Soli Deo Gloria

Din El, prin El si pentru El sunt toate lucrurile. A Lui sa fie gloria in veci! Amin. Rom.11.36

Lectie de viata de la o broasca oparita

Posted by Calea Domnului on February 20, 2008

In urma cu cateva zile un frate pastor nu prea tanar dar nici prea invarsta imi povestea despre vremurile grele de prigoana comunista. Colonei de securitate, oferte tentante in schimbul unei bune colaborari apoi jigniri, batjocora si amenintari care mai de care mai infricosatoare- toate acestea au luat sfarsit in decembrie’89 cand cel ce ameninta cu destituirea ajunge sa fie destituit iar cel amenintat ramane la locul lui in slujba Domnului si in continuare. „Dupa aceea l-am intalnit pe strada pe acel colonel de securitate si a intors capul in alta parte cand am vrut sa-l salut”- spunea fratele. 

„Nu credeam ca acel sistem comunist va cadea vreodata. Avea radacini puternice si prea bine infipte.”- spun majoritatea celor ce au trait din plin pe pielea lor acele vremuri in biserica lui Hristos.

L-am intrebat pe fr. Mihaly „Dvs care ati pastorit biserica si in comunism si in libertate- care considerati ca sunt vremurile cele mai periculoase si distrugatoare pentru Biserica?” Raspunsul a fost scurt si simplu- „vremurile de acum!”

Majoritatea celor ce au suferit pe vremea comunista tind sa spuna ca vremurile cele mai grele au fost atunci- si au dreptate daca ne gandim la nivel individual. Atunci sufereau liderii si credinciosii insa bisericile erau vii. Acum nu mai sufera credinciosul ci Biserica.

In Sfanta Scriptura ofera invatatura bisericii folosind ilustratii precum aceea a cainelui care se intoarce la ce varsase si scroafa spalata care se intoarce in mizerie. In timp ce ascultam ce spunea fr. Mihaly mi-am adus aminte de o experienta pe care nu mai stiu exact unde am citit-o. Se spune ca daca arunci o broasca intr-o oala cu apa fiarta aceasta va sari imediat afara. Daca insa o pui intr-o oala cu apa de temperatura potrivita dar pe care o incalzesti treptat broasca va muri oparita. [Va rog nu incercati asta acasa!] Se pare ca apa fiarta este mai putin periculoasa decat apa calduta pe care o incalzesti treptat.

Biserica in prigoana a reactionat, s-a conservat si a crescut din toate punctele de vedere. Acum insa biserica este intr-o stare de moleseala si adormire intrucat „apa” nu mai este in clocot ca in vremea persecutiei. Ne-am obisnuit cu „temperatura” iar spiritul lumii a adus o anestezie aproape generala peste poporul Domnului astfel incat am ajuns intr-o stare de inconstienta fata de pericolul ce ne paste la usa.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: