Soli Deo Gloria

Din El, prin El si pentru El sunt toate lucrurile. A Lui sa fie gloria in veci! Amin. Rom.11.36

Cum sa tulburi pe satana

Posted by Calea Domnului on January 23, 2008

Iov 1.8

Daca aceste versete poate ca nici un alt pasaj din Biblie ne prezinta un Dumnezeu asa de bucuros si mandru, tot aici vad si pe satana foarte tulburat. Da, este si normal: cand Domnul este bucuros satana este suparat, cand Domnul este intristat satana este bucuros.

Cum sa faci bucuros un diavol? Este foarte siumplu toti stim asta. Este mai greu insa sa tulburi un diavol. Haideti sa vedem: Cum sa tulburi un diavol?

Ma tem ca noi nu putem sa-l tulburam direct. Tot ce putem noi sa facem este sa aducem bucurie Domnul si doar Domnul il poate tulbura prin intrebarea „ai vazut pe robul meu …? (doar harul Lui)  Ai vazut pe roaba mea …(pe tine)…” Acestea sunt intrebarile care il tulbura pe satana. Fa-L bucuros pe Dumnezeu.

Poate va ganditi si dvs la cantarea „taie-i scara lui satana ca sa cada jos” … sincer sa fiu mie nu imi face deloc placere. Tare ma tem ca o canta si el. Puterea de a tulbura pe satana o are doar Dumnezeu.

Iuda 9 Arhanghelul Mihail cand se impotrivea diavolului si se certa cu el pentru trupul lui Moise n-a indraznit sa rosteasca impotriva lui o judecata de ocara ci doar a zis „Domnul sa te mustre

Daca Arhanghelul Mihail n-a indraznit atunci sa indraznim noi? Cu nici un chip, de aceea cel mai corect este sa ne atintim privirile la fata Domnului si sa ii aducem bucurie. Doar Domnul si bucuria Lui poate tulbura un diavol. Cand te lupti cu el- atunci il gadili. Il tulburi cand aduci bucurie Domnului.

Aplicatie- uneori noi in biserica vrem sa luptam cu el in loc sa ne inchinam Domnului. Rezultatul? Asa ajungem sa-l facem sa se simta bine cand il gadilam luptand cu el si noi plecam intristati de la biserica. Cand insa laudam pe Domnul si traim o viata sfanta, el pleaca de la noi tulburat iar noi si Domnul suntem bucurosi.

Advertisements

2 Responses to “Cum sa tulburi pe satana”

 1. romoflorin said

  Buna abordare frate Mihail! 🙂
  Intradevar trebuie sa invatam asta de la Ingeri, ca nu trebuie sa ne aventuram impotriva Satanei, ce ii putem face noi? Insa in functie de ce facem cu Domnul Iisus, reactioneaza si el. Noi suntem mici in fata lui Satan, insa el este si mai mic in fata Domnului Iisus.

 2. Ilenuta said

  Cata importanta i se acorda Satanei…cate posturi despre El….

  Imi vine in minte episodul in care ucenicii, intorsi din “misiune”, ii spuneau Domnului Isus ca “pana si dracii le sunt supusi in Numele Lui”.
  Si ce spune Isus, pe ce pune accentul? “Nu va bucurati ca demonii va sunt supusi …etc ci bucurati-va ca numele voastre sunt scrise in ceruri”.

  Ce ar fi sa ne intrebam cum sa traim o viata mai sfanta, cum sa invingem pacate specifice, cum sa iubim mai mult pe oameni cu iubirea lui Dumnezeu? cum sa ne iubim impotrivitorii, “vrajmasii”? cum sa crestem si sa ajutam si pe altii sa creasca? ce ar fi sa ne gandim la lucruri practice, ca la teorii…..
  Sunt in razboi, Satana ma ataca, dar de ce sa ma preocup de el? El a fost deja invins, victoria e deja castigata de Domnul Isus.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: