Soli Deo Gloria

Din El, prin El si pentru El sunt toate lucrurile. A Lui sa fie gloria in veci! Amin. Rom.11.36

Magarus blindat la Ierusalim?!

Posted by Calea Domnului on March 29, 2008

Shalom tuturor celor ce iubiti pe Regele regilor, Fiul lui David, Fiul omului, Fiul lui Dumnezeu.

Saptamana trecuta treceam prin fata Casei Poporului din Bucuresti unde zeci sau poate chiar sute de masini Ford Mondeo erau aliniate cu multa atentie in vederea pregatirii paradei de intampinare a mai marilor lumii acesteia. Saptamana asta undeva in Bihor am avut timp cateva zile sa iau contact cu lumea politica din Romania. Peste tot numai summit in sus, summit in jos. Atata tam tam cu privire la pregatirile ce se fac in Bucuresti. Sunt convins ca si voi sunteti la curent. Nu vreau sa iau locul Andreei Esca. Nu sunt de la ProTv ci de la SDG. Mi-a ramas in minte insa si faptul ca vor imprumuta Mercedesuri blindate. Conducatorii unor state puternice si totusi asa de mititei sunt?! Unul intra in Ierusalim pe “un magar putere”iar altii intra in Bucuresti “pe o herghelie putere”- si inca “herghelie blindata.”

Mai marii statelor pamantului se aduna sa puna la cale lumea insa vreau sa va aduc aminte in Numele Regelui de Imparatia Eterna a Fiului lui David. In timp ce mai marii Pamantului pamant sunt, Regele nostru, desi Fiul Omului este si Fiul lui Dumnezeu, de aceeasi natura cu Tatal.

Mai marii lumii acesteia au nevoie de masini blindate, lunetisti, politie si sevicii secrete sa le asigure protectia… cat de vulnerabili sunt?!!!  Mi se face mila de ei. Regele nostru a intrat in Ierusalim desi pe un magar (nu era blindat) totusi cu atata demnitate. Diferenta diferenta nu a fost doar in “cai putere” ci cu adevarat in putere, demnitate, curaj, glorie…etc Si cand te gandesti ca intr-o zi…

Apocalipsa 6.15-17 Imparatii pamantului, domnitorii, capitanii ostilor… s-au ascuns in pesteri si in stancile muntilor si ziceau muntilor si stancilor:”Cadeti peste noi si acoperiti-ne de Fata Celui Ce sade pe scaunul de domnie si de mania Mielului….”

Mass-media ne impresioneaza cu fastul in care sunt asteptati si rasplatiti cei ce cauta binele omenirii. Apartamente si masini de lux, cele mai alese conditii si cele mai delicate mancaruri pentru bine-facatorii nostri. …putin mai conteaza daca o tanara zace intr-o blata de sange si moare in spatele politiei mult prea ocupata acum sa dirijeze traficul- vin binefacatorii nostri.

Cand Domnul Isus a intrat in Ierusalim a venit cu gand sa verse El sangele Sau desi nevinovat. Da, chiar locul lui Baraba l-a luat El. Da, El a purtat in inima interesul meu si-al tau. Si-mi aduc aminte ca Domnul Isus aude in multime glasul lui Bartimeu cel orb, isi face timp sa vorbeasca cu o samariteanca dipsretuita, nu este deranjat de insistentele unei femei pagane, intra in casa lui Iair, plange alaturi de Marta si Maria, cu dragoste inapoiaza inviat pe singurul fiu al unei vaduve si nu trece cu vederea o femeie bolnava care se apropie cu credinta de marginea prafuita a hainei Lui.

Acum usi blindate si geamuri fumurii de despart de binefacatorii lumii insa iudeii din Ierusalim si noi astazi am putut fi asa de aproape de El incat sa-L auzim plangand pentru noi si sa vedem lacrimile Sale pline de durere. 

El a venit sa ne aduca adevarata pace. Ma gandesc la Regele nostru, Cel Ce a intrat in Ierusalim cu gand sa aduca pacea. O pace nu cu arme si o pace cu jertfa de Sine, pacea pe care lumea a pierdut-o odata cu rastignirea Printului Pacii.

Am vrut doar sa va indrept gandurile la Regele nostru si nu va lasati impresionati de o mana de tarana ce sta pe bancheta din spate a unei masini blindate. „Dati Cezarului ce este al Cezarului si Lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu”- spunea Regele nostru. Deci, ii respectam si ne rugam pentru mai marii nostri insa nu ne vom lasa impresionati de jucariile costisitoare pregatite pentru venirea lor in Romania.

Nu uita! Tu nu esti din lumea aceasta si Regele nostru nu este din lumea aceasta. Fii realist! Glorifica pe Domnul tau caci va veni ziua cand vom fi „ca niste oi de taiat” si armele care acum ii apara pe ei intr-o zi vor fi indreptate impotriva celor ce iubesc pe Regele regilor. Fii intelept si adu-ti aminte de Cuvintele Scripturilor!

Daniel 2.44-45 Dar in vremea acestor imparati, Dumnezeul cerurilor va ridica o imparatie care nu va fi nimicita niciodata si care nu va trece sub stapanirea unui alt popor. Ea va sfarma si va nimici toate acele imparatii si ea insasi va dainui vesnic. Aceasta este piatra pe care ai vazut-o dezlipindu-se din munte fara ajutorul vreunei maini si care a sfarmat fierul, arama, lutul, argintul si aurul….”

Imparatia Domnului Isus este o imparatie care a venit in fiinta nu cu ajutorul unei maini omenesti. Ea este piatra care a coborat din munte si a sfarmat celelalte imparatii omenesti fie ele de lut, de fier sau chiar de argint sau aur. Imparatia Lui nu va avea sfarsit si o pace fara sfarsit va avea Scaunul de domnie a lui David.

Mercedes blindat sau magarus blindat? De ce nu a ales Domnul Isus sa intre pe un dobidoc mai fioros care …poate sa muste? N-ar fi putut imblanzi un Leu macar? sau un tigru? Si cand ma gandesc ca 12 legiuni de ingeri la un singur cuvant al Sau ar fi sarit in ajutorului Lui. Ce diferenta intre imparatiile astea de carton si Imparatia lui Dumnezeu…

Fruntea sus si fii mandru de Regele tau!

2 Responses to “Magarus blindat la Ierusalim?!”

 1. violeta said

  Asta ne diferentiaza de Domnul Isus:
  pe de o parte mandria noastra, pe de alta parte modestia Lui;
  pe de o parte orgoliul nostru, pe de alta parte smerenia lui;
  pe de o parte minciunile noastre, pe de alta parte Adevarul Lui.
  Pe de o parte calea noastra larga ca un bulevard pe care incap de toate,
  pe de alta parte Calea Domnului nostru, ingusta si plina de spini pe care nu incape decat Biblia si ceea ce scrie in ea.
  Pe de o parte popularitatea noastra si setea de atentie, de glorie, de a fi remarcati si admirati,
  pe de alta parte unicitatea Lui, mersul Sau drept si clar pentru toata lumea, mentinerea idealului si cauzei Sale, in ciuda faptului ca a fost (si mai este) considerat (atat El cat si cei care-l urmeaza) un excentric, ciudat, deplasat, exagerat, rupt de realitate.
  Pe de o parte oportunismul nostru si dorinta de a (ne) face pe plac si de a fi pe plac celorlalti (chiar daca asta inseamna abdicare de la Adevar), pe de alta parte verticalitatea Lui.
  A fost modest, smerit, a spus numai Adevarul, nu s-a ascuns niciodata, a slujit celorlalti, le-a spalat picioarele. Avea dreptul la glorie, Slava si slujire din partea celorlalti, pentru ca era Fiu de Imparat.
  Iar noi, oamenii, ne impopotonam (împopoţonăm) cu titluri, aere si fumuri… si suntem zero!

 2. dutzelu said

  Frumos !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: