Soli Deo Gloria

Din El, prin El si pentru El sunt toate lucrurile. A Lui sa fie gloria in veci! Amin. Rom.11.36

Cadoul si fericirea ta

Posted by Calea Domnului on January 12, 2010

O luna deosebita in an. Indiferent de criza economica sau politica din tara, luna decembrie aduce un plus de bucurie in viata fiecarui om. Indiferent chiar de starea material-financiara de acasa omul face tot posibilul sa se bucure un pic mai mult in aceasta luna si in special de sarbatorile din aceasta luna.

De ce o luna mai fericita? Pentru ca este o luna a cadourilor. Este luna cadourilor si se impart cadouri. Unii se bucura ca primesc un cadou, altii se bucura ca pot sa ofere un cadou iar altii se bucura ca pot sa profite si de unii si de ceilalti. Oricum, concluzia este ca un cadou aduce bucurie iar luna aceasta in mod deosebit se ofera si se primesc cadouri.

De unde a inceput totul? De ce luna decembrie a ajuns sa fie numita luna cadourilor? Pentru ca Nasterea Domnului este sarbatorita in luna decembrie si, cel putin la inceput Domnul Isus Hristos a fost considerat a fi cadoul lui Dumnezeu pentru noi oamenii. Intai de toate Dumnezeu a avut un dar, un cadou de facut oamenilor- Domnul Isus.

De ce doar o luna deosebita? De ce nu un an intreg? De ce nu o viata? Trebuie sa recunoastem ca cei mai multi se intorc la o viata de tristete si suparare pentru cea mai mare parte a anului, in fiecare ani astfel ca cea mai mare parte a vietii de fapt este o viata trista. De ce? Pentru ca aceste cadouri oferite de oameni nu pot aduce implinire sau bucurie decat doar de moment.

Cum este cadoul de la Dumnezeu? Daca cadourile de la oameni nu aduc bucurie decat pentru o clipa, cum este atunci cadoul de la Dumnezeu? Ce putem spune despre El?

-este o Persoana. Ioan 3.16 Atat de mult a iubit Dumnezeu lumea ca a dat pe singurul Lui Fiu… Dumnezeu considera ca cel mai potrivit dar pentru om este Domnul Isus Hristos.

-este acelasi. Dumnezeu nu mai are altceva de oferit decat pe Fiul Sau. De cel putin 2000 de ani incoace Dumnezeu prin Evanghelie nu are nimic altceva de oferit lumii decat pe Domnul Isus Hristos.

-nimic mai bun. Din faptul ca Dumnezeu nu ofera altceva inteleg nu ca nu vrea sau ca nu poate oferi altceva; El este darnic si are ce oferi dar nu are nimic mai pretios si mai valoros ca Domnul Isus.

-ce-I place mai mult. Luca 3.17 Acesta este Fiul Meu preaiubit in care Imi gasesc placerea (X3) Dumnezeu Tatal nu ne-a daruit ceva de mana a doua, nu ceva ce nu I-a placut… E usor sa faci cadou la altcineva ceva ce tie nu-ti mai place sau ceva de care nu mai ai nevoie. Dumnezeu insa ne-a dat ceea ce avea mai scump astfel ca, si atunci cand Domnul Isus era pe pamant, Tatal spunea: in El imi gasesc placerea si El Imi este preaiubit.

Acesta este cadoul. As putea spune ca este un cadou unic atat prin natura Lui, prin valoarea Lui cat si prin Cel Ce-L ofera. Este un cadou de care Insusi Dumnezeu Tatal Se bucura in mod permanent din totdeauna, din eternitate in eternitate (nu doar pentru o luna). Este singurul „lucru” care Il poate ferici si imbucura pe Tatal.

De ce nu si pe oameni? Dumnezeu ne-a oferit bucuria Sa noua. Ni L-a dat pe Fiul. Daca pe Tatal Il imbucura, n-ar trebui oare si noua oamenilor sa ne aduca macar un dram de bucurie?

Si totusi realitatea este cu totul alta: nu toti oamenii se bucura de darul lui Dumnezeu! De ce nu? Ar putea fi doar cateva cauze:

a) cadoul. Ceva sa fie in neregula cu cadoul.

b) datatorul. Uneori nu primesti un cadou pentru ca ai ceva cu datatorul.

c) primitorul.

Nu este nici o problema nici cu cadoul si nici cu datatorul. Problema este la primitor. Ti s-a intaplat vreodata sa oferi cuiva un cadou frumos si valoros dar cel caruia i l-ai daruit sa nu se bucure?

Faptul ca multi oameni nu gasesc bucurie si placere in Domnul Isus in Care Insusi Tatal Isi gaseste placerea, nu inseamna ca Domnul Isus sau Tatal este cauza ci este ceva in neregula cu primitorul. Asa se explica de ce Dumnezeu nu schimba darul Sau. El pastreaza acelasi dar, aceeasi oferta in speranta ca primitorul isi schimba atitudinea. Si cu ocazia acestui craciun iti ofera acelasi cadou, nu schimba cadoul dar asteapta sa te schimbi tu.

Intr-adevar, fericirea depinde de un cadou. Ai primit tu insa cadoul potrivit? El nu este un cadou vechi ci unul etern pentru ca fericirea prin natura ei nu poate fi altfel decat eterna. Fii fericit!

Advertisements

2 Responses to “Cadoul si fericirea ta”

  1. Marius Zărnescu said

    Multumiri sa-I fie aduse lui Dumnezeu pentru darul Sau nespus de mare!
    te-am adaugat pe http://maxlucadoromania.wordpress.com/ proiectul meu pe anul acesta. Domnul sa te binecuvanteze. te citesc cu placere. deci, cat mai multe mesaje in stilu-ti caracteristic. Numai bine.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: