Soli Deo Gloria

Din El, prin El si pentru El sunt toate lucrurile. A Lui sa fie gloria in veci! Amin. Rom.11.36

Si samariteanul cazuse intre talhari?

Posted by Calea Domnului on May 16, 2008

Am primit si eu acest mesaj de pe roboam si personal sunt ingrijorat daca se va intampla asa. Cred ca vocea Micului Samaritean era intr-adevar un alt canal de binecuvantare prin care vocea Domnului ajungea la urechile multor “oameni cazuti intre talhari” ce puteau fi condusi catre un han, catre o biserica spre ingrijire. Ce va fi de acum incolo? Oare noi putem ajuta cu ceva? Mai este ceva de facut?

Eu stiam din Scripturi ca doar omul din pilda cazuse intre talhari nu si samariteanul.

In continuare aveti mesajul de la fr. Cristi Tepes:

From: Cristi Tepes [mailto:cristitepes @yahoo.com]
Sent: Friday, May 16, 2008 7:02 AM
To: Daniel Branzai
Subject: (ni)micul samaritean

 

Draga Daniel,

cred ca suntem in fata unui fapt deosebit de grav, cu implicatii majore in intreaga “lume evanghelica”.

 

Stirea este

 

Radio Micul Samaritean va fi vandut Vocei Sperantei

(www.lucratori- romani.ro)

12 May 2008 Sectiunea: Stiri

Image removed by sender. RMS se vinde la RVSIn ultima perioada Radio Micul Samaritean se confrunta cu probleme financiare. Din luna decembrie 2007, Florin Pindic Blaj, directorul postului a facut demersuri in a cauta o solutie pentru rezolvarea problemelor. In acest scop au fost facute apeluri catre ascultatori pentru stragere de fonduri.

In cele din urma a ajuns la concluzia ca Radio Vocea Sperantei este singura varianta. Radio Micul Samaritean va fi vandut postului de Radio Vocea Sperantei, patronat de Cultul Adventist. Deci din luna Iunie Radio Micul Samaritean nu va mai exista. Bugetul lunar necerar difuzarii programelor Micului Samaritean este de peste 30.000 euro.

Astazi “programele radio ajung la casele si inimile sutelor de mii de ascultatori aducand mangaiere, incurajare si bucurie”. Micul Samaritean emite in Romania prin 26 statii si poate fi ascultat de 10 milioane de romani.
Micul Samaritean a obtinut mai multe licente pentru a initia un post de radio crestin care sa emita in Romania.

Statii RMS: Abrud, Aiud, Alba Iulia, Bacau, Bistrita, Bocsa, BUCURESTI, Campulung Moldovenesc, Cobadin, Craiova, Dej, Deva, Dragasani, Hateg, Hunedoara, Ineu, Medias, Nasaud, Negresti-Oas, Oradea, Piatra Neamt, Radauti, Sighetu Marmatiei, Suceava, Tulcea, Zimnicea.

 

 

Cred ca ar fi bine ca toti aceia care au sponsorizat cu bani grei, fara sa o stie, prin Micul Samaritean misiunea adventista din Romania sa aibe un cuvint de spus in aceasta problema. Poate ca n-ar fi rau sa-si puna intrebarea cine este “proprietarul” acestei “societati comerciale”. Mai este de raspuns la intrebarea: in fata cui raspunde (daca a raspuns vreodata) “Proprietarul” retelei de radio.  Stirea, asa cum a aparut pe “lucratori-romani” este tendentioasa, considerind aceasta afacere dubioasa drept “singura varianta”. Exista cel putin citeva variante:

-vinzarea doar a unor statii (inclusiv catre Alinata Evanghelica- Vocea Evangheliei)

-vinzarea catre bisericile evanghelice locale

dar mai ales

-implicarea bisericilor locale in activitatea statiilor (stim bine ca nu s-a dorit asta nici la lansarea lor, nici la dezvoltarea grielei de programe, nici la angajarea realizatorilor, pentru ca, nu cumva crestinatatea sa aibe si “tupeul” de a se implica).

 

Daca lucrurile ramin asa cum sunt Micul Samaritean va ramine ca un monument al iesirii de sub binecuvintarea lui Dumnezeu. Cred insa ca merita sa devina si un motiv seros de meditatie pentru noi toti, mai ales in relatie cu etica misiunii crestine. 

 

MICUL SAMARITEAN NU S-A VINDUT PE UN PRET (DE NI)MIC!  Dar pretul vinzarii e mai putin important decit vinzarea insasi.

 

Domnul sa fie cu noi toti.

Cristi

Advertisements

3 Responses to “Si samariteanul cazuse intre talhari?”

 1. Ted said

  Păcat că s-a irosit încă un efort de câţiva ani în felul acesta! Cine ştie când vom învîţa să strângem şi să nu risipim cu atâta uşurinţă!

 2. Daniel said

  Dragii mei,

  Cred ca acum, mai mult ca niciodata, suntem provocati sa sustinem acest post crestin!
  Am avut favoarea si onoarea de a-l asculta pe fratele Florin Pindic-Blaj, presedintele misiunii Micul Samaritean care a spus ca pana luni, 19 mai Radio Micul Samaritean va fi asa cum este cunoscut de toti (neconcesionat).
  A spus despre dificultatile financiare pe care le intampina RMS dar ne-a indreptat inimile catre rugaciune (lupta este cu ostirile vazduhului din “eter”) si, daca simtim, si cu sustinerea practica a postului de Radio din Romania.

  Domnul sa se indure de noi si sa ne miste inimile!

 3. Alex said

  Adica ce vrei sa spui cu acel titlu. Cei de la Radio Vocea Sperantei sunt talhari? Dar ei nu propovaduiesc evanghelia? eu ii ascult cu placete.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: