Soli Deo Gloria

Din El, prin El si pentru El sunt toate lucrurile. A Lui sa fie gloria in veci! Amin. Rom.11.36

Sfinti in Sodoma 1

Posted by Calea Domnului on November 3, 2007

  17-iulie 2006Sambata trecuta am fost pus intr-o situatie mai delicata. Trebuia sa fie o vizita evanghelistica dar in cele din urma am fost surpinsi de vizita unui frate de la o alta biserica din localitate si am ajuns sa discutam aspecte de practica crestina. In cele din urma, barbatul acesta vazand ca Scriptura nu-i mai putea fi de folos sa argumenteze practica lui a incercat sa loveasca in caracterul meu si pentru ca aflase ca aveam 26 de ani si eram necasatorit mi-a istorisit cum in urma cu cativa ani dansul s-a intalnit cu un tanar de aprox. 33 de ani si l-a intrebat de modul in care el isi satisface nevoile sexuale pentru ca in cele din urma sa afle ca traia cu un alt barbat.

Auzind lucrul acesta mi-am dat seama de argumentul pe care dorea sa il foloseasca impotriva mea inducand ideea ca nu se poate ca eu sa nu traiesc pacate ascunse precum autosatisfacere (masturbare), pornografie sau poate altceva mai grav.

Recunosc ca aceasta a fost poate cea mai grea vizita pe care am facut-o vreodata intrucat testul a fost unul la care nu ma asteptam. Dau insa slava lui Dumnezeu pentru ca am putut sa ma uit in ochii lui si sa-i spun din toata inima ca Duhul lui Dumnezeu a avut puterea sa ma faca un om liber de orice viciu de genul acesta. De fata mai erau si alte doua persoane dintre care una era din biserica pe care o pastoresc. Mi-am dat seama cum si aceste doua persoane erau curioase sa stie raspunsul. A fost un test mare insa Ii multumesc lui Dumnezeu ca El ma pregatise dinainte fara ca eu sa stiu ce ma astepta.

Trebuie sa marturisesc ca daca as fi fost in pacat si nu in Hristos, consider ca momentul acesta poate ca ar fi fost falimentul meu in lucrarea pastorala. Am plecat din vizita aceasta „bucurandu-ma tremurand”. M-am bucurat nespus intrucat Duhul Sfant mi-a dat puterea sa stau cu capul sus si sa pot privi in ochi pe toti cei de fata intrucat stiam ca sunt curat si nu traiam pacate ascunse dar in acelasi timp ma ingrozeam cand ma gandeam la implicatiile unui astfel de test precum si la consecintele care ar fi urmat in viata mea daca eu as fi trait in imoralitate sexuala asa cum presupunea acel barbat.

Apropo- acel barbat divortase si se recasatorise cu a doua nevasta dupa 30 de ani de casatorie cu prima si acum avea un bar si o terasa. (si era membru intr-o biserica evanghelica) Chiar se considera unul dintre cei mai buni cunoscatori ai Scripturii si uneori predica (din cate am inteles eu).

Concluzie-

Dupa mintea acelui om imi dau seama ca ar trebui sa credem ca oricine trece de 20-24 de ani si este necasatorit inseamna ca sigur face cutare sau cutare lucru. [Bine-nteles ca cei din lume coboara limita de varsta si mai mult si cred ca este imposibil pentru un tanar sa ajunga la 18 ani fara sa nu fi avut vreo aventura in doi.] Oare de unde ideea aceasta? De unde…? ideea este ca el era biruit de pacate de genul acesta si atunci credea ca si ceilalti sunt la fel ca el. Observam cum mintile unor „crestini” se imbolnavesc cu imoralitate si devenind obserdati de pacatul acesta ajung sa ii vada si pe ceilalti prin prisma pacatului lor favorit.

[Ex. o femeie se uita pe fereastra si spunea barbatului ei ca vecina nu stie sa spele rufele si ca totdeauna le pune murdare la uscat. Sotul ei ii spune: ar fi bine sa mai speli tu fereastra si apoi vei vedea ca rufele vecinei sunt curate.]

Imi dau seama ca se raspandeste tot mai larg si in bisericile noastre ideea ca nu poti sa ramai neintinat de lume. „Crestinii” se consoleaza cu ideea asta si ajung sa traiasca o viata duplicitara, fatarnica. Mi-am dat seama cat de important este ca in bisericile noastre sa fie oameni care sa spuna ca se poate trai prin Duhul o viata libera de vicii sexuale.

Prin acest mesaj vreau, alaturi de altii sa spun ca Duhul lui Hristos da putere chiar si tinerilor necasatoriti sa traiasca o viata curata. Duhul Sfant nu are nevoie de ajutorul femeii sa il ajute pe barbat sa traiasca o viata curata si Duhul Sfant nu are nevoie de ajutorul barabatului ca sa o ajute pe femeie sa nu pacatuiasca. Asta nu este o incurajare ca sa ramanem asa insa este o incurajare la puritate sexuala pana la casatorie chiar daca poate aceasta intarzie din anumite motive obiective si sfinte.

Asa ca indraznesc sa trimit acest mesaj si astept comentariile si altor tineri. Scopul acestui mesaj si al evenualelor discutii si pareri este de a ajuta pe multi tineri care cred ca nu este alta solutie decat pacatul. Mai jos este un mesaj pe care eu l-am trimis anul trecut tinerilor din comunitatea de Bacau. Este cam lung insa fiecare ia ce si cat vrea din el.

Mesaj adresat in special membrilor solideogloriagroup. Toti cei interesati sa se alature grupului o pot face la  http://groups.yahoo.com/group/solideogloriagroup/ . Tot aici asteptam comentarii si sugestii dupa regula SDG.

Spuneti si altor tineri care asteapta si traiesc pentru Imparatul- Domnul Isus.

Solideogloriagroup- manifestarea practica a scopului ultim al existentei create- Rom.11.36 Din El, prin El si pentru El sunt toate lucrurile. A Lui sa fie Gloria in veci! Amin!

Mihail Geabou

geaboumihail@yahoo.com

Advertisements

One Response to “Sfinti in Sodoma 1”

  1. Raven0 said

    tu te bucuri si zici k nu esti in pacat, ci in Cristos. eu ma bucur si zic ca sa ne bucuram ca D-zeu ne da ocazia sa-l slujim, ca ne permite sa ingenunchem in fata lui pentru rugaciune, si ca ne iarta pacatele, noua pacatosilor nenorociti care zacem pe pamantul asta, si avem nevoie atat de mare de el. Nu exista om care sa nu pacatuiasca ( doar Isus Cristos n-a pacatuit deloc, de la nastere si pana la moarte, cat a fost om), asa ca sa ingenunchem si sa plangem cu amar, ca suntem ca niste fire de iarba uscata, si doar de la Tatal, prin isus Cristos, putem primi putere ca sa-i slujim Lui, iar restu ( casa, masa, cariera, etc. ) nu conteaza.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: