Soli Deo Gloria

Din El, prin El si pentru El sunt toate lucrurile. A Lui sa fie gloria in veci! Amin. Rom.11.36

Hai sa ne rugam pentru Proconsul

Posted by Calea Domnului on May 13, 2008

 

Tabel cu persoanele inscrise la post si rugaciune pentru Proconsul

Ziua

20 Marti

21 Miercuri

22 Joi

Nume, varsta, localitatea, post si/sau rugaciune

Rosu- post si rugaciune

Albastru- doar rugaciune

Sabina 27 Timisoara 

Ana-Maria 22 Cluj

Daniela P. Neamt (3)

Daniel 29 Bucuresti

Laura 18 Bucuresti

Mihail 28 Alexandria 

Anca 29 Chicago

Ancuta 22 Bucuresti

 Cosmin 22 Onesti

 

S-a facut atata discutie despre Proconsul si comentarii tot mai vin. Cred ca este timpul sa trecem de la vorbe la fapte si astfel adevarul sa-l imbinam cu dragostea. Sabina are o idee si cred ca este foarte buna- sa ne rugam impreuna pentru membrii de la Proconsul. Pana acum am discutat pro si contra vis-a-vis de lucrarea lor. Aici ne-am impartit in doua tabere insa cu privire la mantuirea lor cred ca suntem in aceeasi tabara. Haideti sa incercam sa incheiem comentariile pe tema Proconsul si sa trecem la fapte, sa venim in rugaciune pentru ei. Unii am inteles ca deja va rugati pentru ei si poate mai sunt si altii care vor sa se-alature.

Domnul Isus ne incurajeaza sa cerem in Numele Lui:

Ioan 16.23-24

In ziua aceea nu Ma veti mai intreba de nimic. Adevarat, adevarat va spun ca orice veti cere de la Tatal in Numele Meu va va da. Pana acum n-ati cerut nimic in Numele Meu. Cereti si veti capata pentru ca bucuria voastra sa fie deplina. 

Mat.7.7-11

Cereti si vi se va da; cautati si veti gasi; bateti si vi se va deschide. Caci ori si cine cere capata, cine cauta gaseste si celui ce bate i se deschide. Cine este omul acela dintre voi care daca-i cere fiul sau o pane sa-i dea o piatra? Sau daca-i cere un peste sa-i dea un sarpe? Deci, daca voi care sunteti rai stiti sa dati daruri bune copiilor vostri, cu cat mai mult Tatal vostru  care este in ceruri va da lucruri bune celor ce I le cer.

 

Nu vom veni singuri in rugaciune ci impreuna. Este una sa te rogi singur si alta este sa stii ca esti sprijinit in rugaciune de o multime de alti copii ai Domnului.

Matei 26.38 Isus le-a zis atunci:”Sufletul Meu este cuprins de o intristare de moarte; ramaneti aici si vegheati impreuna cu Mine.”

Daca Domnul Isus a avut nevoie si ar fi dorit sa nu fie singur cand lupta in rugaciune, va incurajez sa ne dam mainile ca sa nu aiba cel rau de castigat de pe urma noastra.

Propunere 20-22 mai

Saptamana viitoare incepand cu marti 20 si pana joi 22 putem avea trei zile de post si rugaciune. Pana atunci este suficient timp sa ne organizam.

Ce trebuie sa faci:

-inaintea lui Dumnezeu alege o zi din cele trei cand te poti dedica postului si rugaciunii pentru Proconsul

-asigura-te ca faci lucrul acesta din dragoste pentru Domnul si pentru ei, pentru Gloria Domnului si mantuirea lor, stiind ca este mare bucurie in cer pentru un singur pacatos care se pocaieste

-comunica lucrul acesta print-un scurt comment la acest post in care sa specifici: 1) ziua cand vei posti 2) localitatea de unde esti 3) mentioneaza daca postesti sau doar te rogi  4)optional si varsta. Aceste date ne vor ajuta sa „vizualizam” armata de luptatori in rugaciune si sa stim ca nu suntem singuri.

-poti tu insuti, folosind lista prietenilor pe messenger sa alegi prieteni, copii de Dumnezeu si de incredere care sa ti se alature

Cum vom posti?

-postul de preferinta sa fie post negru, adica fara sa mancam si sa bem de seara pana a doua seara la aceeasi ora fiecare in ziua pe care a hotarat-o.

-intrucat postul nu este cura de slabire vom presara ziua de post cu numeroase momente de rugaciune si citire a Cuvantului lui Dumnezeu (speram sa putem comunica si textele care se potrivesc sa le citim referitor la lucrarea si tinuta levitilor- intrucat ei canta).

Cum ne vom ruga?

-in ziua de post vom alege fiecare sa ne rugam cat mai des posibil insa si in celelalte zile ne vom ruga.

-pentru cei care doar se roaga propun urmatorul orar cand sa ne intalnim cu totii in rugaciune in aceste trei zile: 07.30;  10.30; 14.30; 18.30 si 22.30. Poate programul nu-ti va permite sa te rogi la fiecare din aceste momente din zi dar in cazul in care poti, sa stii ca atunci cineva in tara este impreuna cu tine in rugaciune.

-pentru ca rugaciunea sa fie primita ne vom ruga in conformitate cu invataturile Scripturii- asta inseamna sa ne rugam in Numele Lui. Vom cauta ca pentru fiecare si sa afisam motive concrete de rugaciune, speficic pentru fiecare zi.

Ziua intai– probabil vom multumi lui Dumnezeu pentru ce este El, vom cauta sa ne pocaim de certurile de cuvinte, de rautate sau motivatii gresite si-I vom cere dragoste pentru El si apoi pentru membrii de la Proconsul- ca sa stim cum sa-i iubim

Ziua a doua– pentru Proconsul: sa fie dedicati total lui Dumnezeu, sa nu le fie rusine de Numele Domnului, Domnul sa rezolve si problemele financiare ce pot aparea, sa fie curati in invatatura si sa indrume tinerii mai aproape de Domnul prin cantarea, look-ul si viata lor in sfintenie

Ziua a treia– Multumim ca Dumnezeu ne-a ascultat, si Domnul sa faca asa cum doreste El pentru Gloria Lui, zidirea Bisericii si extinderea Imparatiei Sale in Romania, in special in randul tinerilor.

Haideti sa ne cercetam fiecare in smerenie si sa ne unim in rugaciune pentru Gloria lui Dumnezeu. Domnul sa ne dea har si sa fie o lucrare primita inaintea Lui. Vino si tu cu noi si fa de cunoscut decizia ta printr-un scurt comment!

Advertisements

13 Responses to “Hai sa ne rugam pentru Proconsul”

 1. Sabina said

  Ne bucuram Mihai ca ne deschizi “calea norilor” si inviti ambele tabere pe-acelasi drum ca sa dam mai departe toata dragostea si sa-i invitam si pe altii impreuna cu Proconsul sa-I dea iubirea lor Celui ce ne face sa zburam, ne face fericiti si ne schimba viata!
  Pe mine contati cu
  20 mai/post/Timisoara/27
  21 – 22 rugaciune

 2. ana-maria said

  Servus!

  Vreau sa ma alatur si eu grupului de rugaciune si post pt Proconsul. Mi se pare o idee minunata. Slavit fie Domnul ca v-ati gandit la asta!Ma numesc Ana-Maria, sunt din cLuj, am 22de ani, sunt o fana si prietena a formatiei si as vrea sa ma rog si sa postesc pt ei, alaturi de voi, marti 20mai.

  Domnul sa va binecuvanteze!

 3. Daniela said

  … Atunci se spunea printre neamuri:“ Domnul a facut lucruri mari printre ei !“
  20/21/22 rugaciune

 4. Daniel said

  Salutara initiativa!!!

  Sabina, multumesc pentru gand, Mihai, multumesc pentru curaj si concretizare!
  Apreciez deschiderea si lamuririle celui ce posteaza sub numele “Proconsul.”
  As dori sa mai alatur cu rugaciune si, ca zi speciala, 20.
  Bucuresti, 29 ani.

  Dumnezeu sa ne dea lumina si calauzire!

 5. anca said

  pace
  imi place foarte mult trupa proconsul si doresc sa fiu si eu in post si rugaciune pt ei, miercuri,21 mai….ma gandesc ce frumos ar fi sa cantam in cer impreuna!!! chicago/29

 6. and1kos said

  Joi 22 mai, bucuresti, incerc si post, deci ma rog pt ei si incerc si post. Inca ceva, propun sa ne rugam si pt concertul pe care il vor sustine la bucurestifest pe 31 mai sau 1 iunie, si de ce nu si pt aceasta conferinta, ca Domnul sa vorbeasca la cat mai multi oameni prin tot ceea ce se va face acolo. Tot ceea ce se va face acolo sa fie spre lauda si gloria lui Dumnezeu. Soli Deo Gloria!
  chairos kai irene

 7. Daniel said

  Frate Mihai,

  Am vrut sa fiu discret, evitand cuvantul post, deci aceasta doresc sa fac pe 20, iar de rugat – in toate cele 3 zile.

  Domnul sa ne dea izbanda!

  HAR si binecuvantari!

  Daniel

 8. solideogloriablog said

  ok, Am inteles Daniel desi ar fi trebuit sa pricep de la inceput.

  As vrea totusi sa incurajez si pe cei care nu pot posti dar se pot ruga- puteti si voi sa va inscrieti. Trebuie sa ne debarasam de prejudecati. Nimeni nu te judeca daca poti doar sa te rogi iar lucrarea asta o facem pentru Domnul Dumnezeu care vede si stie totul despre fiecare.

 9. ancutamaria said

  Extraodinara intiativa .. noi crestinii suntem foarte priceputi critici .. dar foarte rar actionam cu dragoste …

  Din pacate nu pot tine post negru pentru ca am examene , dar imi doresc din toata inima sa ma rog impreuna cu voi pentru aceasta formatie!!

  Miercuri – 21 mai, Ancuta , 22 ani, Bucuresti, doar rugaciune,

  .. si mie imi plac tare mult .. si chiar daca nu mi-ar fi placut, nu preferintele muzicale ar conta, caci nu ne rugam pentru muzica lor, ci pentru sufletele lor!

  Sa-si arate Domnul slava prin aceasta actiune si sa lucreze la inimile lor !!!

  “[…] daca doi dintre voi se invoiesc pe pamant sa ceara un lucru oarecare, le va fi dat de Tatal meu din ceruri.
  Caci acolo unde sunt doi sau trei adunati in Numele Meu, sunt si Eu in mijlocul lor.”
  Matei 18:19-20

  Fiti binecuvantati !

 10. Marti – 20 mai – post&rugaciune,
  Miercuri-Joi – rugaciune
  Laura, 18, Bucuresti.

 11. solideogloriablog said

  Ancutamaria, Dumnezeu ne intelege limitele. Intentia si rugaciunea ta conteaza. Succes la examene, Domnul sa fie cu tine.

 12. cllod said

  Proconsul va canta iarasi la Festivalul Palaw- BucurestiFest de la sfarsitul lunii Mai.

 13. ana-maria said

  Domnul sa binecuvanteze rugaciunile si zilele de post care urmeaza sa aiba loc pt Proconsul.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: