Soli Deo Gloria

Din El, prin El si pentru El sunt toate lucrurile. A Lui sa fie gloria in veci! Amin. Rom.11.36

O alta fata a mortii sau singura?

Posted by Calea Domnului on January 14, 2008

Putin dupa ’90 vecinii din spatele case (Tanta si Gheorghe) datorita faptului ca imbatranisera si nu aveau copii si nici alte rude carora sa se incredinteze spre ingrijire au hotarat sa dea casa unei familii- Ilie si Florica.

D-l Ilie era un om foarte muncitor. As putea spune chiar in cale-afara de muncitor dar si foarte rau. Intreaga familie- copiii si sotia dansului nu suflau in fata lui. Chiar am fost ingrozit cand intr-o zi l-am surprins aruncand cu ciocanul dupa baiatul lui prin curte. 

Era o zi de luni cand ma jucam pe coputer. Deodata aud strigate de disperare- afara era jale. Am iesit si eu in strada sa vad ce se intampla- Ilie murise electrocutat. Spre seara venise sa dea hrana animalelor, a intrat in incaperea intunecoasa si incercand sa introduca firele (nu mai stiu exact) in priza s-a curentat. Multimea si politia venisera la fata locului iar trupul neinsufletit era intins si acoperit in mijlocul curtii.

Cine l-a luat pe Ilie? Domnul sau satana?

O vecina, tanti Didina (cum ii spuneam noi) obisnuia sa spuna:”L-a luat diavolu ca era prea rau!”

Eu ma gandeam atunci- de ce l-ar fi luat diavolu? era un om rau si cu siguranta ca satana s-ar fi bucurat sa-l mai lase pentru ca el facea rau. Parerea mea este ca Domnul l-a luat, Domnul a trimis moartea sa-l ia.

Se pare ca si Moise are aceeasi parere:

Ps.90.2-3 Inainte ca sa se fi nascut munctii si inainte ca sa se fi nascut pamantul si lumea, din vesnicie in vesnicie Tu esti Dumnezeu! Tu intorci pe oameni in tarana si zici:”Intorceti-va fiii oamenilor!”

Nu demult Ruben a facut un comentariu vis-a-vis de poezia fr. Dugulescu in care se spunea ca moartea este “o baba zbarcita cu coasa in mana.” “Eu credeam ca moartea este un inger”- zicea Ruben.

Da, cred ca este important sa aflam “in slujba cui este moartea?” In felul acesta stim cum ar trebui s-o intampinam. Daca moartea este in slujba Domnului trebuie primita intr-un chip vrednic de un trimis al lui Dumnezeu. Daca este in slujba celui rau …avem dreptul s-o uram. Iata principiul biblic:

Mat.10.40 cine va primeste pe voi Ma primeste pe Mine ci cine Ma primeste pe Mine primeste pe Cel Ce M-a trimis pe Mine.

Ce parere aveti despre aceasta prezentare a mortii… 

Ps.116.15 Scumpa este inaintea Domnului moartea celor iubiti de El. 

Filip.1.21 Caci pentru mine a trai este Hristos iar a muri este un castig …as dori sa ma mut si sa fiu impreuna cu Hristos caci ar fi cu mult mai bine…

Advertisements

One Response to “O alta fata a mortii sau singura?”

  1. benjib said

    Asa cred si eu. Daca intr-adevar credem ca Dumnezeu este suveran, atunci credem ca el hotaraste cat de lunga sa fie viata fiecarui om. Domnul este cel care ii ia pe oameni. Si tot el este cel care hotaraste unde trebuie sa mearga apoi fiecare.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: