Soli Deo Gloria

Din El, prin El si pentru El sunt toate lucrurile. A Lui sa fie gloria in veci! Amin. Rom.11.36

Ce descopera un copil in biblia parintilor

Posted by Calea Domnului on January 9, 2009

“Tatal meu a murit cand eu aveam treisprezece luni. Nu am nici o amintire personala despre el si foarte putine lucruri imi amintesc de scurta lui viata pe pamant. Indragesc nespus de mult cateva fotografii in care el apare cu parul ciufulit tinand in brate un bebelus grasut cu carliontii aurii, adica pe mine. Mai am o statuieta pe care el a sculptat-o cand era copil si cateva carti din biblioteca lui, printre care o Biblie Scotfield cu referinte, foarte uzata. Chiar si acum intrezaresc aspecte ale relatiei tatalui meu cu Dumnezeu citind notitele de pe marginea Bibliei, pentru ca a folosit spatiile goale pentru a tine un fel de jurnal spiritual. Nu se gandea niciodata la mine atunci cand a scris aceste note, pentru ca eu nici nu existam inca. Cu toate acestea, dupa atat de multi ani, eu sunt miscat, indemnat si convins atunci cand citesc despre propria lui relatie cu Dumnezeu.” (Philip Yancey, Biblia pe care a citit-o Isus, ed. Noua Speranta, pg.126)

 
Interesant- Biblia parintilor vorbeste acum dar si peste ani urmasilor nostri. O Biblie uzata si cu insemnari vorbeste despre o relatie stransa, intima cu Dumnezeu. Poate ca este singurul caz in care „poti adauga” ceva la Biblie- insemnarile tale. O Biblie curata si nerasfoita vorbeste de asemenea. Ce mai spune Biblia ta celor ce-o vor deschide?

 
Cati ani ai de credinta pe Calea lui Hristos? De cate ori ai citit Biblia in toti acesti ani?

 
Mi-aduc aminte de un coleg (Ilie Bledea) despre care am auzit ca in fiecare dimineata citeste Biblia timp de o ora. In felul asta ajunge sa citeasca de aproximativ sapte ori Biblia intr-un an. Eu pana acum cred ca am citit-o la rand doar de aproximativ 10-12 ori (nu stiu exact.) Prima data mi-am propus sa o citesc pe cand aveam 12-13 ani. Si-acum mi-amintesc cand dupa o zi obositoare de lucru cand ajutasem la constructia casei noastre, cand toti ceilalti dormeau eu am iesit pe hol sa citesc cele cinci capitole programate pe ziua aceia ca nu cumva sa raman in urma.

 
Suntem inca la inceputul unui nou an si poate inca nu v-ati hotarat ce planuri sa puneti in aplicare anul acesta. Desi sunt convins ca multi dintre voi ati reinceput citirea Bibliei vreau totusi sa amintesc si altora acum cand inca se mai pot alatura plutonului. Eu sunt pe la Geneza 42. Daca n-ai inceput inca, poti recupera usor. Indiferent care ti-ar fi planurile pentru 2009, citirea Bibliei este si ramane o binecuvantare de la Dumnezeu. Lasa-te dus cu gandul in lumea lui Dumnezeu, mergi pas la pas cu oamenii credintei si astfel mintea iti va fi pazita in siguranta. Asa vei putea fi biruitor in luptele ispitelor: traieste cu minte in lumea lui Dumnezeu chiar daca cu trupul esti in lumea satanei.

 
Un an nou, un nou inceput in cazul in care anul trecut n-ai reusit sa citesti Biblia asa cum ti-ai propus. Un an nou dar si o noua oportunitate de a citi Biblia anul acesta. Un mod special si efficient pentru ca urmasii tai sa stie c-ai avut si tu un Tata.

 
„…Chiar si acum intrezaresc aspecte ale relatiei tatalui meu cu Dumnezeu citind notitele de pe marginea Bibliei…” (P.Y.)

Advertisements

4 Responses to “Ce descopera un copil in biblia parintilor”

 1. luci said

  este bine sa citim cel putin un capitol pe zi,dar cu atentie si cerand sprijinul domnului

 2. pace…vrei sa facem schimb de link/banner sau de link? Linkul meu e http://crestintotal.wordpress.com/, aici poti gasi bannerul meu daca doresti http://crestintotal.wordpress.com/contact/bener-crestin-total/
  poti sa ma anunti pe mail: crestintotal@yahoo.com sau pe blog, astept raspuns, si bannerul tau sau link
  fi binecuvantat

 3. daniel said

  nu stiu daca iti mai amintesti de mine. am sa-mi fac timp sa citesc cateceva de pe blogul tau:)) toate bune!

 4. solideogloriablog said

  Salut Daniel, sigur ca imi amintesc de tine. Multumesc ca mi-ai scris si sper sa gasesti ceva raspunsuri pe blogul acesta.”Lost Angel…”?! Ce bine ca este doar un nume de scena si nu realitatea. Ingerii cazuti nu mai au nici o sansa de reabilitare, oamenii cazuti insa au. Domnul Isus este si sansa ta cum a fost si a mea. Domnul sa te copleseasca cu dragostea Lui! Mult har!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: