lui Moise a despicat apele Marii Rosii iar apele raului Iordan s-au oprit in loc pentru a permite trecerea Chivotului Sfantului Legamant. Cand profetul Iona nu vrea sa asculte de Dumnezeu, din nou Dumnezeu starneste o furtuna uriasa pe mare pentru a-l intoarce pe profet acolo unde il chemase Dumnezeu. Mai aproape de noi in timp, inca odata vedem cum Dumnezeu are autoritate asupra naturii si dispune de aceasta atunci cand, fiind in barca cu ucenicii Sai pe timp de furtuna in mijlocul marii, Domnul Isus porunceste vantului si marii sa se potoleasca. De asemenea, evangheliile ne vorbesc despre umblarea pe apa, pe mare a Domnului Isus. Dumnezeu S-a folosit si in trecut de creatie, Se foloseste si in prezent si o va face si in viitor asa cum Biblia ne instiinteaza. In creatie Dumnezeu ne transmite mesajul Sau si atentionarile Lui. Nu este intamplare si nu este un accident sau capriciile naturii.

2. Am mai inteles inca odata ca omul este asa de mic in fata maretiei lui Dumnezeu. Am vazut case purtate de ape, cladiri imense care se scuturau ca un bloc de gelatina, zeci de autoturisme care pluteau in deriva ca niste gandaci inecati si, uluitor, vapoare care ajung in mijlocul campului, nu la un metru sau doi de tarm ci la sute sau poate chiar mii de metri in mijlocul culturilor agricole. Realizarile celei mai inalte tehnologi si eforturile a milioane de oameni au fost spulberate intr-o clipa. Ce este omul impotriva lui Dumnezeu…?! Ce-a putut face omul?!

3. Am inteles ca lumea nu este pregatita pentru sfarsitul ei. Pentru o clipa, cu totii am uitat de crizele politice, financiare si sociale din tarile noastre si ne-am adus aminte cat de trecatori suntem. Iminenta confruntarea cu moartea cutremura inca fiinta omului modern aflat pe culmile progresului. Omul cu toata stiinta si priceperea lui nu este inca pregatit sa se confrunte cu moarte si misterul ei. Totusi, posibilitatea confruntarii cu moartea ne ofera sansa sa reflectam asupra vietii.

Ce ne ascund stirile?

De obicei cand spui ceva, spui ca sa descoperi. Exista si un mod de a spune ceva dar pentru a ascunde. Ce ne ascund stirile dar ne descopera Biblia cu privire la sfarsitul lumii? Luca 21.27 „Atunci vor vedea pe Fiul Omului venind pe un nor cu putere si glorie mare.” Evanghelistul Luca ne spune ca dupa aceste semne din natura urmeaza un eveniment pe care crainicii de televiziune se tem sa-l pomeneasca: este vorba despre revenirea Domnului Isus Hristos numit aici „Fiul omului.”

2012” este un film care prezinta o idee cu privire la ceea ce se crede a fi sfarsitul lumii. Poti vedea acolo calamitati naturale, panica, groaza, moarte. Dar stiti ce nu veti vedea acolo? Revenirea Domnului Isus nu este pomenita. Acest adevar care este de fapt cheia intelegerii sfarsitului lumii, tocmai acesta este omis intentionat ca lumea, fiind informata sa fie de fapt dezinformata.

Care este deci rostul catastrofei din Japonia si a altora de acest gen? Potrivit Bibliei acestea sunt niste semne. Iar rostul semnelor este sa indice spre ceva, sa atraga atentia asupra a ceva. In cazul nostru, aceste semne ne avertizeaza ca urmatorul eveniment cu care lumea va fi confruntata va fi revenirea Domnului Isus.

Nu trebuie sa te mire faptul ca lumea nu asteapta revenirea Domnului Hristos. Nici cand a venit prima data n-a fost asteptat. Foarte putini si neinsemnati au fost aceia care L-au recunoscut pe Domnul Isus ca Domn, ca Stapan si Rege. Asta nu L-a impiedicat sa nu vina atunci si nu-L va impiedica sa revina acum. De fapt, chiar El a spus ca lumea nu va fi pregatita pentru revenirea Lui. Pentru a ilustra acesta fapt, s-a asemanat pe Sine cu ”un hot” care vine atunci cand nu te astepti. De asemenea, faptul ca Domnul Isus stia ca lumea nu va fi pregatita pentru venirea Lui se arata si din avertismentele repetate facute ucenicilor Sai de a veghea.

 

„Cand vine sfarsitul lumii?” sau „Cum ma pregatesc pentru sfarsitul lumii?”

Multi ar vrea sa afle raspunsul la aceasta intrebare. Personal cred ca mai intelept este sa pui intrebarea corecta si sa doresti raspunsul corect la intrebarea corecta. Problema nu este „Cand vine sfarsitul lumii?” ci „Cum ma pregatesc pentru sfarsitul lumii?”

Intrebarea corecta este „Cum sa ma pregatesc pentru sfarsitul lumii?” dar cum sa te pregatesti daca nu stii ce este sfarsitul lumii?! Nu  poti sti cum sa te pregatesti daca nu sti pentru ce trebuie sa te pregatesti. Si aici ne dezinformeaza mass-media ca sa fim gasiti nepregatiti. Daca sfarsitul lumii inseamna doar dezastre naturale (asa cum spun televiziunile)  este si normal ca n-ai cu ce sa te pregatesti decat sa-ti astepti cu disperare moartea pentru ca, cine poate face ceva impotriva acestor calamitati? Cu ce sa te aperi? Daca insa, sfarsitul lumii culmineaza cu revenirea Domnului Isus Hristos (asa cum spune Biblia), atunci inseamna ca trebuie sa ma pregatesc pentru intalnirea cu El prin pocainta de pacate si trairea unei vieti curate, sfinte.

 

Trebuie sa ne temem de sfarsitul lumii?

Daca sfarsitul lumii inseamna doar dezastre naturale, atunci trebuie sa ne ingrozim cu totii. Daca sfarsitul lumii presupune si revenirea Domnului Isus (asa cum spune Biblia) atunci, raspunsul il gasim tot in Biblie in textul amintit la inceput: unii isi vor da sufletul de groaza iar altii vor ridica privirile spre cer cu bucurie pentru a intalni pe Domnul Isus. Daca esti in pace cu Dumnezeu si ai pe Domnul Isus in inima ta, cu siguranta ca sfarsitul lumii nu este motiv de groaza ci este cea mai mare bucurie a unui crestin. De ce bucurie? Pentru ca asa cum spune Domnul Isus „izbavirea voastra se apropie.” Da, Domnul Isus este izbavirea noastra. Pamantul acesta nu este casa noastra. Lumea aceasta nu este familia noastra. Nu ne-am saturat noi de minciuna din jur, de ura, de nedreptate, de boli, de framantarile sociale, de amenintarile cu pierderea serviciului sau alte probleme de acest gen? Ba da, izbavirea noastra este aproape. Omenirea a experimentat toate formele de guvernare: anarhie, dictatura, monarhie, democratie, comunism, capitalism. Doar teocratia, guvernarea lui Dumnezeu este ceea ce noi avem nevoie. De aceea Biblia spune ca sfarsitul lumii inseamna si ca „imparatia lui Dumnezeu este aproape.” (Luca 21.31)

Atitudinea fata de sfarsitul lumii spune din ce categorie faci parte, cine esti. De asemenea, cine esti determina cum te pregatesti pentru sfarsitul lumii. O veste buna: sfarsitul inca n-a venit. Mai poti astazi sa-ti schimbi viata prin pocainta si credinta in Domnul Isus. Daca nu vrei sa te temi de sfarsitul lumii, hotaraste astazi sfarsitul vietii tale de pacat si inceputul intoarcerii tale la Dumnezeu.

Advertisements

4 Responses to “Tsunami din Japonia si Sfarsitul lumii”

 1. puidebach said

  Dupa ce am citit aceste randuri, am stat sa ma gandesc cat vom mai rabda aceste chinuri pamantesti? Dar nu trebuie sa gandim asa, ci trebuie sa fim crestini cu adevarat si pur si simplu sa ne pregatim pentru venirea Domnului Isus Hristos (desigur, sa-i pregatim si pe altii care nu-L cunosc). Dumnezeu sa ne dea har !

 2. radusamuel said

  Dumnezeu sa ne ajute sa fim dintre cei care in astfel de vremuri continua sa se sfinteasca, luand seama la semnele ce prevestesc apropierea revenirii Lui.

  Binecuvantari vesnice

 3. Vingan Katalin said

  asta ii doar inceputul suferintei!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: