Soli Deo Gloria

Din El, prin El si pentru El sunt toate lucrurile. A Lui sa fie gloria in veci! Amin. Rom.11.36

Cum si unde isi petrece diavolu’ timpul

Posted by Calea Domnului on January 20, 2008

v.7 Domnul a zis satanei:”De unde vii?” Si satana a raspuns Domnului:”De la cutreierarea pamantului si de la plimbarea pe care am facut-o pe el.”

Vremea? Satana fusese la plimbare. Totusi nu era in vacanta sau concediu pentru ca el lucreaza zi si noapte si mai ales acum pentru ca vede ca vremea s-a scurtat. Textul de fata ni-l prezinta pe satana intr-o alergare continua.

Pamantul? In timp ce omul se gandeste sa puna piciorul pe Luna se pare ca satanei ii place mai mult Pamantul. Nu ii place un loc anume caci el cutreiera pamantul. Oare ce ii place cel mai mult? Ce il atrage pe satana pe Pamant? De ce nu se duce pe Luna sau pe Marte caci si atunci erau planetele si satelitii? Raspunsul- pentru ca doar pe pamant se afla omul- coroana creatiunii lui Dumnezeu. Atractia lui este omul.

Omul este in atentia satanei inca de la crearea lui si de la asezarea lui in Eden si pana la pedepsirea satanei in iazul de foc, isi va consuma pana si ultima picatura de vlaga cautand sa insele omul si astfel sa il atraga cu sine in iad care arde cu foc si pucioasa.

Desi nu este omniprezent totusi nu este nici imobil. Satana ne este prezentat intr-o alergare continua pe toata fata Pamanului. El cutreiera pamantul „potrivnicul nostru diavolu da tarcoale ca un leu care racneste si cauta pe cine sa inghita.” (1Pet.5.8)

Sa fim constienti ca cel rau cutreiera si Romania. Lucrul acesta il face ori personal ori prin aghiotantii lui.

Desi nu este omnistient totusi se pare ca nimic nu-i scapa din ceea ce-l intereseaza. Cand Domnul il intreaba daca a vazut pe Iov se pare ca satana il vazuse si il cunoastea indeaproape: stia ca este ocrotit de Dumnezeu, ca Domnul a binecuvantat lucrul mainilor lui, ca turmele lui acopar tara  si ca era un inchinator al lui Dumnezeu, un om neprihanit.

Cel rau are toate datele cu privire la averile noastre, starea de sanatate si credinta noastra- moarta sau vie, starea de neprihanire sau de pacat.

Textul ni-l prezinta intors din calatoria lui facuta in interes de serviciu. Il vedem foarte trist si tulburat. [Nu vi-l inchipuiti negru pentru ca este un inger de lumina.] Stirile pe care le-a aflat in timpul calatoriei in zona Mesopotamiei l-au tulburat nespus de mult.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: