Soli Deo Gloria

Din El, prin El si pentru El sunt toate lucrurile. A Lui sa fie gloria in veci! Amin. Rom.11.36

Primul sărut

Posted by Calea Domnului on February 12, 2010

Nu am realizat prea bine cum a fost…

S-a petrecut aşa repede! Nici un blitz nu a reuşit să-l surprindă !

Ce ştiu sigur e că îmi mai doream încă unul. Cel puţin unul…

Extraordinar ! Să fii iubit/ă de presoana pe care o iubeşti ! Să exprimi acest lucru şi fizic ! Să doreşti să fii aproape, mai aproape, tot mai aproape…

Era PRIMUL SĂRUT !

Ne ştiam din copilarie, dar nu ne cunoşteam mai deloc. Am crescut în acelaşi oraş, am mers la aceeaşi biserică, am fost implicaţi în diferite activităţi în biserică împreună cu alţi tineri, dar târziu « am aflat » unul de altul.

Viaţa ne-am continuat-o în localităţi diferite mulţi ani. Tot felul de frământări… Modelare.

Am cunoscut însă un dar nemeritat!

O zi de ianuarie avea să fie referinţa. Dumnezeu avea să ne direcţioneze pe un drum împreună întreaga viaţă. 24 ianuarie… Ziua Unirii Principatelor, dar şi ziua în care am hotarat să facem paşi împreună spre a forma o familie.

Aveam atunci aproape 25 de ani şi el aproape 29!

Ca prieteni am hotărât că va fi spre binele nostru să ne limităm atingerile fizice.

O, da, vedeam în jurul nostru fete şi băieţi care erau aşa de apropiaţi fizic… Ne doream şi noi să ajungem acea zi… Dar VOIAM să o păstrăm deosebită!

Cucerirea fizică se dovedea a fi extraordinară pas cu pas !

Când a fost PRIMUL SĂRUT?

ÎN FAŢA LUI DUMNEZEU, LA ALTAR, CA SOŢ ŞI SOŢIE! Greu de crezut ?

« Abia atunci a fost primul sărut !? » Cam aşa a reacţionat o colegă de masterat căreia i-am povestit. Da, surprinsă în mod extraordinar.

Nu e o nebunie să-ţi refuzi intimitatea fizică atunci când ştii că te vei căsători cu acea persoană ?

Ei, ce părere ai avea de o casă care nu are temelie ? Poate că nu se vede că nu are temelie, dar mai târziu, dacă o furtună puternică o loveşte, s-ar putea să se prăbuşească. Cu cât o temelie e mai adâncă şi bine turnată, cu atât casa e mai trainica. Apropierea fizică fără apropiere sufletească e începutul construcţiei unei case fără temelii. APROPIEREA SUFLETEASCĂ E MAI PROFUNDĂ CÂND NU SE PUNE ACCENT PE APROPIEREA FIZICĂ.

Când faci un cadou deosebit, îţi place ca cel căruia i-l dăruieşti să îl vadă înainte de eveniment, sau doreşti să-i faci o surpriză specială? INTIMITATEA FIZICĂ E CADOUL DEOSEBIT PENTRU DUPĂ CĂSĂTORIE !

Într-o lume în care primul sărut este experimentat probabil, în medie, la vârsta de 12-16 ani, nu e ciudat să îţi impui asemenea limite ?

Da, foarte ciudat ! Şocant de-a dreptul !

Şi totuşi, atât de aducător de bucurie !

Şocul atrage atenţia ! Poate fi şoc traumatizant sau benefic !

Primul sărut pentru noi a fost începutul unei vieţi de familie aflate sub privirea lui Dumnezeu ! Şi acum, la aproape un an după căsătorie, ne aducem cu bucurie aminte de stângăcia, dar şi de emoţiile trezite de acest prim act de intimitate fizică.

Chiar dacă a fost un şoc pentru tine să auzi că se poate trăi în bucurie şi armonie chiar fără a încerca diferite tipuri de sărut cu diferite persoane, uite că  se mai poate şi azi !

Care e avantajul ? O viaţă armonioasă, fără remuşcări, cu bucurie alături de soţul/soţia ta ! Şi mai ales plăcută lui Dumnezeu !

Cine m-a sfătuit la aşa ceva ? Nu am căutat sfat la specialiştii în săruturi sau relaţii intime ! Am căutat îndemn la SPECIALISTUL relaţiilor intime, la Domnul Isus (da ! chiar El !), Cel ce a fost de faţă când bărbatului şi femeii i-au fost modelate trupurile, când li s-au creat hormonii şi când li s-a dăruit personalitate !

ALEGE SĂ ŞOCHEZI PRIN BINE !

Emanuela Geabou

 

PS. Cum a fost primul tău sărut?

Advertisements

7 Responses to “Primul sărut”

 1. Aphazel said

  Sunteti cumva niste limitati (era sa scriu retardati, pardon, nu vreau sa fac exces de zel) care au bani sa dea pe coli + tus de imprimanta/ xerox? Scuzati-mi curiozitatea bolnavicioasa, dar care e rostul impartirii acestor pliante? Carei secta apartineti?

  • solideogloriablog said

   Aphazel nu stiu daca astepti raspuns la intrebarile tale. Daca as fi un retardat sau limitat asa cum spui tu, incercarea mea de a-ti raspunde ar fi o jignire la adresa inteligentei tale. Cum ai putea sa astepti un raspuns de la un retardat sau ce valoare ar avea el?!
   Cat despre coli, tus/ imprimanta/ xerox nu te ingrijora. Sufletul tau si fericirea tinerilor este mult mai pretioasa pentru noi. Nu ne uitam la bani. Sunt trecatori. Sufletul tau este etern si vrem sa ai parte de fericire si aici in viata si dupa moarte.
   Cat despre atitudinea ta… citeste in Biblie la Matei 5.11-12 (sau cere ajutor cuiva) si vei intelege mai mult.
   O seara buna

   • Aphazel said

    Si totusi intrebarii legate de secta nu ati raspuns…asta ma interesa pe mine mai mult…ceea ce apreciez este ca aveti un ideal…sau mai bine zis iluzie. Fiecare face ce vrea cu “sufletul” sau (hai sa recunoastem, asta e doar o notiune, tuturor le-ar placea sa creada ca exista un dumnezeu si viata de apoi, ca va fi rasplatit dupa o viata de privatiuni si sacrificii si ca exista dreptate pentru toti…dar sa fim obiectivi, fiecare crede ce vrea si daca va mintiti pe voi cu ceva nu vad rostul de a spala creierasii altora mai naivi. Numai sectele umbla sa converteasca oamenii, cine are nevoie de Dumnezeul vostru il cauta singuri)
    Si n-am nevoie sa citesc biblia, am citit-o cu foarte multi ani in urma si nu doar odata, numai ca este doar o carte de fictiune si nimic altcvea. Nici macar nu este o carte impresionanta. Daca tot m-am obosit sa scriu atata, imi raspundeti si mie la intrebarea ignorata?

   • solideogloriablog said

    Aphazel
    “Din ce secta fac parte ?”- Daca scopul era ca cineva sa cunoasca o secta mentionam chiar in pliant. Scopul meu si al sotiei mele este ca tu sa cunosti o Persoana, pe Domnul Isus Hristos. Este singurul cu care ne mandrim si Caruia Ii facem reclama din toata inima intrucat El ne-a schimbat viata. Noi, prin indurarea Lui, Il reprezentam doar pe El. Nu te supara pe mine, dar cel putin acum nu iti pot da un nume de secta intrucat, ma tem ca nu cumva sa fii si tu influentata de « mitul sectant ».

    Avem un ideal…-spui tu. Toti avem un ideal. Bun sau rau, realizabil sau utopic. Scopul meu (nu vorbesc in numele unei grupari asa cum ti-am spus deja) este sa traiesc implinind voia lui Dumnezeu. Fericirea mea este in ascultare de El. Cel mai inalt ideal al meu este sa-L inalt prin viata mea pe Domnul Isus Hristos, Mantuitorul si Stapanul. Doar daca EL este o iluzie atunci si idealul meu este iluzie. Pana acum, la varsta de 30 de ani Domnul Isus este mai real decat orice. Si-mi doresc sa ajungi sa-L cunosti si tu !

    “Fiecare face ce vrea cu sufletul sau…” asa este. Poti face ce vrei cu sufletul tau, dar de ce n-ai face ce TREBUIE cu sufletul tau ?

    “Rasplatit dupa o viata de privatiuni…” Stai putin, eu sunt rasplatit deja si aici. Nu trebuie sa astept un « dupa. »

    Tu mai spui « viata de privatiuni ». Aphazel, Domnul Isus a murit pe cruce pentru mine, din dragoste. Invataturile Lui chiar daca nu mi-au convenit la inceput, cand am ajuns sa-L cunosc mai bine am vazut ca sunt tot spre binele meu. Eu nu le concep ca privatiuni ci sunt ceva normal, natural acum, pentru ca motivatia din spate nu este teama de pedeapsa ci dragostea pentru Dumnezeu.

    “Fiecare crede ce vrea…” Da, in final fiecare crede ce vrea dar daca nu li se prezinta decat minciuna omul va crede minciuna. Omul nu-si va exercita dreptul de a alege decat daca are intre ce sa aleaga. Eu ma vad nevoit sa le prezint alternativa. Da-i deci omului voie sa aleaga ! Nu e corect sa-i pui omului in farfurie o omleta stricata si sa-i spui apoi « mananca ce vrei ! » De foame va manca omleta stricata. Ziarele si televiziunea sunt pline de minciuna si imoralitate ca de exemplu « Privitul in decolteul femeilor lungeste viata barbatilor ». Daca eu sunt retardat pentru ca ii indemn pe tineri la o viata curata spunandu-le adevarul, atunci cel care a scris articolul ala, cum este ? Sunt convins ca la astfel de autori nu le-ai zis nimic de rau. Ok… Fiecare crede ce vrea ! Eu vreau sa le ofer si alternativa de a alege sa creada ce trebuie. Dumnezeu sa-i faca sa vrea sa creada ce trebuie !

    Totusi inca ceva… Multa vreme oamenii au crezut ca Soarele se invarte in jurul Pamantului. Mai tarziu s-a dovedit ca realitatea era cu totul alta. Te intreb : Se invartea Soarele in jurul Pamantului doar pentru ca unii credeau asa ? Sau nu va exista o judecata, nu exista Dumnezeu si iad doar pentru ca tu crezi ca nu exista ? Nu uita : realitatea este independenta de ceea ce crezi tu sau eu. Crede ce vrei dar asigura-te ca tu crezi ce TREBUIE !

    Cat despre « spalarea creierului » asta a facut-o deja mass-media si lipsa invataturii curate a Bibliei. Urmareste realitatea unde totul se reduce la show, destrabalare, ura si violenta- oameni condusi de instincte.

    Despre Biblie? n-ai inteles-o pentru ca n-ai fost pregatita pentru asta. Nici eu n-am inteles-o la inceput. Nici acum nu o inteleg si nici n-o voi intelege vreodata in intregime dar citesc zilnic din ea. Autorul ei este Dumnezeu si de-aia nu se intelege oricum. Trebuie smerenie si rugaciune. Totusi este cartea cea mai raspandita din toate timpurile. A fost si este invatatura pentru mari si mici, bogati si saraci, batrani, tineri si copii. Ea are un cuvant pentru toti si pentru orice stare. A fost mangaiere pentru cei ce-au suferit in inchisori sau martiri. Intr-o zi vei vedea ca a avut dreptate. Multi au luptat impotriva ei s-o distruga. Ei si stapanirea lor au trecut dar ea a ramas. Nu te-ai intrebat, de ce ?

 2. lianamorar said

  24 ianuarie ai spus?
  Exact intr-o zi de 24 ianuarie, in anul 2000 a inceput povestea de dragoste dintre mine si sotul meu. Si suntem tare fericiti ca are aceasta semnificatie, a unirii principatelor, iar pentru noi a sufletelor.
  Domnul sa binecuvinteze relatia voastra.

 3. imi said

  Da al Dumnezeului vesnic sa fie toata gloria!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: