Soli Deo Gloria

Din El, prin El si pentru El sunt toate lucrurile. A Lui sa fie gloria in veci! Amin. Rom.11.36

Au gasit originalele Bibliei

Posted by Calea Domnului on May 1, 2010

Nu sunt la mine. De fapt, d-l Gigi mi-a spus ca ei, martorii lui Iehova detin originalele. Mai jos am preluat si alte afirmatii din comentariile martorilor Gigi si Marcu spre a sublinia logica ieftina si minciuna cu care induc in eroare pe cei nestiutori:

6. D-l Marcu spune: “Cum au putut sa scoata demoni ?? Oooo,…pt.aceasta nici nu trebuie sa-l slujesti neaparat pe Isus….te ajuta “taticul” demonilor…Cititi va rog la Matei 7:21-23…Vedeti ce afirmatii faceti daca nu aveti un studiu profund,sistematic si tematic al Bibliei ??

D-le Marcu va permiteti sa contraziceti pe Insusi Domnul Isus. Dvs vorbiti de “studiu sistematic” dar nu stiti ce este unul. Cititi va rog Matei 12.24-27. Domnul Isus chiar a fost acuzat de farisei ca scoate draci cu ajutorul domnului dracilor. [Dvs repetati greseala fariseilor.] Domnul Isus dezminte asta si spune ca este imposibil: daca satana ar scoate afara pe satana atunci imparatia lui nu poate dainui. Satana nu e chiar asa naiv pe cat credeti dvs. Oameni buni, de ce nu folositi textele clare pentru a sustine adevarul? De ce fugiti la texte care va permit sa inserati interpretari eronate care sa sustina apoi minciunile dvs?  Textul amintit de dvs nici macar nu pomeneste ceva de domnul dracilor. Dvs se pare ca aveti libertatea sa puneti in gura Domnului lucruri pe care nu le-a spus niciodata si prin care s-ar si contrazice.

 

5) D-l Marcu spune : « deabia DUPA ce devine Rege asupra cerului si pamantului deopotriva primeste de la Tatal “toata puterea in cer si pe pamant”.Dovada concludenta este si faptul ca,in prezent.dumnezeul acestei lumi pamantene continua a fi Satan.”

Va rog sa-mi spuneti cine are dreptate dvs sau Domnul Isus pentru ca Domnul Isus spune „toata puterea MI-A FOST DATA in cer si pe pamant.” Va laudati cu greaca si alte limbi clasice. Sunt convins ca stiti si timpul si diateza verbelor in limba romana. Deci: cine minte?

Ce numiti dvs „dovada concludenta”?!! Atunci cum au putut sa scoata draci daca Domnul nu era si este mai tare decat satana? Nu este Invierea dovada concludenta ca satana este infrant? Dumnezeu ingaduie satanei aceasta perioada dar asta nu inseamna ca este mai tare decat Domnul si ca Domnul nu are putere acum asupra lui.

4. D-l Marcu spune: „Unde scrie in Biblie ca Isus este IHWH ?? Concluzia dvs.ca daca Fiul si Iehova sunt Adonai atunci Fiul este IHWH,este cam asa: eu sunt directorul unei firme de transport cu 12 salariati;Alin Ardelean este directorul altei firme de transport ,Edy Spedition,cu 2500 de salariati.Atunci,dupa logica dvs.eu sunt Alin Ardelean”

Domnilor faceti grave erori de logica; atentie! Creatia nu este „alta firma de transport”. Creatia este una singura, adica este unica. Nu este o „alta” creatie. Creatia are un singur „Director”. Hai sa va spun cum ar fi trebuit sa dati dvs exemplul:

a)      exista o singura firma de transport si are un singur director

b)      dvs sunteti directorul

c)      documentele arata ca Alin Ardelean este numele directorului firmei de transport

d)     Concluzia: pe dvs va cheama Alin Ardelean

Daca vreti cu adevarat sa gasiti raspunsul la intrebarea dvs, este nevoie totusi de o logica elementara corecta. Intrebati pe orice de pe strada care nu este Martor al lui Iehova si va va spune raspunsul corect.

3. D-l Marcu spune: „Ca Isaia scrie despre Tatal ca este Cel dintai si Cel de pe urma,este incontestabil.Ca Ioan scrie despre Fiul ca este Cel dintai si Cel de pe urma,este la fel incontestabil.Ambele texte sunt canonice… Sa observam ca Ioan sau mai bine-zis tot Isus- se limiteaza la “Cel dintai si Cel de pe urma”,fara a mai continua precum Isaia,cu “in afara de Mine nu este Dumnezeu” (BC)….Deci,indubitabil,atat Tatal cat si Fiul sunt “Cel dintai di Cel de pe urma”.

Domnule Marcu iata inca odata ca nu puteti trece peste limitarile impuse de mai marii dvs: textul nu spune „Cei dintai si cei de pe urma” ci „Cel …si Cel…” Domnilor, dupa gramatica limbii romane, cred ca pana in clasa a IV-a se invata ca este vorba de numarul singular. Cum puteti spune „atat Tatal cat si Fiul sunt Cel…”?!!! Parca ziceati ca nu credeti in Trinitate….Imi dau seama ca n-ati prins ideea si argumentul meu. Mai cititi inca o data postul.

2. D-l Marcu spune: „De altfel,atributul SHADDAI sau in greaca PANTOKRATOR = ATOTPUTERNIC,niciodata nu este atribuit in Biblie lui Isus.Aceasta pt.Hope….Sau imi aratati dvs.MACAR UN SINGUR TEXT unde ii este atribuita Atotputernicia lui Isus ???

Ati mai repetat ideea asta si in alt comentariu. Domnule Marcu, citeste te rog Apocalipsa 1.8 Eu sunt Alfa si Omega, Inceputul si Sfarsitul” zice Domnul Dumnezeu „Cel ce este, Cel ce era si Cel ce vine, Cel atotputernic” In greaca scrie „pantokrator”. Sunteti multumit?  Daca nu sunteti lamurit, cititi un verset mai sus ca sa vedeti ca este vorba de Domnul Isus intrucat spune  ca a fost strapuns. O alta surpriza, tot aici, daca cititi cu atentie spune „Domnul DUMNEZEU.”

1. D-l Gigi spune:” Stimate domn,NOI NU AVEM O ALTA BIBLIE.Nu.Noi avem o Biblie mult mai corect tradusa,…. AVEM SINGURA (dupa stirea si cercetarile mele ) TRADUCERE CARE NU ARE CONTRADICTII IN TEXT…….si nu in ultimul rand cu intregul Bibliei. Iar noi nu ne laudam cu originalele;le detinem si le aratam tuturor…”

a)      daca nu aveti o alta Biblie atunci inseamna ca sunt la fel. Daca sunt la fel de ce totusi spuneti ca dvs aveti singura biblie….etc. Din moment ce v-ati facut o Biblie a dvs inseamna ca ceva nu v-a convenit la cealalta. Asa ca este „o alta Biblie.”

b)      Ar fi interesant de analizat ce inseamna pentru dvs „contradictie”. Tare ma tem ca pentru dvs contradictie este tot ce nu puteti pricepe sau ce nu se potriveste cu doctrina martorilor. Eu mai degraba as spune „nu are contradictii cu doctrina iehovista” nu „contradictii in text.” Cred si eu ca nu mai sunt „contradictii” dar nici „taine duhovnicesti”. De fapt, ceea ce dvs numeati „contradictii” era de fapt amprenta caracterului divin al scrierilor sfinte. Aveti acum o alta biblie, una fireasca pentru minti neregenerate care de fapt nu puteau suporta adevarurile inalte ale lui Dumnezeu.

Cum asa..?!!!! Detineti originalele Bibliei? Toata lumea stie ca originalele nu mai exista. Cat de usor domnilor va jucati cu minciuna… Ce e si mai trist este faptul ca n-aveti nici o remuscare, rusine sau parere de rau. Trebuie sa recunosc faptul ca afirmati minciuna cu mare convingere.  Nu e de mirare ca si dvs ajungeti sa credeti ceea ce spuneti. Va amintesc ca Diavolul este Tatal minciunii. Nu e de mirare ca negati pe Fiul intrucat El este …Adevarul

4 Responses to “Au gasit originalele Bibliei”

 1. gigi said

  Unde am spus eu ca am gasit originalele Bibliei ?? Cum aveti curajul unor astfel de minciuni ???
  Eu am primit Codexurile (Bibliile antice) care sunt copii dupa scrierile originale !!!

  • solideogloriablog said

   D-le Gigi, ceea ce am notat mai sus este copie din mesajul dvs. Asa v-ati exprimat dvs. Poate data viitoare veti fi mai atent. Nu va mai jucati cu cuvintele. Eu unul cred ca nu mai exista nici un original nicaieri.

 2. solideogloriablog said

  D-le Gigi m-am uitat in Biblia ebraica si am vazut ca intr-adevar Adonai este un titlu si poate fi adresat mai multor persoane. Deci ati avut dreptate.

 3. DAVID K said

  Clarificarea cu privire la manuscrisele originale nu poate fi abordata in spatiul acesta limitat stiindu-se cat de mari dezbateri se dau de catre cercetatorii bibliei. Sunt cateva aspecte importante care ar trebui clarificate atunci cand vorbim despre “originale” ca manuscrise. Trebuie inteles ca oricat de fundamentalisti am fi in onvingerile noastre aevanghelice, noi astazi, nu mai avem nici un original, ce au fost generate in scris de mainile scriitorilor si editorilor bibliei. Ceea ce avem astazi sunt doar copii foarte fidele dupa originale care sunt o dovada extraorinara a autentica a bibliei.Noi lucram, studiem si analizam codexuri care dateaza de pe la inceputul sec. III-lea, in cel mai bun caz sfarsitul sec.II,dar nu avem nimic scris de insasi mana lui Pavel. In aceasi situatie se afla si manuscrisele VT care au fost descoperite pana astazi si totusi ele depun o buna marturie despre legile lui Dumnezeu.
  Aici apar cateva aspecte care treuie mentionate:
  – Cu toate ca nici o comunitate crestina nu detine manuscrisele originale, ele totusi au in posesie manuscrise care au fost copiate cu erori umane,si in ciuda acestora ele sunt o reproductie detul de fidela originalelor precedente ce nu au supravietuit sau nu au fost inca descoperite. In lumina acestui fapt nu se poatea afirma deci ca aceste manuscrise nu sunt Cuvantul autentic a lui Dumnezeu. Faptul ca Moise a primit legea scrisa pe pietre nu inseamna ca orice reproducere fidela acelor cuvinte nu sunt Cuvantul lui Dumnezeu. In esenta Cuvantul, revelarea de Sine a lui Dumnezeu este atat o forma existentiala cat si una materiala. In contextul VT si NT Cuvantul lui Dumnezeu reprezinat o impletire intre Diviniate si Umanitate pentru a transmite umanitatii Voia lui Dumnezeu. Deci Cuvantul la originea lui, atunci cand a fot generat de Dumnezeu era perfect desavarsit insa transmiterea( in cazul nostru copierea) a suferit unele modificari si erori umane. Cuvantul ramane real, infailibil, perfect, pentru oameni.

  – Cu toate ca avem mii de manuscrise ( peste 25,000 de copii) ele difera in mod subtantial intre ele chiar daca unele dintre cele mai vechi dintre manuscrise au variante diferite care sunt greu de acceptat pentru crestinatatea evanghelica. Am fi fost de dorit ca toate copiile sa fie facute cat mai fidel insa erorile au fost atat intentionate cat si mare majoritate neintentionate.

  -Erorile in manuscrise confirma ca traditia prin care s-au transmis a fost una supusa slabiciunii umane si totusi dupa mai bine de 20 de veacuri pentru NT si 30-40 pentru VT avem relatari deosebit de autentice si clare ale evenimentelor biblice din toate timpurile. Deci chiar daca suntem la o distanta semnificative de prezentul evenimentelor biblce totusi singurele conectii sunt manuscrisele care au o acuratete de peste 98 % in mai toate cazurile.
  – Chiar daca ar fi sa nu avem nici un mansucris al NT si prin asurd sa presupunem ca nu am avea access la nici o copie al NT totusi exista atat de multe citate ald NT in scrierile parintilor bisericii incat se poate reconstitui usor NT in proportie de 90 %.
  Va urma

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: