Soli Deo Gloria

Din El, prin El si pentru El sunt toate lucrurile. A Lui sa fie gloria in veci! Amin. Rom.11.36

Neprihanit 100% Cum?!

Posted by Calea Domnului on December 6, 2007

Imi veti spune deci:”Ziceai ca nota de trecere la examenul mantuirii este 10 cu felicitari, adica a fi ca Domnul Isus. Cum se poate face lucrul acesta? Cum pot fi neprihanit ca Domnul Isus?”

Rom.8.29 Căci pe aceia, pe cari i-a cunoscut mai dinainte, i-a şi hotărît mai dinainte să fie asemenea chipului Fiului Său, pentruca El să fie cel întîi născut dintre mai mulţi fraţi.

Apocalipsa 21:27 Nimic întinat nu va intra în ea, nimeni care trăieşte în spurcăciune şi în minciună; ci numai cei scrişi în cartea vieţii Mielului.

Exista o singura solutie- Casatoria- Unirea cu Hristos

Principiul ei -Gen.2.24 de aceea va lasa omul pe tatal sau si pe mama sa si se va lipi de nevasta sa si se vor face un singur trup.

Haideti sa ne gandim la urmatoarea situatie: un tanar bogat se casatoreste cu o fata foarte saraca. Ce schimbari va aduce in viata fetei sarace casatoria cu baiatul bogat? Va ajunge si ea bogata sau va ramane saraca in continuare? Cum se intampla in realitate? Normal deci ca si ea va ajunge sa fie bogata.

Noi prin faptele noastre nu vom putea sa ajungem niciodata sa fim neprihaniti, desavarsiti. Exista aceasta unica solutie- casatoria cu Hristos, unirea cu El prin casatorie si in felul acesta bogatia lui infinita de neprihanire va fi si a noastra astfel ca in cele din urma inaintea Tatalui, impreuna cu Hristos suntem socotiti prin El neprihaniti.

Ill. Pe cruce cred ca a fost prima casatorie de genul acesta cand un talhar prin pocainta se uneste cu Hristos si astfel Domnul Isus ii spune: „Astazi vei fi cu Mine in Rai.”

Unirea cu Hristos in Scripturi nu este un concept izolat. Apostolul Pavel face referire la el in nenumarate randuri folosind expresia „in El, impreuna cu El, in Hristos, botezati in El, ingropati impreuna cu El, inviati impreuna cu El, Hristos traieste in mine…etc.”

Rom.6.3-11

Gal.2.20  Am fost rastignit impreuna cu Hristos si traiesc… dar nu mai traiesc eu ci Hristos traieste in mine si viata pe care o traiesc acum in trup o traiesc in credinta in Fiul lui Dumnezeu care m-a iubit si S-a dat pe Sine Insusi pentru mine

-cum a fost rastignit Pavel impreuna cu Hristos? Este vorba de identificarea lui cu Hristos prin pocainta. Cum traieste Hritsos in Pavel? Cei indragostiti „traiesc” fiecare in gandurile celuilalt. Se gandesc unul la celalalt in mod permanent. Apoi chiar Pavel spune „m-a iubit.

2Cor.5.17 Daca este cineva in Hristos este o faptura noua. Cele vechi s-au dus iata ca toate lucrurile s-au facut noi

Mai mult de atat apostolul Pavel vorbeste despre Biserica si Domnul Hristos in termenii unei relatii de casatorie astfel ca noi suntem Mireasa iar El este Mirele.

2Cor.11.2 sunt gelos de voi cu o gelozie dupa voia lui Dumnezeu pentru ca v-am logodit cu un barbat ca sa va infatisez inaintea lui Hristos ca pe o fecioara curata

Efes.5.23 …barbatul este capul nevestei dupa cum Hristos este capul Bisericii…24 si dupa cum Biserica este supusa lui Hristos tot asa si nevestele sa fie supuse barbatilor lor… 25 Barbatilor iubiti-va nevestele cum a iubit si Hristos Biserica si S-a dat pe Sine pentru ea…

Ioan Botezatorul sustine si el aceeasi idee cand spune despre Domnul Isus…

Ioan 3.29 29 Cine are mireasă, este mire; dar prietenul mirelui, care stă şi-l ascultă, se bucură foarte mult cînd aude glasul mirelui: şi această bucurie, care este a mea, este deplină.

Ioan apostolul primind viziunea cereasca vorbeste despre aceeasi relatie intre Hristos si Biserica…

Apocalipsa 21. 2 Şi eu am văzut coborîndu-se din cer dela Dumnezeu, cetatea sfîntă, noul Ierusalim, gătită ca o mireasă împodobită pentru bărbatul ei.

Apocalipsa 22. 14 Ferice de cei ce îşi spală hainele, ca să aibă drept la pomul vieţii, şi să intre pe porţi în cetate!  15 Afară sînt cînii, vrăjitorii, curvarii, ucigaşii, închinătorii la idoli, şi oricine iubeşte minciuna şi trăieşte în minciună!  16 Eu, Isus, am trimes pe îngerul Meu să vă adeverească aceste lucruri pentru Biserici. Eu sînt Rădăcina şi Sămînţa lui David, Luceafărul strălucitor de dimineaţă.  17 Şi Duhul şi Mireasa zic: ,,Vino!“

Biserica este Mireasa Domnului Isus pe care EL a castigat-o cu Insusi sangele Sau. Nu exista manturire, nu exista salvare decat in Biserica, casatorind fiind cu Hristos Mantuitorul sufletului si trupului.

1Cor.1.30 si voi prin Dumnezeu sunteti in Hristos Isus. El a fost facut de Dumnezeu pentru noi intelepciune, neprihanire, sfintire si rascumparare.

Socotit neprihanit

Noi nu suntem socotiti neprihaniti prin noi insine. Valoarea noastra prin noi insine este doar nelegiuire din crestet pana-n talpa picioarelor (Rom.3.9-20). Noi insa impreuna cu Domnul Isus, doar impreuna in matematica lui Dumnezeu, in socoteala lui Dumnezeu da ca rezultat „Neprihanit 100%”

Esti tu casatorit cu Hristos? Faci tu parte din Biserica aleasa si rascumparata a Domnului Isus? A fi membru doar intr-un registru nu este de nici un folos pentru mantuire- Garantia ca esti casatorit cu Hristos este iubirea pe care I-o porti, faptul ca El traieste in gandurile tale permanent, faptul ca ai in tine pe Duhul Sau, Duhul Sfant.

[Pentru completari pe acest subiect asteptam comentariile dvs.]

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: