Soli Deo Gloria

Din El, prin El si pentru El sunt toate lucrurile. A Lui sa fie gloria in veci! Amin. Rom.11.36

O lume neexplorata inca

Posted by Calea Domnului on December 18, 2007

00 Introducere

Ioan 3.16 …atat de mult a iubit Dumnezeu lumea ca a dat pe singurul Lui Fiu…

1Ioan 2.15 Nu iubiti lumea, nici lucrurile din lume. Daca iubeste cineva lumea, dragostea Tatalui nu este in el.

Acelasi Ioan-apostolul ne spune cat de mult a iubit Dumnezeu lumea si apoi tot el ne invata sa uram ceea ce Dumnezeu iubeste. Cum se poate asa ceva? Se contrazice pe sine.

Fr. Daniel Branzei ofera o explicatie asupra acestei dileme in materialele ajutatoare continute in Biblia cu explicatii: termenul „lume” poate avea cel putin trei intelesuri:

lumea ca univers al creatiei lui Dumnezeu [Mat.4.8 Diavolu’ I-a aratat toate imparatiile acestei lumi…; Marc.16.15 …duceti-va in toata lumea si propovaduiti Evanghelia…]

lumea ca multime de oameni creati de Dumnezeu [Ioan 3.16; 12.47  Eu n-am venit sa judec lumea ci sa mantuiesc lumea]

lumea ca sistem de civilizatie desprins de Dumnezeu si subordonat lui Satan

Ex- Auzim la stiri despre „lumea sportului” despre „lumea politica sau lumea modei” inseamna ca exista o planeta a sportului? Exista o planeta a politicului sau a modei? Nu! Ci este vorba despre sistemul politic, sistemul sportiv cu legile si caracteristicile lui, sistemul modei cu legile si specificul ei.

Pe scurt, pe intelesul tuturor as putea spune asa: Lumea in care traim (Mediul ambiant), Lumea din care facem parte (Umanitatea), Lumea de care am fost separati (Mediul spiritual). Ce mi se pare ciudat este ca lumea neexplorata este tocmai lumea de care ar trebui sa ne temem si s-o privim ca ostila. Avem exploratori pentru lumea in care traim: geologi, biologi, zoologi, meteorologi, astronomi, …etc; avem exploratori si pentru lumea din care facem parte: chirurgi, oftalmologi, endocrinologi, psihologi, sociologi, …etc. Ne lipsesc insa exploratori in ce priveste lumea ce ne este dusmana- pentru asta trebuie mai intai sa fim teologi, exploratori ai lumii lui Dumnezeu si cunoscandu-L pe El aflam adevarul despre lumea lui satan ce a invadat lumea noastra.

De ce a ramas neexplorata?

Aparent la indemana noastra totusi asa de departe de noi intrucat domnul ei, satana nu doreste sa fie descoperit adevarul malefic cu privire la natura imparatiei acestei lumi. Cum ar mai putea amagi lumea atunci? 

Lumea ca sistem este o lume inca neexplorata de om intrucat omul este captiv acesteia si inconstient de dominatia ei. Lumea aceasta mai mult de atat a impus propriul ei sistem de gandire si amprenta acestei lumi a intrunericului se regaseste in orice domeniu al existentei umane: religos, social, familial, intelectual, relational, financiar ..etc.

De asemenea, un al treilea motiv este acela ca omul nu poseda conditiile si nici intelepciunea necesara sa supuna analizei acest sistem diabolic. El nu intra sub microscop, nu incape intr-o eprubeta si nici laboratoare nu exista pentru el. Bisturiul nu il poate diseca si nici substante chimice nu-l dezintegreaza.

Astfel deci, doar noi, calauziti fiind de Duhul Domnului si cu ajutorul Scripturilor revelate putem spiona taramul dezolant al imparatiei lumii acesteia care ne inconjoara. Cu parere de rau trebuie sa recunoastem ca din nestiinta, in special mutli tineri au cazut prada in mrejile lumii acesteia. Starea este tot mai alarmanta intrucat metodele prin care lumea seduce astazi omenirea sunt tot mai atragatoare si tot mai insistente presata fiind de iminenta judecata. De aceea socotesc ca o analiza a lumii ca sistem este extrem de benefica si chiar vitala.

In aceasta noua categorie prezentata pe solideogloriablog dorim sa demascam o parte din activitatile camuflate ale sistemului demonic al lumii ce ne inconjoara. In felul acesta, cunoscand mai bine inamicul sa stim cum putem sa biruim lumea si sa nu cadem victime amagirilor ei.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: