Soli Deo Gloria

Din El, prin El si pentru El sunt toate lucrurile. A Lui sa fie gloria in veci! Amin. Rom.11.36

Ziua 1 Post si rugaciune

Posted by Calea Domnului on May 20, 2008

 1. ana-maria Says:
  May 20, 2008 at 9:53 am e

  Nu stiu dak e tarziu sa va spun numele membrilor trupei, insa am s-o fac: Bogdan Marin (Bodo)-voce, Dragos Dinca-chitara si backing vocals, Robert Anghelescu-clape si backing vocals, Florin Barbu-bass si Vali Petricenco -baterie. Cu exceptia lui Bodo, toti ceilalti membrii ai trupei sunt casatoriti si au si copii. Pe Florin l-ati “cunoscut” prin comentariile sale..tot el v-a spus cate ceva si despre Dragos si Robert..despre Bodo au fost tot felul de comentarii pe Tv si in ziare..despre Vali insa nu stiu sa va zic prea multe. Sa ne rugam pt ei asa cum Domnul ne pune pe inima..

Aceasta este cea dintai zi cand venim in post si rugaciune pentru membrii echipei Proconsul cu dorinta ca Dumnezeu sa-i curateasca si sa-I foloseasca pentru Gloria Lui. Sunt trei zile de post si rugaciune, asa ca nu ne vom grabi inca din prima zi sa cerem ceva intrucat s-ar putea sa nu fim pregatiti pentru asta. De aceea va propun cateva coordonate calauzitoare in post si rugaciune: 

Ziua 1- cu fiinta noastra inaintea Lui

Ziua 2- voia lui Dumnezeu sa primeze in cererile noastre

Ziua 3- cereri concrete pentru Proconsul

Pentru cei care doar se roaga propun urmatorul orar cand sa ne intalnim cu totii in rugaciune in aceste trei zile: 07.30;  10.30; 14.30; 18.30 si 22.30. Poate programul nu-ti va permite sa te rogi la fiecare din aceste momente din zi dar in cazul in care poti, sa stii ca atunci cineva in tara este impreuna cu tine in rugaciune.

Pentru a ma putea ruga disciplinat, inainte de a ma ruga imi notez pe o foaie de hartie motivele in ordinea importantei lor teologice. In timpul rugaciunii tin foaia inaintea mea ca sa-mi pot aminti motivele de rugaciune si in felul acesta pot sta mai mult in prezenta Domnului.

In intoducere meditez la maretia Persoanei lui Dumnezeu. Ma gandesc la fiecare Persoana a Sfintei Treimi si multumesc pentru lucrarea lor in viata mea (rabdare si indelunga rabdare, dragostea, jertfa Domnului si Iertarea, lucrarea Duhului si-mi cer iertare ca de multe ori L-am intristat).

Apoi ma rog cu privire la Cuvantul Scripturii pe care l-am citit inainte. Vad modul Lui de lucru si cerintele Lui de la noi oamenii. Poate sunt promisiuni pe care trebuie sa ma bazez sau greseli si pacate de care sa ma pocaiesc.

Cererile propriu-zise vin abia spre sfarsitul rugaciunii, dupa ce mai ma rog si pentru biserica locala, pentru rude si prieteni.

Dumnezeul nostru- Multumiri

2Imparati 1.1-3 Moab s-a razvratit impotriva lui Israel dupa moartea lui Ahab. Ahazia a cazut pritnre zabrelele odaii lui de sus in Samaria si s-a imbolnavit. A trimis niste soli si le-a zis: „Duceti-va si intrebati pe Baal-Zebub, dumnezeul Ecronului ca sa stiu daca ma voi vindeca de boala aceasta.” Dar ingerul Domnului a zis lui Ilie Tisbitul:” Scoala-te, suie-te inaintea solilor imparatului Samariei si spune-le- ‘Oare nu este Dumnezeu in Israel de va duceti sa intrebati pe Baal-Zebub, dumnezeul Ecronului?…”

-problemele omului pot fi multe si felurite, provocate de diferite cauze (dusmani, moarte sau boala) dar solutia este una singura si se gaseste la Dumnezeu. Ahazia a ignorat pe Dumnezeul lui Israel cautand ajutor la dumnezeul Ecronului, fapt care a maniat pe Domnul.

Glorie Domnului ca Biserica nu este fara Dumnezeu. Exista un Dumnezeu in Israel si in Biserica. El este Dumnezeul care cunoaste problemele si zbaterile noastre. Este Dumnezeul care vrea sa ne ajute. Este Dumnezeul care vrea sa fie intrebat. El este bucuros sa ne raspunda daca noi venim cu credinta inaintea Lui.

Nevrednicia noastra- Pocainta

Ps.66.18 Daca as fi cugetat lucruri nelegiuite in inima mea nu m-ar fi ascultat Domnu.

Isaia 59.1-2 Nu, mana Domnului nu este prea scurta ca sa mantuiasca nici urechea Lui prea tare ca sa auda ci nelegiuirile voastre pun un zid de despartire intre voi si Dumnezeul vostru, pacatele voastre va ascund fata Lui si-L impiedica sa v-asculte!

Nu rugaciunea are putere ci Dumnezeul rugaciunii. El este sfant si cine se apropie de El trebuie sa se departeze de faradelege. Pacatul Il impiedica sa ne-asculte de aceea:

-sa luam timp in rugaciunea noastra sa ne pocaim (sa ne marturisim si sa uram) de toate pacatele noastre

-sa ne cerem iertare pentru modul in care am discutat sau am comentat pe blog, daca a fost rautate in inimile noastre…etc

-sa ne asiguram ca dorinta noastra a fost placerea lui Dumnezeu; sa ne pocaim daca ceea ce am afirmat a fost exprimarea placerii noastre si nu voia lui Dumnezeu

Cereri

-multumim pentru cei ce stau astazi in post si rugaciune alaturi de noi (Sabina-Timisoara, Ana-Maria -Cluj, Daniel si Laura din Bucuresti). Domnul sa-i intareasca in trup si duh ca sa poata sa stea inaintea Lui pentru mijlocire.

-Domnul sa ne mareasca credinta si Gloria lui sa se arate in viata noastra si a membrilor Proconsul

[Daca mai este cineva care vrea sa posteasca impreuna cu noi miercuri si joi, lista este deschisa. De asemenea ar fi fost frumos daca cineva ne-ar fi spus macar numele mebrilor trupei si cateva cuvinte despre ei. Daca cineva dintre voi vrea sa adauge vreun motiv de rugaciune, chiar va rog sa scrieti un comentariu. Este nevoie de indrumare ca sa stim cum sa ne rugam.]

Advertisements

5 Responses to “Ziua 1 Post si rugaciune”

 1. ana-maria said

  Nu stiu dak e tarziu sa va spun numele membrilor trupei, insa am s-o fac: Bogdan Marin (Bodo)-voce, Dragos Dinca-chitara si backing vocals, Robert Anghelescu-clape si backing vocals, Florin Barbu-bass si Vali Petricenco -baterie. Cu exceptia lui Bodo, toti ceilalti membrii ai trupei sunt casatoriti si au si copii. Pe Florin l-ati “cunoscut” prin comentariile sale..tot el v-a spus cate ceva si despre Dragos si Robert..despre Bodo au fost tot felul de comentarii pe Tv si in ziare..despre Vali insa nu stiu sa va zic prea multe. Sa ne rugam pt ei asa cum Domnul ne pune pe inima..

 2. […] Comments ana-maria on Ziua 1 Post si rugaciunehenriette on Ce trebuie sa stie un tanar de…ana-maria on Hai sa ne rugam […]

 3. HORIA OPRAN said

  SINT PARALIZAT IN CARUCIOR SI AM REPETATE GINDURI DE SINUCIDERE . CE SA FAC ?

 4. […] OPRAN Says: August 28, 2008 at 7:40 am […]

 5. solideogloriablog said

  Horia m-a surprins intrebarea ta. Nu stiu daca este o gluma (asa cum se mai fac pe bloguri), mi-as dori sa fie o gluma insa eu vreu sa raspund cu toata seriozitatea. De fapt tocmai din cauza asta nici nu ti-am raspuns imediat ca sa nu ma pripesc cu sfaturile, mai ales, fiind constient ca astfel de ganduri sunt tot mai frecvente in randurile tinerilor chiar sanatosi fiind.

  Asa cum am spus, caut sa raspund cu toata seriozitatea ca si cand decizia ta ar depinde, sa zicem de sfatul pe care ti-l scriu. Cu siguranta nu este un sfat perfect si probabil nu iti va oferi solutia asteptata de tine. Eu pot doar sa te asigur ca ceea ce iti scriu aici este din inima si cu dorinta de a-ti fi de ajutor, macar o alinare.

  Stiu ca iti este greu sa accepti sfaturi de la unul sanatos, care poate sa umble si sa miste dar sper ca vei cantari valabilitatea indemnurilor nu in functie de starea de sanatate pe care o am ci in functie de adevarul continut in ele, stiind ca Adevarul este Domnul Isus, Dumnezeu.

  Nu mi-a trecut niciodata prin cap sa ma sinucid. Am vrut insa sa nu mai traiesc in trupul asta. De cel putin doua ori imi amintesc ca mi-am dorit asta cu toata inima. Prima data, poate pe la 15 ani, ma intorceam de la o evanghelizare de la Casa de Cultura din Alexandria unde predicase Luigi Mitoi. In vremea aceea el era pastor la penticostali cred, in Giurgiu si am inteles ca a crescut la orfelinat. Nu stiu sa-ti explic mai mult insa cantarile grupului Speranta si mesajul predicat de omul asta m-au facut sa ma apropii atat de mult de cer incat parca pluteam cand ma indreptam spre casa si cerul, stelele capatasera parca o alta stralucire si o alta semnificatie pentru mine. Am intrat in camera mea, m-am plecat pe genunchi in rugaciune si m-am rugat Domnului sa ma ia de pe pamantul asta si sa fiu cu El. Eram asa de aproape de El, de Domnul incat ma simteam asa de departe de Pamant. Domnul nu m-a ascultat desi mi-am dorit cu toata inima si fara urma de regret.

  Da, Horia inteleg. In cazul meu a fost cu totul altceva: tu doresti sa mori pentru ca urasti pamantul iar eu doream sa mor pentru ca iubeam cerul. Tu doresti sa mori pentru ca te urasti pe tine iar eu doream sa mor pentru ca-L iubeam pe Domnul.

  Iata cateva lucruri pe care te-as indemna sa le constientizezi si sa le accepti ca si crez al tau. Trebuie sa stii ca problema este in launtrul tau, de fapt este o problema de perspectiva, de credinta si nu atat de boala pe care o ai. Fericirea ta depinde de modul in care privesti realitatea:

  1. Sinuciderea inseamna egoism la cel mai inalt grad. Omul care se sinucide, face lucrul acesta pentru ca dorintele lui nu sunt implinite si vrea asta cu orice pret. Pe langa asta, nici nu-i pasa de suferinta pe care o lasa in urma, celor ce-l iubesc.

  2. Valoarea ta nu este conditionata de starea de boala sau de sanatate. Tu ai impresia ca nu mai valorezi nimic. Ideea asta in mod inconstient este inoculata in mintea noastra prin valorile false pe care mass-media le propaga: frumusetea, puterea, sanatatea. Spectacolul TV va acutiza si mai mult dorinta de sinucidere intrucat in mod automat te vei compara cu standardul fals al valorii in ce priveste omul. In schimb, citeste Psalmul 139 din Biblie si abia atunci iti vei cunoaste valoarea cu adevarat.

  Mai mult, valoarea ta este evidenta prin pretul dat pentru tine. Stii care este pretul tau?

  Romani 8.32 El, Care n-a crutat nici chiar pe Fiul Sau ci L-a dat pentru noi toti… Horia, asta este pretul tau. Isus Hritsos a fost dat pentru tine. Asta este valoarea ta. Domnul Isus a murit pentru tine Horia. Nu este suficient? Vezi care este pretul tau? Vezi cum te-a pretuit Dumnezeu?

  3. Pentru a cultiva o atitudine multumitoare este indicat sa te compari nu cu cei sanatosi ci cu cei mai bolnavi ca tine. Poate ca ai auzit despre cazul tanarului aceluia fara maini si fara picioare. Asta poate fi o incurajare reala pentru tine. Diavolul vrea sa crezi ca esti singurul in starea aceasta si astfel, in acelasi fel in care animalele de prada, inainte sa le vaneze le izoleaza de turma, tot asa si satana vrea sa te izoleze de oameni pentru ca apoi sa fii o prada usoar in ghearele iadului.

  1Petru 5.9 …fratii vostri in lume trec prin aceleasi necazuri ca si voi.

  Asa ii incuraja Petru pe crestini. Da, este mare lucru sa stii ca nu esti singur in starea in care te afli. Cand urci un traseu de munte si la un moment dat te ratacesti ajungi sa disperi crezand ca te afli pe un drum pe care nimeni vreodata nu a mai umblat. Daca insa te apropi de o carare bataturita, vezi un semn vopsit pe un copac sau o piatra atunci te inveselesti. Stii ca pe acolo au mai trecut si altii. Nu iti trebuie o autostrada pe munte ci este suficient sa stii ca cel putin inca un om a mai trecut pe-acolo si n-a murit.

  Horia, nu esti singurul. E-adevarat, eu nu sunt in situatia ta dar sunt o mare multime in situatia ta. Altii chiar mai bolnavi ca tine. Daca ai cine sa te ingrijeasca, multumeste Domnului si roaga-te pentru ei. O atitudine multumitoare va fi bine pentru tine dar si pentru cei din jurul tau.

  4. Apoi Horia, daca te-ai sinucide, crezi ca o sa fie mai bine? Nu stiu cati ani ai si nu stiu cat vei mai trai dar oricat ai mai trai in suferinta, eu consider ca, poate chiar si 50 de ani de paralizie si imobilizare intr-un scaun cu rotile este mai de preferat decat o eternitate in chinurile iadului. In iad sunt fricosii, lasii… vrei sa fii printre ei? Din suferinta paraliziei exista scapare cel putin prin moarte insa din chinurile iadului n-ai nici o sansa. Ai grija, satana inainte sa-ti ia sufletul vrea sa-ti ia mintile. Cand iti va lua mintile ii vei da de buna voie si sufletul. De aceea, pazeste-ti mintea. Nu lasa ganduri macabre sa-ti cutreiere mintea. Marea lupta pentru tine este lupta mintii.

  5. Iti recomand sa citesti povestea lui Jony Eareckson Tada sau cartile lui Philip Yancey: “Unde este Dumnezeu cand sufar” sau “Dezamagit de Dumnezeu.” De asemenea, citeste cartea Iov din Biblie.

  Horia, tu ai tot ce trebuie ca sa devi o binecuvantare pentru semenii tai. Tu trebuie sa-ti intorci privirea de la nevoile tale spre nevoile celor din jurul tau. Sunt oameni care pot alerga dar care sunt imobilizati in vicii si pacate.

  Horia, daca tot zici ca nu mai ai ce face cu viata ta … de ce nu I-o dai Domnului Isus? Ok, tu ai ajuns sa crezi ca nu mai poti face nimic cu un trup paralizat. Ofera-L Domnului Isus! Coboara in adancul inimii tale, prezinta-te Domnului asa cum esti si ofera-I Lui totul. Incepe cu gandurile tale, apoi dorintele tale… Daca tot doreai sa-ti oferi trupul mortii, de ce n-ai vrea sa mai incerci si asta? Tu n-ai nevoie de trupul tau si de viata ta, da-le Domnului si vei vedea atunci ce poate face Domnul Isus cu ceea ce tu consideri de lepadat. Altii au facut-o si n-au regretat. Incearca si tu!

  Horia, mai devreme sau mai tarziu fiecare om va dori sa moara: unii pentru ca urasc pamantul si viata lor iar altii pentru ca iubesc pe Domnul si Imparatia Lui. Iti doresc sa fii dintre aceia care doresc sa moara pentru ca-L iubesc pe Domnul si Imparatia Lui. Daca tot vrei sa mori, lasa ca iubirea sa fie cauza si nu suferinta, iubirea de Dumnezeu si nu egoismul. Domnul fie cu tine Horia. El sa traiasca in gandurile si dorintele Tale, El sa fie viata ta in trupul tau.

  Gal.2.20 Am fost rastignit impreuna cu Hristos si traiesc, dar nu mai traiesc eu ci Hristos traieste in mine. Si viata pe care o traiesc acum in trup o traiesc in credinta in Fiul lui Dumnezeu Care m-a iubit si S-a dat pe Sine Insusi pentru mine.

  Mult har Horia si fa ca suferinta ta sa fie pentru Gloria Lui!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: