Soli Deo Gloria

Din El, prin El si pentru El sunt toate lucrurile. A Lui sa fie gloria in veci! Amin. Rom.11.36

Cum sa Il faci pe Dumnezeu bucuros

Posted by Calea Domnului on January 19, 2008

Iov 1.6-8

Ca sa stim cum sa intristam pe Dumnezeu nu trebuie sa ne invete nimeni pentru ca stim asta din nastere si o facem cu succes. Ca sa aducem bucurie Domnului insa avem nevoie sa fim invatati. Cine sa ne invete asta? Oamenii? Oamenii nu stiu insa Cuvantul Domnul ne invata si chiar ne prezinta un model de om- Iov care a stiut sa aduca bucurie lui Dumnezeu sau poate….”n-a stiut” sau n-a fost constient de asta in suferinta lui.

In putine situatii poate fi intalnit in Scriptura Domnul asa de bucuros ca in aceasta situatie cand se lauda cu Iov inaintea satanei.

-un om. Probabil ca in toata istoria peregrinarii lui Israel, Domnul nu a avut parte de asa bucurie din partea unui popor intreg cum are acum parte de bucurie din partea unui singur om.

Tu esti un om (barbat sau femeie) insa nu uita: tu poti sa faci bucuros pe Dumnezeu.

Poate vei zice:”dar sunt multi oameni pe pamant, asta inseamna ca Dumnezeu este asa de bucuros…!” Nu, caci nu toti oamenii Ii aduc bucurie. Cei mai multi dimpotriva- Ii produc suferinta si intristare.

Gen.6.5-6 Domnul a vazut ca rautatea omului era mare pe pamant si ca toate intocmirile gandurilor din inima lui erau indreptate in fiecare zi numai spre rau. I-a parut rau Domnului ca a facut pe om pe Pamant si S-a mahnit in inima Lui.

Iov insa nu era ca ceilalti oameni, el era…

-un om intre oameni.

v.8 …nu este nimeni ca el pe pamant.

Cu siguranta ca erau multi oameni insa el era deosebit intre oameni.

Daca vrei sa Il aduci bucurie Domnului trebuie sa fii diferit de toti ceilalti oameni, sa fii un om intre oameni.

-un om neprihanit.

v.8 …este un om fara prihana si curat la suflet, care se teme de Dumnezeu si se abate de la rau.

Ceea ce il face pe Iov deosebit nu este bogatia lui (cu toate ca era foarte bogat) ci neprihanirea lui. Poate ca multi erau bogati in cele materiale insa Iov era bogat si in cele spirituale.

Diferenta din viata noastra de care Domnul se bucura este diferenta pe care o face nerpihanirea si nu bogatia sau orice altceva. Daca vrei sa aduci bucurie Domnului fii un om neprihanit in mijlocul unui neam pacatos.

Cum? Ce inseamna sa fii neprihanit? …ne spune chiar versetul in continuare ce te face neprihanit:

-teama de Dumnezeu. Nu este vorba despre groza aceea care inspaimanta ci de grija pe care cel indragostit o are fata de preaiubita sa, teama de a nu face ceva care sa intristeze persoana iubita.

-fuga de rau. Teama de Dumnezeu este sora cu groaza de pacat. Ele merg mana-n mana. „Fuga de rau” este cealalta fata a monedei neprihanirii.

Aceasta este moneda nerpihanirii ce valoreaza in ochii lui Dumnezeu.

-un rob al Domnului. Omul despre care am vorbit pana acum, acel om intre oameni si om neprihanit este omul ce apartine in totalitate lui Dumnezeu. De aceea Domnul se bucura si se mandreste cu El chiar inaintea satanei.

Rob!?! Rob al Domnului?!? Da, insa nu va temeti caci rob al Domnului nu este tot una cu sclav al satanei. Vedem aici ca:

-Robii Domnului sunt binecuvantati de Domnul caci Domnul este Stapan milostiv si indurat.

-Domnul se bucura de robii Sai si impreuna cu ei. Domnul nu profita de pe urma lor ci ii imbogateste cu prezenta Ta.

-Sunt robi din dragoste, robi de buna voie. Iata ce inseamna asta:

Deut.15.16-17 daca insa robul tau iti va zice:”Nu vreau sa ies de la tine”- pentru ca te iubeste pe tine si casa ta si se simte bine la tine- atunci sa iei o sula si sa-i gauresti urechea si sa-ti fie rob  pentru totdeauna…

Domnul se mandreste cu robii Sai, iar robii Sai sunt oameni, oameni intre oameni, oameni neprihaniti intre oameni. Ei sunt ai Lui si El al lor. Bucuria Lui este in ei si bucuria lor in El.

Domnul se mandreste cu astfel de oameni si chiar inaintea satanei, Domnul „nu se poate abtine” de bucurie pentru ca vrea ca toti sa vada pe robii Lui. El nu isi ascunde robii, nu Ii este rusine de astfel de robi ci i-a pus priveliste pentru oameni si ingeri, chiar pentru satana.

Haideti sa facem cu totii bucurie Domnului Dumnezeului nostru. Traind asa Domnul se va bucura de noi. Noi vom fi bucuria Lui cand El este bucuria noastra. Cum spune Piper „Dumnezeu este glorificat in noi cand noi suntem satisfacuti in El.”

Vrei sa vezi pe Dumnezeu bucuros? Ce mai astepti…de tine depinde!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: