Soli Deo Gloria

Din El, prin El si pentru El sunt toate lucrurile. A Lui sa fie gloria in veci! Amin. Rom.11.36

Asteapt-o! si cand vine, bucura-te in ea

Posted by Calea Domnului on August 8, 2008

Despre persecutie este vorba, despre prigoana.

Pe blogul lui Mircea Tipei am vazut videoclipul de mai jos si pentru ca ieri am predicat despre prigoana, despre “incercarea de foc” si atitudinea crestinului fata de ea m-am gandit ca este bine sa scriu ceva despre asta.

Apostolul Petru spunea: Prea iubitilor nu va mirati de incercarea de foc din mijlocul vostru care a venit peste voi ca sa va incerce ca de ceva ciudat care a dat peste voi. Dimpotriva, bucurati-va intrucat aveti parte de patimile lui Hritsos…(1Pet.4.12-13)

Prigoana sau “incercarea de foc” a fost si trebuie sa fie o realitate prezenta sau daca nu cel putin iminenta pentru o biserica vie.

2Tim.3.12  De altfel toti cei ce voiesc sa traiasca cu evlavie in Hristos vor fi prigoniti.

Fapte.14.22 El ii indemna sa staruie in credinta si spunea ca in Imparatia lui Dumnezeu trebuie sa intram prin multe necazuri.

Apostolul Petru spunea despre prigoana:”…a venit peste voi”, “…a dat peste voi.” Da, prigoana este ca o tornada puternica ce are un traseu bine stabilit, o directie hotarata: exact prin mijlocul bisericii. “Nu va mirati de incercarea de foc din mijlocul vostru…” Potrivit invataturii lui Petru sustinuta si de convingerile apostolului Pavel mentionate mai sus ajung sa cred ca daca o biserica nu are parte de prigoana, de persecutie atunci s-ar putea ca acea biserica sa nu se afle pe drumul catre cer. O biserica poate evita “tornadele” de persecutie dar nu poate face lucrul acesta fara sa nu se si abata de la Cale.

Cineva spunea:”Daca pe drumul pe care mergi nu exista nici un obstacol s-ar putea ca acel drum sa nu duca nicaieri.”

“Nu va mirati” spune Petru ci dimpotriva “bucurati-va.” Cand ne miram? Atunci cand nu ne asteptam ca ceva sa se intample si totusi se intampla. Cand ne bucuram? Atunci cand asteptam ca ceva anume sa se intample si …in cele din urma dupa o oarecare asteptare iata ca se intampla.

Nu va mirati deci de prigoana ca si cand nu v-ati astepta niciodata sa dea peste noi ci dimpotriva ca bucurati-va in ea intrucat voi sunteti unii care o asteptati.

Fapte.5.40-41…dupa ce au chemat pe apostoli au pus sa-i bata cu nuiele, i-au oprit sa vorbeasca in Numele lui Isus si le-au dat drumul. Ei au plecat dinaintea Soborului  si s-au bucurat ca au fost invredniciti sa fie batjocoriti pentru Numele Lui.

A suferi pentru Numele Domnului este o cinste iar pentru a avea parte de ea, eu si tu avem nevoie de vrednicie deosebita. In vremea bisericii primare, a muri pentru Hristos era un tel in viata si chiar copii si tineri erau crescuti cu aceasta dorinta sfanta in inimile lor. Crestinii doreau sa aiba parte de harul de  a suferi pentru Numele Domnului.

Intr-o lume confortabila si egoista crestinul ramane acelasi. El pastreaza acelasi devotament pentru Regele Hristos Isus si traieste pentru Cel ce a trait si a murit pentru noi.

Esti tu gata sa mori pentru Domnul Isus? …sau mai intai, traiesti tu pentru EL? Nu poti muri pentru El daca n-ai trait pentru El. Sa traim pentru Domnul si, daca Domnul ne va gasi vrednici sa depunem marturia suprema pecetluita cu sange pentru El, atunci sa o primim cu mare bucurie.

Iata videoclipul. Mediteaza la el si haideti impreuna sa ne intoarcem pe drumul  “tornadelor” caci aceea este calea catre cer.

Pe data de 12 Iunie s-a implinit 1 an de la plecarea fratelui Nicolae Moldoveanu dintre noi. M-am gândit sa va pun la dispozitie linkul catre un videoclip al unui grup american, care au compus un cantec in memoria lui Nicolae Moldoveanu. Cantecul numit foarte potrivit “Break My Plans” spune povestea vietii fratelui Moldoveanu… Dupa parerea mea, un gest extraordinar din partea lor! Formatia se numeste “This Hope”. Un clip bine facut, desi, cu exceptia tricolorului nostru, clipul nu are nimic romanesc in el. Iata si textul de descriere al clipului:

BREAK MY PLANS is a music video from Christian Vocal Artists, This Hope. Telling the story of a Romanian hymn writer imprisoned in 1959 for exercising his faith through music, the song “Break My Plans” is an emotionally stirring ballad of faith under oppression. While in prison, and without pen and paper, Nicolae Moldoveanu composed 366 hymns! Nicolae’s struggle is faithfully reenacted by Jeff Rose and includes performance scenes from This Hope. “This Hope” is currently touring the United States and can be found at ThisHope.org

 

Advertisements

One Response to “Asteapt-o! si cand vine, bucura-te in ea”

 1. amena petra said

  fiti binecuväntat pt acest videoclip minunat cät si pt tot ce am gäsit la d-voasträ pe site!zilele acestea am citit despre fr.N.Moldoveanu,o raritate de crestin autentic….
  Despre el si lucrärile sale puteti gäsi aici:
  http://nicolaemoldoveanu.blogspot.com/2007/07/dac-vasile-alecsandri-fost-considerat_17.html
  http://vesteabuna.wordpress.com/(deasemea veti gäsi lucruri minunate si informatii utile si despre alti eroi ai credintei….)
  Harul DOMNULUI JESHUA HAMASHIA sä ne imbogäteascä pe toti!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: