Soli Deo Gloria

Din El, prin El si pentru El sunt toate lucrurile. A Lui sa fie gloria in veci! Amin. Rom.11.36

Citeste cu atentie prospectul

Posted by Calea Domnului on February 8, 2008

Ma folosesc de comentariul lui Virgil ca sa ma fac poate mai clar inteles cu privire la tehnologie. Cred ca subiectul este deosebit de important de aceea adaug acest post ca o mica completare la postul “Este Bomba atomica cea mai distrugatoare arma?”

 1. Virgil Says:
  February 7, 2008 at 8:54 pm e

  Nu se compara insa cu tehnologia care distruge la nivel modial, in toate categoriile sociale si la orice varsta, afecteaza sufletul si consecintele-i fatale sunt eterne.

  Deci concluzia este ca iadul etern rezulta din uitatul la televizor sau pe Internet prea mult. Interesant. Si asta este spusa pe Internet?

 2. solideogloriablog Says:
  February 7, 2008 at 11:41 pm eAveam o problema de conjunctivita (boala pe la ochi). Doctorul mi-a prescris un anumit medicament. Dupa ce l-am cumparat m-am uitat pe prospect si am citit la efecte secundare ca medicamentul respectiv, daca il folosesc in mod gresit poate produce cataracta.
  Asta este si cu tehnologia. Cei care ne-o prezinta nu ne constientizeaza de efectele secundare. Un medicament te poate vindeca de gripa si tot el te poate imbolnavi de cancer. Deci, atentie SI la efectele secundare ale tehnologiei. Asta a fost concluzia mea.
  Virgil, nu te grabi. Atentie la cateva aspecte:
  1. Citeste concluzia mea in intregime si nu preferential si partial. Am mai spus acolo asa:“Sa nu fiu inteles gresit- nu sunt impotriva tehnologiei ci impotriva folosirii ei FARA INTELEPCIUNE, inconstienti fiind de raul pe care-l produce.”

  2. Nu confunda “prea mult” cu “lipsa de intelepciune.” Eu nu am spus “prea mult” ci “lipsa de intelepciune.” Lipsa de cumpatare este si ea un aspect insa “lipsa de intelepciune” include mai multe.

  3. Am spus eu undeva in mesaj ca nu trebuie sa folosim tehnologia? Daca nu am spus, atunci, faptul ca am postat acest mesaj pe internet, uzand de tehnologie nu este deci o dovada de inconsecventa intre teoria si practica mea. Corect?

  4. Exista o legatura intre tehnologie si iad? Pai, daca tehnologia influenteaza spiritualitatea iar spiritualitatea influenteaza destinatia sufletului dupa moarte, atunci, dupa o logica simpla- Tehnologia POATE inlesni si chiar determina directia unui suflet spre iad.
  Eu intreb asa:
  A. Poate fi o legatura intre tehnologie si pacat?
  B. Este legatura intre pacat si iad?
  C. Deci- Tehnologia POATE avea legatura si pedeapsa iadului.

  Cum? Iata un exemplu: Diazepamul (sau orice alt medicament) are legatura cu moartea? El nu a fost intentionat sa aduca moarte ci calmare. Am auzit insa de oameni care s-au sinucis cu diazepam. Deci are legatura cu moartea.
  Tehonologia are legatura cu iadul? Depinde de tine, depinde de mine. A spune insa ca nu are, este dovada de inconstienta, ca si cum ai spune “medicamentele nu au nici o legatura cu moartea.” Ba toate au legatura cu moartea.

  Tehnologia este ca un medicament. A fost intentionat sa ne ajute, sa ne slujeasca spre confort si sanatate. Dar orice medicament, oricat de bun ar fi are un prospect in care ne avertizeaza si de efectele secundare. Sunt medicamente care nu au efecte secundare iar altele care au efecte secundare. Tehnologia insa este “un medicament” care are si efecte secundare. Citostaticele sunt bune insa au si efecte secundare. Tehnologia insa ni se prezinta in reclame si mass-media fara prospect, nu ne spune “cum se ia” nu ne spune dozajul in functie de varsta si stare de sanatate asa ca multi ajung sa se sinucida cu diazepame, sa te sinucizi spiritual cu pornografie, homosexualitate, desafrau si altele care ne vin asa frumos ambalate in tehnologie de cea mai inalta calitate.

  Sper ca s-a inteles ideea de data asta: citeste prospectul tehnologiei cu atentie, “consuma” tehnologia in asa fel incat sa nu ai parte de efectele secundare ce le poate provoca.

Advertisements

2 Responses to “Citeste cu atentie prospectul”

 1. Virgil said

  Ca totul care a fost creat de Dumnezeu, lucruri tehnice pot fi folosite pentru rau si pentru bun. Sint de acord. Problema apare cind aruncam cuvintul “iad” in discutie in ordine sa speriem cititorii in a se purta corect si cinstit. Frica rar creeaza dorinta pentru Dumnezeu.

  In viitor o sa scriu in engleza ca nu prea ma mai pricep la romaneste 🙂

 2. solideogloriablog said

  Virgil, am inteles unde vrei sa ajungi. Am priceput inca de pe masa_rotunda ca ai un sistem teologic diferit. Deci, diferenta intre noi nu este una tehnologica ci teologica.
  Oricum la chestia cu “frica” sunt de acord- nu frica de iad te mantuie ci iubirea pentru Domnul Isus Hristos.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: